17e januari, träffa Shamalla Baby!


Idag skulle min grupp och Stina, Louise och Katta-gruppen åka till Shamalla Baby (min grupp och Katta och dom har båda Birgitta som handledare och Katta, Stina och Louise gör ett projekt om Självhjälpsgrupper, så därför åkte vi dit! Det var egentligen inte alls nån hjälp till vårt projekt..) Sofia var sjuk idag och stannade hemma, åkte även in till sjukhuset! :O

Vi åkte först till det ställe där Shamalla Baby har sin självhjälpsgrupp, tog en kopp te och kakor och pratade lite. Sen åkte vi ut för att träffa kvinnorna i hennes självhjälpsgrupp och få ställa lite frågor till dem. Man såg direkt vilken skillnad det var på dessa kvinnor, jämfört med de andra kvinnor vi sett här i Indien. Vilken utstrålning, de satt där och log, skrattade öppet (utan att skymma munnen eller försöka sluta skratta) och de pratade i munnen på varandra coh var mycket mer självsäkra. Det var så himla häftigt att se, kvinnor som står på sig i ett samhälle som Indien!

Efter det så åkte vi hem till Shamalla Baby (liite skillnad jämfört med de andra vi varit hemma hos, hon bodde fett fint!) och blev bjudna på lunch! En konstig grej i Indien är att den som bjuder på mat ska inte äta tillsammans med sina gäster, de ska se på att alla blir mätta och belåtna sen äter dom själva. Så Shamalla Baby satt bara med oss när vi åt och åt själv sedan istället! Det var jobbigt att bli så iakttagen, då var man verkligen tvungen att äta med händerna, och bara höger hand, man kunde inte småfuska! Men det gick bra och maten var god, men STAARK!

Sen åkte vi ut till en annan by som Shamalla Baby visade för oss, de blev heelt exalterade när vi kom och alla sprang fram och de hängde stora blomkransar runt våra halsar, gav oss en röd blomma och satte prickar i pannan på oss, sen började de sjunga sånger för oss också!

Sen gick vi fram till det lilla templet de hade i byn, så började en gudstjänst, vi stod på sidan av och tittade på. Helt plötsligt blir en kvinna helt galen! Hennes pupiller i ögonen försvann och hon flängde runt och gjorde konstiga läten! Jag frågade Shamalla vad som hände, Shamalla svarade "Gud har kommit in i henne!"

Efter det åkte vi tillbaka hem till Shamalla Baby igen och pratade lite till, sen var det dags för hemfärd i vanen! Solnedgången var magisk, har bild på det längre ner! 

I vanen påväg till Shamalla Baby!
 

Katta och Louise hos Shamalla på fika!
 

Kvinnorna från självhjälpsgruppen! Ser ni hur dom ler, deras utstrålning? Wow!
 

Louise, jag, Stina och flera barn! :)
 


Alltid lika varma välkomnanden, vart vi än kom!:) Nu var vi påväg in till
Shamalla Babys hus för att få i oss lite lunch! =)
 

Emma tar emot en blomma! =)
 

Lunchen! =)
 

Framme i den andra byn, ett lika varmt välkomnande här! =)
De satte blomkransar runt våra halsar, gav oss en röd blomma
och satte prickar i pannan på oss! Sen sjöng dem för oss oxå!
 

Birgitta, vår handledare!
 

Under gudstjänsten, där är kvinnan som "fick Gud i sig" och tappade helt kontroll!
 

Vi gick runt lite i byn och jag tyckte den här tanten var så söt!
 

Alla ville bli fotade!
 

En tant som satt på marken!
 

En hydda!
 

Så såg det ut inuti en utav hyddorna!
 

Emma vinkade hejdå, för nu var det dags för oss att åka tillbaka till Shamalla
Baby lite kort, innan vi vände hem igen! Vi var alla helt slut efter denna långa dag!
 

Hos Shamalla Baby!
 
 

Såhär såg det ut inuti hennes villa, lite finare än hyddorna va? och tänk
att det här huset låg kanske 5-10 minuter ifrån den lilla byn med bil!
 

Katta och jag! :)
 

Dags för hemgång! ÄLSKAR solnedgången!
 

Louise och Stina i vanen, helt slut! 
 

Haha, Emma och jag var så sjukt snygga
 



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0