Time to move on!

Heej! Slanger upp ett inlagg till idag tankte jag eftersom vi sticker ikvall! Sandra och jag ska resa tillsammans med Mark, Gemma, Jukka, Olli och Dani till Rajasthan ikvall med natt-tag! Gemma & Mark kmr folja med oss ner till Goa och fira jul&nyar oxa!! =) I alla fall, sen vi kom tillbaka fran Ashramet sa har vi alla hangt varje dag! Sen bor vi ocksa nara varandra sa vi mots upp pa gatan hela tiden, stannar och tar en chai och snackar lite och sen gar vidare! =)

I sondags kvall sa var vi pa Buddha Cafe och kakade middag och sjong for Dani som fyllde 26! Igar gjorde vi inget speciellt utan mest bara gick runt pa stan, bokade tagbiljetter och sa! Men pa kvallen satt vi pa Ganga View Restaurant for att kaka middag och sa lekte vi en fotolek! Man ska fota sig sjalv nar man gor en min och ingen annan far titta pa, sen skickar man runt kameran sa ska nasta person forsoka imitera bilden! Sen ska nasta person imitera den senaste bilden osv, resultatet blir sa sjukt kul! Tankte pa er alla dar hemma da, vi ar ju kungar pa fula miner! ;)

Buddha Cafe, firade Dani!
 
 
 

Igar satt vi pa Freedom cafe typ hela dagen, vi ar sa mainstream har! ;)
 


Balkongen bredvid min och Sandras bor Olli & Jukka och mittemot varan sa bor Marc
och Gemma, perfekt nar vi ska planera kvallen haha!
 
 

Ganget pa Ganga view restaurant igar!
  

Gemma trodde verkligen hon gjorde slash har!  
 

Vi skrattade sa mycket under fotoleken, minerna var inte ens i narheten av varandra!


Marc tipsade mig och Sandra om lemon mint drink, sa sjuukt god!
  

Idag, nya byxor for 20 kronor :P  


Tigeeer :D Agaren pa vart guest houses hund, han ar helt enorm!
 

Nu ska jag mota upp Alex, Richard, Gemma och Marc for att kaka lunch med Tomu pa nat stalle han rekommenderade! Sandra och Jukka ar uppe i bergen for att testa pa flying fox, sa sjukt laskigt!! Vi hors i Rajasthan ♥

POOL CHATTI ASHRAM

Detta inlagg skulle kommit upp igar men internet slutade fungera igar kvall innan jag hann publicera det!

Namaste! Sandra och jag ar nu tillbaka i Rishikesh "city" igen efter en helt underbar vecka pa Pool Chatti Ashram uppe i bergen! Vi har traffat sa mycket harliga manniskor och upplevt sa mycket att vi ar helt hyper, jag ska nu forsoka sammanfatta den har veckan i det har inlagget! Forst tankte jag beratta om hur dagarna sag ut och sen lite mer detaljer! (Det finns aven en bild langre ner pa hela schemat men jag beskriver det med ord nu ocksa i alla fall)

Till att borja med kan jag beratta att vi inte fick prata fran att vi vaknade till och med efter lunch (12.30) varje dag, plus att vi inte fick prata under maltiderna eller efter sista meditationen innan laggdags (9.30)! Dagarna borjade klockan 5.30 med att klockan ringde (eller egentligen var det en metallbricka man slog pa med en metallpinne men jag vet inte namnet pa det), da var det dags att ta tag i filten och ga till yogasalen for meditation som borjar klockan 6 varje morgon! Vi mediterade och sjong chantis anda tills det var dags att gora cleansing, vilket betyder att man rengor nasan!

Det gick till sa att vi gick ut tillsammans fran yogasalen, ner till Gangesvattnet dar vi fick en varsin liten "vattenkanna" me varmt vatten sa hallde vi vatten i ena nasborren och sa kom det ut genom den andra! Det ar svart att forklara men man star lite snett framatbojd i alla fall, det ar jattebra att rengora nasan pa sa satt sa det ska Sandra och jag forsatta med nu!

Hur som helst, efter det gick vi upp till yogasalen igen for att ha andninsovningar innan vi borjade med morgonyoga! Efter det har var det dags for frukost klockan 9, varje morgon fick vi frukt och grot vilket var jattegott! Efter frukost sa hade vi en timmes fritid innan klockan ringde igen for Karma Yoga (klockan 10)! Karma Yoga betyder att man ska gora nagonting osjalviskt, till exempel i vart fall att stada ashramet! Sopa, stada badrummen, plocka undan i yogasalen etc.

Efter det var det samling for att starta walking meditation! Vi besokte vattenfall, strander osv under vara walking meditations och var saklart tysta under hela vagen! Walking meditation var antingen att vi skulle fokusera pa vara fotter eller var andning! Landskapen dar uppe ar (om mojligt) mer otroliga an dom har nere i staden sa flera ganger gick jag med hakan slapandes i marken! Nar vi kom tillbaka till Ashramet var det dags for lunch (ALSKAR MATEN), det var saklart endast vegetarisk mat och det har varit gudomligt! Den har veckan har fatt mig att fundera pa att vara vegetarian resten av tiden har i Indien da det var sa gott!

Hur som helst, efter lunchen hade vi fritid fram till klockan 3 da det var dags for "lektion och diskussion", da satt vi oftast i smagrupper och diskuterade yoga och meditation mer ingaende for att forsta att yoga ar sa mycket mer an bara sjalva traningen! Traningen inom yoga kallas for Asanan yoga och det hade vi 2 ggr om dagen; efter cleansing pa morgonen innan frukost och sen direkt efter lektion och diskussion!

Efter yogapasset var det samling vid templet for temple ritual och sen satte vi oss vid elden (det forsta som byggs pa ett Ashram ar eldstaden, detta Ashram ar 121 ar gammal) och sjong hinduiska sanger tillsammans! Sedan klockan 7.30 var det middag och sen hade vi en timmes fritid innan kvallsmeditationen, varje kvall fick vi testa pa en ny slags meditation! Exempelvis att sjunga mantras, ligga ner istallet for att sitta etc. Efter det var det laggdags da vi gick upp 5.30 varje dag!

Sa Hur funkade Ashram life for mig.. De forsta 2-3 dagarna var jag och Sandra jatteseriosa och pratade knappt ens under tiden vi fick prata och socialiserade oss inte med dom andra eftersom vi kom till Ashramet for att finna vart inre lugn och lara oss mer om yoga, inte finna vanner! Mina magproblem forsvann bara efter nan dag och jag madde sa himla bra! Luften dar uppe ar sa otroligt frisk och forutom nagra jeeps som passerar sa ar det ingen trafik utan bara natur! Det gar inte att beskriva kanslan att sitta i yogasalen pa morgonen med nagra tanda ljus, det var kolsvart ute och allt vi horde var Gangesfloden och sen borjade vi sjunga chantis!

Jag har blivit galen i vegetarisk mat (bonor, linser och annat, indisk mat med alla dess kryddor ar ju himmelskt gott) och jag har fatt mig mycket tid till att tanka for mig sjalv! Det var en otroligt lattnad for mig att komma till en plats dar jag inte kant press pa att prata med andra och socialisera mig (ta det inte fel, jag alskar att traffa nya manniskor) for da fick jag verkligen tid till att fokusera pa mig sjalv! Det var sa haftigt vilken energi ashramet hade, jag vaknade av mig sjalv vid 5-tiden varje morgon och annars vaknade jag av mitt laga mobilalarm! Pa kvallarna somnade jag nastan alltid innan klockan 10 oxa, helt otroligt!

Dock efter 2-3 dagar sa borjade alla prata med varandra mer och mer och vi blev ett riktigt tajt gang! Var grupp bestod av ca 20 personer fran hela varlden! Finland, Sverige, Israel, Japan, USA, England, Ryssland, Portugal och Indien! Nu nar vi kommit tillbaka till Rishikesh sa flyttade de 2 finska killarna in till samma Guest House som mig och Sandra och sen bor resten pa samma gata som vi! Alla utom 3 stycken som tar tag vidare redan ikvall! Vi blev ett riktigt tajt gang och manga av oss reser nu tillsammans! Hela gruppen tyckte det var sa roligt hur jag typ "exploderade" efter 3 dagar av tystnad, sen fick de se vilken oversocial person (mao pratar nonstop) jag ar, haha! Saklart var jag tyst under tiderna vi inte fick prata men annars pratade vi konstant!

Jag fick lite Kjesaterkansla efter ett par dagar pga schemat vi hade och hur tajta vi blev, det basta var nar vi fick testa pa Skrattyoga! Forst fick vi vara tigrar, da skulle vi sta mot varandra med tungan hangandes ut fran munnen och vrala i varandras ansikten! Gud vad vi skrattade, efter det skulle vi skratta med stangda munnar och det var minst lika roligt! Till sist ska man bara ta i fran tarna och skratta rakt ut, det slutar med att alla ligger och vrider sig av skratt tillsammans! =)

Nar Sandra och jag sedan reser vidare sa kommer vi aka tillsammans med Dani fran Israel, Mark och Gemma (2 helt underbara manniskor, fran England som vi blivit nara med denna vecka) och sen hakar aven Mark och Gemma pa till Goa sen for att fira jul och nyar med oss! Forhoppningsvis nar vi aker vidare nu sa moter vi upp resten av israelerna i Rajasthan oxa! =) Jag agerade fotograf (som alltid) under var ashramvecka sa alla vill ha bilder fran mig, tog nastan 500 bilder haha! =)

Nu later jag bilderna tala for sig sjalva om fler detaljer!


I Jeepen pavag upp till Ashramet, vagarna var heelt galna och de kor som darar haha!


Schemat!


Pool Chatti Ashram!








Sandras och mitt lilla rum!


Yogasalen, forsta kvallen! Var forsta meditation!



Dag 2, Karma Yoga!



Walking meditation! Vi gick langs med vattnet och satte oss tillslut pa en mysig plats vid
Gangesfloden, folk som ville bada fick gora det men jag satt bara och badade fotterna!









Lunch!




Efter lunchen tog jag en promenad sjalv pa stranden vid vart Ashram, det ar sa vackert
dar nere! Jag fick kanslan av filmen Lillefot nar de ser "den stora dalen" haha! :P






Frukost onsdag, dag 3. (fotade ingenting under meditationen, cleansing och yogan innan
frukost denna dag)



Walking meditation nr 2, denna dag gick vi till vattenfallen langre upp i bergen! Spindel-
naten dar uppe var HELT enorma, flera meter och satt mellan stora trad, aven spindlarna
i naten var jattestora och var gula, svarta och jattelaskiga!














Ren efter forsta duschen pa 4 dagar...


De mantras vi sjong!


Temple ritual!


Vid eldstaden pa kvallen innan middagen!


Jag har lart mig att sitta i halv-lotuspose, borjar bli bekvamt faktiskt!


Middag!


Knot sjalar runt fotterna for det var sa kallt pa natterna! Ca 10 grader ute och det ar 0
isolering i rummen sa det ungefar samma temperatur inne som ute, 3 filtar hade vi oxa!



Dag 4, torsdag! Hanger upp tvatt pa taket innan frukost!





Efter varje maltid sa diskade vi vara tallrikar, skedar och glas sjalva!



Samling infor den 3e walking meditation, denna dag till en strand vid Ganges dar vi fick
plocka med oss ett varsitt blomblad fran vart Ashram! Vi gjorde sen en ritual i Ganges
dar vi holl blombladet mellan vara hander och sjong "Ganga mai" flera ggr om, efter
det skulle man doppa hela sig sjalv eller atminstone halla Gangesvatten over huvudet! 









En av mina favoritplatser i Pool Chatti Ashram! Den har balkongen satt jag pa och laste
nastan varje dag, allt man horde var Gangesfloden och faglar! =) Underbar utsikt oxa!



Naglarna mar battre an nansin btw, jag som gnagt pa dem in princip jamt! 


Lunch!


Lektion och diskussion!



Dag 5, fredag klockan 05.45 pa morgonen i vantan pa att meditationen ska borja och
att efter det ga och gora nas-cleansing! Det Sandra haller i ar vattenkannan jag forsokte
forklara med ord som vi anvander oss av!


Meditation, har i slutet da solen gatt upp!


Har vantar vi pa att fa varmvatten i vara sma vattenkannor for att gora nas-cleansing!


Efter frukosten satt jag och Frances pa balkongen och malade naglarna i tystnad!


Efter lunchen samma dag hangde jag nere vid stranden med bl a Gemma & Mark!


Pa kvallen efter middagen passade vi pa att prata innan kvallsmeditationen!


Dag 6, lordag! Walking meditation denna dag var att ga tillbaka till stranden vi var vid
2 dagar tidigare och bara med oss ved tillbaka infor kvallens bonfire som Pool Chatti
Ashram har for varje grupp i slutet av deras vecka! Forlat Mark men jag maste lagga
ut den har bilden, ser ni hans horn i pannan..?? Ett myggbett HAHA!



Sista samlingen vid eldstaden pa kvallen for att sjunga!




Pool Chatti Ashrams hund Johnny och Sandra!


En liten video fran sista kvallen vid eldstaden!


Smyg-rokarna, haha!


Inbar fick kalla oss till middag sista kvallen ;)


Dani satte sig utanfor matsalen nastan varje kvall efter han atit och tog med sig nagra
chappatis och at dom med sylt, burken stod alltid i sakert forvar bakom bankarna ;)


Bonfire vid Ganges! Vi skulle alla sjunga en sang fran vart hemland, t ex israelerna sjong
en, Sandra och jag sjong en (i ett hus i skogens slut) etc. Det var riktigt roligt, synd bara
att det var sa kort! Vi behovde ga upp redan 9.30 igen da vi skulle upp 5.30 dagen efter!




Israelerna sjong sin sang (eller tydligen sjong de 3 sanger haha)



Asskona Frances fran Amerika rappade The Fresh Prince of Bel-Air, haha sa skon!


Jag och mitt hjarta, Sandra!


Dag 7, sista dagen!




Vi hade en ceremoni som avslutning, da sjong vi ett mantra 108 ggr som man ska gora
och fick sen lagga in en lapp i elden dar vi skrivit nagot som vi vill bli av med, t ex sluta
vara osaker, sluta vara negativ etc.



Varldens finaste par!






Harliga Metoo som bott pa Pool Chatti Ashram i 1,5 ar och gjort Karma Yoga, vi kallar
honom aven Chapatti-guy for han gav alltid ut det under maltiderna! Alska Chapatti!!


Sandras typ 6e chapatti :P




I Jeepen pavag fran Pool Chatti Ashram med Sandra, Jukka och Ollie!


Gruppbild i slutet, riktigt harliga manniskor som jag tackar sa mkt for en grym vecka!


PUH, det dar tog tid! Nu ska jag mota upp Ollie, Jukka och Sandra, hon ringde nyss och vill ha chokladboll haha! Ha det bast mina kara och hoppas ni ar minst lika lyckliga som jag ar ♥

RISHIKESH

Heeej! Var jag ar nu kan inte beskrivas med ord och bilderna ger inte ens halften av magin som i verkligheten! Men jag ska forsoka mitt basta att beskriva Rishikesh! Jag backar bandet lite forst bara, min buss till Richikesh i fredags var forsenad (saklart, Indien!!) men till slut kom vi ivag! Jag var lite nervos innan av att vara ensam i New Delhi, men Vishiis syster Shaveta (som ocksa var i New Delhi) ringde mig och det kandes sa skont! Dock hann vi inte ses pga min buss men det var skont att fa prata med nagon jag kande som var i samma stad som mig!

Forst var jag sa nojd med min plats pa bussen for jag hade 2 saten for mig sjalv och bussen var jattebekvam. Dock gick det bara 30 minuter innan bussen var fylld av typ 3-4 indiska familjer (da pratar vi mamma, pappa, 100 barn, barnbarn, mormor, morfar, farfar, syssling..) som tog upp alla platser och lite till haha. Sen stannade bussen i typ en timme innan vi alla fick byta buss da det var nagot fel pa den forsta vi satt pa, jag sprang over for att fa en bra plats igen.. Sov typ 1 timme pa hela bussresan!

Nar jag kom fram till Rishikesh var klockan typ 7 pa morgonen och det var SA kallt, ca 11 grader ute! Det ar runt 10-12 grader har pa natten och morgonen och upp till 25 grader pa dagen, det ar faktiskt sjukt skont! Luften ar torrare har uppe vilket paminner om den svenska luften, det gillar vi! Hur som helst sa tog jag sedan en richa for att aka till det Guest House som Sandra bodde pa, men chaufforen kunde bara kora fram mig till en bro och sen fick jag ga!

Jag letade och letade i en timme men hittade det inte och alla jag fragade hade ingen aning heller, sa jag var tvungen att vacka Sandra sa hon kunde mota mig! Tydligen stod jag vid fel bro sa jag fick ta en till taxi och halla pa, tillsluut hittade vi varandra och bada var dodstrotta! Vi softade lite pa rummet innan vi gick och at frukost pa Buddha Cafe vilket ar ett underbart stalle att sitta pa med laga bord och kuddar overallt! Efter en stund kom 2 franska tjejer som Sandra hangt med har, jattegulliga tjejer!

Vi satt med dom ett tag innan jag och Sandra drog oss ut for att kolla i alla standen, shopaholics! Pa eftermiddagen motte vi upp Marie (vi sprang skrikandes mot varandra, sa kul att traffas igen!) och hennes van fran Polen! Vi gick tillsammans pa en matlagningskurs som en indisk kvinna holl i, maten hon lagade fick vi ata nar hon var fardig och det var sa gott! Hon noppade aven mina ogonbryn med en trad, jag som ar en san mes for smarta satt och ojjade mig hela tiden men det rensade verkligen!

Efter det gick Sandra och Marie pa en yogakurs och jag tillbaka till hotellet da jag kande inte for yoga pga min mage! Istallet gick jag ner till stranden och pratade laange med min alskade mamma pa telefon, det var sa magiskt nere vid vattnet (Gangesfloden) och sanden ar sa otroligt mjuk! Efter det gick jag upp till hotellet igen och satt pa var balkong, helt stunned av utsikten (bilder langre ner) och av alla insikter jag kommit fram till har! Jag kanner bokstavligt hur jag vaxer har och det ar verkligen genom den harda vagen!

Jag somnade klockan 9 pa kvallen och vaknade halv 8 imorse! Jag sover i legins, linne, tjocktroja, strumpor, halsduk, reselakan och 2 filtar! Det ar sa sjukt skont att fa gosa in sig sjalv for att skapa varme istallet for att ligga som en blot flack utan tacke under en flakt! Idag bokade jag och Sandra in oss pa ett Ashram, vi kommer flytta dit imorgon och bo dar tills pa sondag! Varje morgon klockan 6 har vi meditation och sen ska man inte prata med varandra under en viss tid varje dag! Det ar aven yoga nastan hela dagarna och vid Ashramet ar det ett vattenfall som rinner, tydligen en underbar plats!

Satt pa ett roof top i New Delhi och drack te, snacka med min van Filip i tele i vantan pa
min buss mot Rishikesh som gick ett par timmar senare!



Sa nojd med mina 2 saten pa bussen, det varade inte lange! :P


Framme i Rishikesh, bergen i bakgrunden ar helt magiska! 



Iskall Tillan!


Framme vid bron for att leta upp vart Guest House!






Antligen framme pa vart Guest House! Riktigt soft , billigt & med varmvatten i duschen!!


Utsikten fran var balkong!






Matlagningskurs!





Bilder fran stranden vid solnedgangen, forstummande vackert!



Imorse, fullt pakladd fran topp till ta! Te till frukost var givet hehe..

Buddha Cafe igen, alskar att man far filtar att gosa in sig i ocksa!



Marie joinade oss efter nan timme!



Nu ska jag ga till bron for att mota upp Sandra och Roberta (tjejen fran Italien som vi traffade i Bodh Gaya). Ikvall ska vi kaka middag med de tva franska tjejerna och Marie da Marie aker vidare imorgon! =( Ta hand om er, vi hors om en vecka igen nar jag ar tillbaka fran Ashramet! Kramar ♥

MOT RISHIKESH!

Heej! Antligen ar jag utcheckad fran sjukhuset, lite senare an vantat! Jag trodde min vistelse bara skulle vara till tisdag eller senast onsdag, men det blev anda tills idag! Jag ska dock inte klaga, de har varit sa snalla mot mig och jag tycker faktiskt om sjukhus! Det ar en trygg kansla med manniskor som vill en val! Jag har legat i en mjuk och skon sang och fatt mat serverad i fem dagar och strecklast Twilight-serien for typ femte gangen haha, vill jag att tiden ska ga sa laser jag bara dom bockerna! Min mage mar battre nu ocksa och jag har fatt med mig massa mediciner!

Det var en sa konstig kansla att ga ut fran sjukhuset idag, jag har inte gatt langre an till ingangen pa fem dagar sa jag hade nastan glomt att jag var i New Delhi, Indien! Jag lag ju med standigt dropp i ena armen de forsta tre dagarna, sen tyckte jag det var ganska skont att bara fa ligga ner och lasa hela dagarna.. Later inte sa typiskt mig, va? Sandra pallade inte langre igar och drog till Richikesh i forvag, hehe!

Jag har precis varit och hamtat bussbiljetten till Richikesh, den avgar senare ikvall och jag ar framme imorgon bitti! Det ska bli sa skont att aka upp till den har staden, Sandra ar som sagt dar nu med 2 franska tjejer hon motte pa bussen + var van Marie som vi traffade i Calcutta! Sen kommer aven Roberta (tjejen vi traffade sista kvallen i Bodh Gaya, som jag haft mejl&smskontakt med sen dess) till Richikesh pa sondag morgon, sa vi blir ett skont gang!

Richikesh ar som sagt en av varldens kandaste yogastader med en underbar natur, jag ska bara ta det lugnt och yoga i typ en vecka.. Ah vad man behover det efter en alldeles for lang vistelse i New Delhi! New Delhi ar en cool stad men SA hektisk, jag fick nastan en chock nar jag kom ut fran det lilla trygga sjukhuset idag! Dock maste jag medge att det var skont att fa komma ut lite, jag ar verkligen redo att aka vidare!

Sjukling i tisdags


Frukost!


Lunch! Soft mat faktiskt..  


Nar jag last ut Twilight var jag fett ledsen da jag inte visste vad jag skulle roa mig med
hela dagarna sa jag bad Sandra kolla efter de andra bockerna i en bokaffar! Nar jag at
frukost morgonen efter sa oppna hon dorren & stack in handen med bockerna, yeay!!  


Sandra gjorde en ny inbakad flata pa mig innan hon akte, hon ar sa duktig!


Asgod lunch, pannkaka med kokta gronsaker i med nan sas..!



Antligen utcheckning!! Sjukskoterskorna verkade nastan lite ledsna haha :P





Massa kramar pa er och tack for ert stod de har dagarna!! Vi hors om nagra dagar, PUSS!!

Kvar i New Delhi pa sjukhus..

Vi kom aldrig ivag till Richikesh, jag testade att ringa ett valdigt bra sjukhus har i New Delhi for att beratta om symptomen med min mage! Han jag pratade med kandes valdigt bra och sa att jag skulle komma till sjukhuset sa de fick titta pa mig! Sa vi akte hit och da sa de att jag inte borde aka buss nanstans, speciellt inte till Richikesh dar det knappt finns nagra sjukhus!

Sa de fixade ett rum till mig och Sandra har (varsta lyxen, vi har typ mjuka sangar!!) och gav oss mat! De tog massa prover pa mig och sa ligger jag standigt med dropp, hoppas att antligen fa bli av med det har! Sitter och bloggar pa sjukhuset just nu, har bara last och tittat pa TV heela dagen, sen behovde jag mejla Marie och saga att Sandra och jag inte kommer till Richikesh an!

Lite bilder fran vart lilla sjukrum..
  
 
 
 

Sandra fixade inbakad flata pa mig idag!
 
 

Tankte bara uppa om laget just nu, hoppas ni har det great! Nasta gang vi hors ar jag och Sandra nog i Rishikesh *Haller tummarna*!

Sjukling i New Delhi

Heey! Hoppas allt ar battre med er an vad det varit med mig! I onsdags tog Sandra och jag natt-tag fran Varanasi till New Delhi och det gick jattebra, vi ar sa hemmastadda pa tagen nu! Vi kom fram till Delhi pa morgonen och checkade in pa ett okej hotell pa Man Bazar street vilket ar en typ backpackergata har.. Vi kollade laget runt omkring har och vi tyckte det verkade soft, vi kom dock fram till hur sjuukt blasta vi blivit pa pengar med var shopping i sodra Indien!

Ringar och annat vi kopt dar nere har varit 5 ggr sa dyrt som har, sa det sog lite men nu vet vi det! Vi at frukost pa ett soft roof top dar vi traffade en harlig kille fran Belgien som vi satt med! Vi bestamde oss for att skicka hem grejer till Sverige da vi shoppat for mycket redan och belgaren visste ett bra stalle sa han tog oss dit! Sandra skickade hem typ 13 kg och jag skickade hem 7, vara vaskor ar sa latta nu hehe!

Pa kvallen valde vi att ga pa bio sa vi tog tunnelbanan typ 9 stationer for att komma till biografen, tunnelbanan har i Delhi var sjukt fin och ren! Nar vi kom fram sa bokade vi tva biljetter till Social Network som borjar kl 9, dock var klockan bara 6 da sa vi kakade middag och fikade tills bion borjade!

Nar vi skulle ga in sa behovde vi ga igenom en san dar scanner som man gor nar man ska boarda ett flygplan, sen ville de beslagta vara kameror, choklad, cigg etc! Vi blev sa arga for vi inte ville ge ifran oss vara grejer, herregud vi skulle pa bio! Till slut kom vi in i alla fall efter manga om och men! Efter bion sa skulle vi ta oss hem och da var klockan typ 11 pa kvallen, sa vi bestamde oss for att ta en richa!

Trafiken har skrammer livet ur mig, jag hatar den verkligen! Pa kvallen kor alla bilar med helljus och de kor typ mellan filer och precis pa gransen till att krocka! Sen korde richakillen i smavagar ibland och jag var sa radd att han skulle kora oss nan annanstans, man har ju hort massa skrackhistorier.. Jag fann mig sjalv med tarar som rann ner for kinderna i richan, jag vart verkligen livradd! :S

Hur som helst, vi kom tillbaka i alla fall och gick och la oss typ pa en gang, jag laste ut Historien om Pi antligen! Dagen efter (i fredags) gick vi bara runt i Delhi och kollade laget, vi bokade aven en bussresa till Agra for lordagen (igar) sa vi kunde aka och se Taj Mahal! Eftersom bussresan var ca 4 timmar enkelvag sa bokade vi en A/C-buss for 700 rupies. Bussen skulle ga kl 6 pa morgonen och vi skulle vara tillbaka kl 10 pa kvallen!

Dagne efter gick vi upp vid halv sex, jag hade sa ont i magen och var helt uppsvalld och madde illa! Jag har haft det sa till och fran sen vi kom till Indien, antingen ar jag stenhard eller jattelos i magen, det har inte varit normalt nan gang! Jag valde att aka med i alla fall, orka missa Taj Mahal nar vi akt hela vagen till Delhi lixom (big mistake)! Sa vi blev hamtade vid hotellet av en kille via bussen, han tog oss dit och sa fick vi vanta pa bussen med alla andra!

Var buss var over en timme forsenad men tillslut tar de tag i oss och satter oss pa en A/C-buss, dock efter 5 minuter slanger de av oss igen och satter dit 2 andra vasterlanningar och placerar oss i en Non A/C-buss! Jag sager att vi betalat for en A/C-buss och att det har ar fel men han sager bara "no problem, no problem!" Jag hade for ont i magen sa jag sket i det, vi chansade pa att det var ratt i alla fall (sa fel vi hade)! Bussresan dit gick pa 6 timmar istallet for 4 och det var bara indier i bussen forutom oss, vi var satta i fel buss!

Var buss (den vi satt i forst) gick direkt till Taj Mahal och sen hem igen, sa den bussen var tillbaka i Delhi vid 10.30! Vi satt pa en buss som gjorde 4-5 stopp pa massa olika turiststallen i Agra och alla indier i bussen betalade 10-20 rupies var men Sandra och jag skulle betala 400-500 plus 720 for Taj Mahal, sa vi gick inte med dom in pa nagra av de andra stallena utan fick vanta i bussen. Nar vi kom fram till det forsta turiststallet madde jag sa daligt att jag borjade grata!

Jag hade inte kunnat ga pa toa och gora nr 2 pa over 3 dagar, jag madde sa illa och hade ont i magen! Till slut far jag stalla mig i ett horn vid bussarna och kora upp fingrarna i halsen, jag som har sa sjukt svart for att spy! Jag hatar verkligen att spy sa dar stod jag och grinade som en liten unge med varldens smartor och forsokte spy... Vi akte vidare med bussen och Sandra fragar chaufforen om ett sjukhus i narheten, han sa att det fanns ett sa bussen slappte av oss vid det!

Jag praktiskt taget slapas in av Sandra och en av busskillarna och far en doktor som knappt kan engelska, alla bara pratar med mig och staller fragor medan jag bara ligger och amar mig! Sandra var jatteduktig och skrev ner alla mediciner jag skulle ta och vad de gjorde for mig, jag hade inga krafter till nagot! Nar vi kommer ut fran sjukhuset foll jag nastan ihop i trappen, jag kunde inte ga runt langre sa jag behovde checka in pa nagot hotell! Vi gick in i det narmsta och fragade vad det kostade for ett rum, det var alldeles for dyrt sa jag foll ihop pa deras soffa i lobbyn!

Sandra och busskillen sprang tillbaka till bussen for att aka och se Taj Mahal och jag lag kvar dar med nagra indiska man som jobbade pa hotellet! Jattesnalla var dom och tog hand om mig bast de kunde, jag sprang sedan in pa hotelltoaletten och kunde da ga pa toa! Da blev jag istallet jattelos i magen och fick springa mellan toaletten och soffan var 5 minut typ, jag var ett vrak! Jag lag dar i soffan och kande mig sa ynklig med mamma och mina systrar i telefonen hela tiden!

Jag har som sagt haft det sahar fram och tillbaka sen vi kommit hit, varit stenhard och sen blir jag jattelos och sa gar det runt sahar! Nu har jag fatt medciner i alla fall och ska bara ata typ ris och yoghurt i flera dagar, orkar inte ma sahar! Sa jag missade alltsa Taj Mahal, lag istallet i en hotell-lobby 5 minuter ifran det.. Sandra kom tillbaka efter typ 3 timmar och hamtade mig med busskillen igen sa satte vi oss pa bussen, saklaart skulle bussen stanna typ 3-4 ggr pa hemvagen ocksa for nagra indiska aktiviteter sa vi kom tillbaka med bussen 3 imorse!

Varsta bussresan i mitt liv, vi gick dock tillbaka till turistbyran imorse och kravde pengar tillbaka! Vi fick tillbaka A/C-pengarna sav\ vi bara betalade for en non A/C-buss! Dock akte vi runt sammanlagt 20 timmar med en buss vi inte ens ville aka i da indierna satte oss i en annan men vi orkade inte tjaffsa mer! Aldrig mer turistgrejer har, jag spyr! Ikvall ska vi aka vidare till Rishikesh i alla fall och traffa Marie som vi traffade i Calcutta, GUD vad vi langtar! Det ar en av varldens kandaste yogastader, t o m The Beatles har varit dar och mediterat ar 1968! De skrev massa latar dar som kom pa albumet White Album!

Bilder fran senaste dagarna, dock inte manga alls! Har inte fotat sa mycket har pga hur jag har matt, ar sa bittar over att jag missade Taj Mahal! =(

Tagresan, har mina saker pa samma satt varje gang hehe! Diggar natt-tagen har!


Vart rum i New Delhi!


Frukost pa roof topet, belgaren satt bakom oss som ni ser! Vi flyttade bak till honom sen!



Vi skickade som sagt massa shopping-grejer till Sverige! 



Middag pa Pizzahut, tog en varsin sallad! 


Sen fikade vi pa vart favoritfik har haha!  




Fredag! Kopte dom har skorna i Varanasi!


Lunch!


Solnedgangen, sjukt cool har uppe i norr! 



Sandra kopte lite orhangen i nat litet shop.. 


Softade pa ett annat roof top med fruktsallad pa kvallen!   



Sandra gjorde hennatatuering!



Lordag! I vantan pa bussen, 6 pa morgonen..



Hoppas bussresan till Richikesh gar battre, hall tummarna! PUSS pa er mina karaste!

Next destination: New Delhi

Yes, nu beger vi oss vidare igen! Denna gang till den stora hektiska huvudstaden New Delhi! Det kommer bli en omstallning for oss da vi har varit i lugna BodhGaya och sen har i Varanasi som inte heller ar sa stort, men det ska bli kul att fa se den staden! Vi kommer dock sakna Varanasi, bade Sandra och jag gillar verkligen den har staden!

Hur som helst, efter jag skrivit har senast gick jag tillbaka till hotellet och motte upp Sandra. Vi gick upp till roof topet pa vart hotell och satt dar ett par timmar med Nora och Johannes, vi bestamde oss for att se en musikuppvisning precis runt hornet av vart hotell sa vid 8 gick vi dit! Vi var dom enda som kom dit men det var roligt, det var 2 killar som spelade trummor och flojt och under tiden satt vi pa golvet och lyssnade med chaite!

Det var aven en kille som dansade som var jatteduktig, hans fotter var helt otroliga! Efter uppvisningen fick vi testa pa instrumenten sjalva, jag var mest intresserad av trummorna men testade flojt forst! Det gick sadar sa ganska fort forflyttade jag mig upp till Johannes som ocksa valde trummor! Vi forsokte oss pa det ett tag innan vi gick tillbaka till vart roof top for kvallsmat!

Sandra gick och la sig direkt da hon var trott men jag, Johannes och Nora satt uppe till nastan 1 pa natten och hade sa himla intressanta samtal om livet! Nar jag gick och la mig sa kande jag mig sa bra i kroppen efter allt vi pratat om, jag tycker verkligen om Johannes och Nora! =) Dagen efter (tisdag) bestamde jag och Sandra oss for att ta en heldag och bara ga, vi hade namligen akt runt pa turistgrejer sa mycket har och kande att vi ville kanna standen sjalva!

Sa vi gick ratt in i den gamla stans smagator och labyrinter och gick totalvilse, dock hittade vi sa mysiga platser att vandra pa! Sma stand overallt och allt ar prytt med farger! Kossor vandrar runt bland oss samtidigt som hog indisk musik spelas fran skivbutikerna (sandra och jag har kopt ca 5 skivor var harifran med indisk musik, helt underbar)!

Klockan 6 hade vi bestamt med Nora och Johannes att vi skulle tillbaka till platsen dar vi sag musikuppvisningen, vi skulle ha en timmes lektion och fa lara oss lite mer trummor och flojt! Dock var Sandra och jag sa vilse att vi kom ca 20 minuter sent men det gjorde inget, jag och Johannes lirade trummor men det var valdigt svart. Scrolla ner sa kan ni se en video pa nar jag spelar hehe..

Pa kvallen gick Johannes, Nora och jag till ett pizzastalle har som Roberta (italienska tjejen Sandra och jag traffade i Bodhgaya) tipsade oss om, de gjorde goda italienska pizzor sa hon! Sa vi gick dit och blev inte besvikna, pizzorna var jattegoda och aven salladen! Sandra stannade kvar pa hotellet och tog det lugnt, ibland behover vi bara fa vara ensamma och det ar sa skont att vi bada funkar sa bra med det! =) Perfekta respartners!

Idag har Sandra och jag vandrat langs Gangesfloden och satte oss sedan pa Lotus Lounge som Marie tipsade oss om, jatteskont stalle med utsikt over Ganges! Vi slog oss ner dar ett par timmar och kakade pasta och drack lask! Nar vi gick tillbaka stoppade jag har for att skriva lite innan vi beger oss vidare till New Delhi!  

Innan vi gick till musikuppvisningen i mandags!


Musikuppvisningen







Sandra fick lana med en flojt hem till oss for att ova, sa pa roof topet rocka hon loss! ;)


Kvallsmat!


Tisdag, ut och vandra i Varanasi!










I den har skivbutiken satt jag och Sandra i over en timme och lyssnade pa indiska skivor och drack chai! Vi bada fick en san moment nar vi bara log och var sa lyckliga att vi var dar, underbara Indien!!





Vi hittade ett mysigt hal i vaggen dar en man och hans son hade en liten shop, dar inne kunde du bara sitta da det var sa litet men jag tog mig in och satt dar med barnen och hade roligt! Vi var dar i typ 40 minuter haha =)










Musiklektion!


Sandra filmade mig lite nar jag ovade pa trummorna, det var faktiskt svart att fa det att lata ratt men jag lyckades lite vilket inte marks i videon =P Johannes bredvid mig var mycket battre men han spelar faktiskt vanliga trummor! ;)

Pizzeria!




Gangesfloden!






Lotus Lounge!








Nu maste jag skynda mig tillbaka till hotellet for att krama ata middag och krama pa Johannes & Nora innan Sandra och jag aker till tagstationen! PUSSPUSS pa er alla sa hors vi om nagra dagar igen ♥

VARANASI

Namaste! Sandra och jag har hunnit med sa mycket pa de senaste dagarna att jag verkligen behover sätta mig och skriva om det, det är sa mycket tankar och känslor som cirkulerar i mig när vi moter allt nytt! Vi är nu i staden Varanasi som är en av världens äldsta städer! Tack vare Gangesfloden är staden väldigt helig for hinduer! Sa i lordags akte vi alltsa fran underbara Bodh Gaya (men med tanke pa vad som hände med Sandra med smällaren sa var vi redo att dra vidare) men när det var dags for oss att aka sa far vi reda pa att richas strejkade sa vi kunde inte aka till tagstationen!

Det gick knappt nagra taxibilar heller sa de fa som gick tog sjuka overpriser sa det slutade med att vi tog en varsin cykeltaxi som tog 1,5 timme och de stackars forarna var helt blota av svett när vi var framme! Väl vid stationen hade jag inte ätit nagot pa over ett dygn pga min daliga mage sa vi kopte lite kex innan vi gick pa taget som jag tryckte i mig!

När taget antligen kom (forsenat) sa ska alla indier pa och av samtidigt sa det blev lite kaosartat, Sandra och jag pressade oss dock fram for att komma pa! Här maste man ta plats om man ska ha plats, sa enkelt är det! som tur var sa var det ett expresstag (hade vi ingen aning om) sa det tog bara 3 timmar tills vi kom fram! =) Vi tog sedan en richa fran tagstationen och chaufforen hade ett forslag pa ett bra hostel sa vi akte dit!

När vi kom fram var vi bada lite skeptiska da vi hade akt kringelvägar for att komma dit och det sag ganska uffigt ut, men vi bestämde oss for att ge det en chans da de som jobbade där var sa trevliga och hjälpsamma! Vi checkade in i ett stort rum med fuktskador pa väggarna och sa men det var soft, och det har varmvatten!! Elvis Guest House som det heter har även ett mysigt roof top där det fanns en restaurang som gor jättegod mat sa vi satte oss där och beställde middag! 

Vid bordet bredvid vart satt ett tyskt par (Johannes & Nora) som vi borjade prata med och bestämde tillsammans med ägaren av hostelet (som heter Harom) att vi skulle gora en tour dagen efter till Varanasis sevaädheter da Harom kunde fixa ett bra pris med en richaforare! Sa dagen efter (sondag) mottes vi uppe pa vart roof top for frukost där vi även motte en härlig brasiliansk tjej! Vi akte sen runt till ett Shivatempel som är väldigt känt här, Shiva är en av de tre hogsta Gudarna inom hinduismen tillsammans med Vishnu och Brahma.

Som jag har forstatt det sa är Shiva bade forstorelsens och skapandets Gud (jag vet, sa krangligt men jag vill forsoka forsta mig pa religionen sa bra som mojligt for att kunna forsta människorna här! Jag har ju läst hinduismen i skolan sa en del kan jag redan men det är sa mycket). Det finns en sekt av människor här i Indien som är väldigt troende till The Darkness of Shiva, även kallade Aghori Sadhus! De resonerar att det är morkret som är var verklighet! Pa kvällen sa maste vi tända lampor for att ta bort morkret men skulle vi inte använda oss av det eller av sol sa är morkret det som skulle finnas kvar!

Dessa människor dyrkar Shiva pa bästa satt genom att ta en tugga fran en dod människas kropp! Manga av dom befinner sig vid Gangesfloden pa nätterna och fangar doda kroppar som kommer flytandes!  De gor sedan en ritual med kroppen och tar sedan en tugga fran armen eller nagon annanstans.. Det ar helt sjukt men samtidigt intressant att vissa manniskor lever sahar och tror sa starkt pa det, religion ar otroligt intressant! Det finns videos pa internet nar man far se Aghoris ta en tugga fran en manniska, totalt motbjudande men om ni vill se sa klicka HÄR..

Vi akte i alla fall sedan vidare till ett aptempel och sen ett omrade dar de vavde tyger vilket var coolt att se pa! Sen akte vi hem for lunch pa hotellet och direkt efter det gav Sandra och jag oss ut pa en snabb shoppingtur innan vi motte upp Harom, Johannes och Nora igen for att ga ner till Gangesfloden! Vi tog en 2-timmarsrutt med en liten trabat som en indier rodde, sa fick vi aka runt i floden pa kvallen och slappa tanda ljus! Det later magiskt och det var det, men Gangesfloden ar en otroligt helig plats for indier!

De kremerar manga doda kroppar vid vattnet och slanger sedan ut askan i vattnet, vi akte forbi bade lilla och stora kremeringsplatsen och vi sag doda manniskor ligga langs med trappen i en linje for att brannas! For hinduer ar det har nagot vackert och otroligt vardefullt men for oss kandes det mest kusligt! Speciellt nar vi sitter och tittar pa i en bat pa vattnet, jag tanker bara om jag skulle begrava nagon narstaende till mig sa skulle det komma ett gang turister med kamera och fota! Dock ar de vana vid det har och det ar indierna sjalva som har skapat denna rutt, men det kandes anda for patrangande!

Dock branner de inte alla kroppar, det finns nagra undantag! Bebisar eller barn under 13 ar, gravida kvinnor, kor, sjuka manniskor (t ex en person som blivit biten av en orm, da ar han redan "purified"). Dessa lik lindas bara en filt runt och sa knytar de fast rep med stenar pa sa kropparna sjunker till marken! Dock kan knutarna ga upp sa liken flyter upp till ytan och det ar antagligen dom som Aghoris anvander! Tydligen sa kanner sig slaktingarna till den dode valdigt hedrade om Aghoris valjer ett lik de kanner! Den brasilianska tjejen sag en liten likbebis komma flytandes nar hon gick vid Ganges igar..

For dessa manniskor sa ar doden sa mycket mer naturlig an for oss, vi lever och vi dor sen ar det inget mer med det! Livets stora cirkel helt enkelt och en dod kropp ar inte en san stor grej, men vi blundar garna for det har och ser det som nagot skrammande.. Det fick mig att pa ett satt vilja tro pa en religion eller i alla fall pa nagonting som skulle ge mig en trygghet i vad som kommer efter! Jag ser doden som nagot okant och som kommer stjala mina nara och kara! Som tur var sa sag vi inte nagot lik komma flytande, dock en dod ko.

Jag satt som en nyfiken apa och stallde fragor om Ganges och hinduismen till indiern som rodde var bat men han var valdigt dalig pa engelska tyvarr.. Han forklarade i alla fall att hinduer badar i det har vattnet och dricker det da det ar sa pass heligt! De skattar sig lycka resten av livet om de gor det, jag som undrade om de ens kunde ata fiskarna fran det har vattnet eftersom de antagligen ater fran liken men det gjorde de sjalvklart ocksa! Det har ar for surreal for oss att tillslut far man bara acceptera vara olika livsstilar.

Hur som helst, pa kvallen at Sandra, jag, Johannes, Nora och den italienska tjejen middag pa Elvis Guest house igen och drack lemon tea och hade djupa diskussioner om religion, kontraster, Indien, meditation etc. Riktigt intressant, vi satt fran halv nio till halv ett pa natten! Imorse gick Sandra och jag upp for att ta en richa till Buddhatemplet da Harom sa att det var sevart, men det var det inte.. Det var tusen turister overallt runt ett litet tempel, vi borjar kanna oss ganska fardiga med att se tempel!

1,5 timme pa en skakande liten cykeltaxi med vara stora vaskor, haha en erfarenhet!
 
 

Trotta pa tagstationen!  
 

Men det var ett snabbt expresstag pa endast tre timmar, tummen upp!  
 

Vart rum!
 
 

Roof top!
 
 

Frukosten igar (sondag)!
 

Shivatemplet!
  

Vi satte oss ner en stund for farsk apelsinjuice! Har ar hotellagaren Homar som foljde
med oss under dagen och visade oss platserna, Johannes, Nora och min Sandra! =)
 
 

 
 
  
  

Shopaholics!
 

Bilder fran Gangesfloden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi fick ga iland pa andra sidan i sanden en stund och doppa fotterna i Gangesfloden.
 

Sen fick Sandra ro ett tag, det gick sadar =P
 

 
 
 

Dagens frukost, bananpannkaka och fruktsallad!
 

Hade pa mig nykopta klader fran dagen innan!
 

Sandra och jag hade trakigt i den 40 minuter langa farden i richan till Buddhatemplet 
sa jag forsokte fota oss sa vi syntes i varsin backspegel haha, jag gor njo! 
 

Trakiga turistbilder
  
 

Vi kopte armband, Friendship!
 

I richan pavag tillbaka, helt galet tat trafik det var da!
 
 
 

Ah vad jag alskar Indien, det har ar helt underbart!! Nu maste jag dra och kaka, har inte atit sen frukost som var for snart 6 timmar sen! Sen ska jag mota upp Sandra, hon blir namligen spadd av en munk idag! PUSS & massa karlek fran Indien!

Btw, som ni ser sa har jag anvant ä pa de forsta 3-4 styckena pa vissa inlagg sen slutar det.. Det ar for jag inte orkar sitta langre haha sa jag hoppas ni forstar texten utan åäö!

Underbara dagar i Bhodgaya!

Hejhej! Jag har haft en helt underbar vecka här i Bhodgaya med meditation och yoga, guud vad vi behovde det här! I onsdags morgon kom vi inte upp vid 5-6tiden som planerat men vi gick till parken vid 11-tiden, Sandra gick och satte sig pa en plats och jag pa en annan och sa forsokte vi meditera med kunskapen som var guide Tasi gav oss dagen innan! Det är sa himla svart med meditation, du maste koppla bort alla tankar och vara helt nollställd!

Jag satt bredvid en munk och mediterade framfor templet och jag sneglade pa honom lite da och da och han satt stilla i samma position som en sten! Jag forstar inte hur dom gor det men det är sa coolt att titta pa! Jag kände mig i alla fall avslappnad pa min meditationskudde som jag kopt här, jag testade även pa ga-meditation da du gar runt med väldigt korta och koncentrerade steg och känner hur du far energi upp i kroppen fran marken med varje steg! När jag tillslut inte orkade forsoka mer for stunden sa satte jag mig under templet med min bok och läste!

Sandra och jag mottes sedan upp for lunch och sa akte vi till Den stora Buddha-statyn som ligger här i Bhodgaya! Den statyn av Buddha är helt enorm!! När vi kom tillbaka till vart omrade sa gick vi runt bland alla standen utanfor parken, de flesta standen är filtar pa marken sa alla sitter ner och bjuder pa chaite med lite musik i bakgrunden! Vi hittade en plats där en liten flicka pa nio ar salde smycken!

Hon hette Komkom och hade standet tillsammans med sin pappa, dock gick hon i skolan men var i standet när hon inte gick i skolan! Det later tufft men hon verkade trivas med det och pappan verkade otroligt snäll, sa där satt Sandra och jag i over en timme och kopte med oss jattefina halsband och fick aven lite gavor av dom! Efter ett tag ville Sandra och jag ga in i parken da det ar sa vackert dar inne med munkarna som gar runt med tanda ljus under Bhoditradet och belysningarna pa templet och runt omkring!

Komkom ville garna folja med men forst sa hennes pappa enj men da bad jag honom att saga ja och da fick hon! Vi lekte kull i graset och traffade massa andra barn som ville vara med pa bild! Efter det gick vi hem for att sova da vi ville vara pigga dagen efter! I vart hostelrum finns det ingenting forutom 2 sangar och ett badrum, inte ens ett bord sa vi gor inte annat an att sova dar inne! Jag har last sa mkt ur min bok under tiden har!

Pa torsdagsmorgonen gick Sandra och jag och at frukost och sen splittades vi igen, jag satte mig i meditations parken i ett litet minitempel gjord av sten och dar satt jag i 3,5 timme! Jag satt pa min kudde och mediterade, forst utan musik och lyssnade bara pa naturen omkring mig men sedan vart det for mycket ljud sa jag satte pa lugn soundtrackmusik i min ipod och da gick det mycekt battre! Man maste hitta sin grej inom meditation, det finns inget ratt eller fel!

Sandra ringde mig och sa att hon var redo for lunch och att jag skulle mota henne vid Komkoms stand, sa jag gick dit och tittade pa deras smycken igen! som vanligt fick vi en varsin Lassie (jattegod dricka har)! Efter lunchen akte vi till en jattefin plats dar de hade yogakurser for att fraga lite om tider och plats! Pa kvallen sa kvallsmediterade vi lite men det var svart da killar forfoljde oss och  det var sa mycket mygg! Jag la mig tidigt denna kvall ocksa!

Igar gick vi upp vid 9tiden for att ata frukost och stretcha lite, vi gick namligen pa ett yogapass kl 11! Det var Sandra, jag och en italiensk tjej som kom och tjejen som holl i passet var britt! Det var riktigt bra med yoga kande vi bada och eftersom jag var den enda nyborjaren sa fokuserade lararen mycket pa mig vilket var bra, synd att vi aker imorgon for vi hade velat ga igen! Dock finns det yoga pa nasta plats vi aker till sa da ska vi leta upp en kurs pa en gang!

Pa kvallen satte vi oss utanfor hotellet med nagra av de indiska killarna fran vart hostel som spelade kort! Sandra joinade dom att spela men jag stod bara nervos bakom pga alla smallare overallt, sma barn sprang runt och slappte sma raketer och smallare overallt bara ett par meter ifran en! Vi gick ganska fort darifran upp till Komkom istallet och drack lite Lassie med henne och hennes pappa! Lassien var iinte bra for min mage kande jag efterat, hade varit dalig i magen hela dagen och det dar var droppen!

Sen motte vi upp den italienska tjejen fran yogan, Roberta for att kaka middag tillsammans och fira Diwali (en hogtid har i Indien, som julafton i Sverige med massa musik och dans, darav alla vidriga smallare och fyrverkerier!) Jag hade sa ont i magen och madde daligt under middagen sa vi fick ga hem direkt efter, nar vi var utanfor vart hostel sa kommer ett fyrverkeri flygandes langs med marken mot oss! Jag hoppar at sidan men den traffar halvt pa Sandras hoft!

Det var samma killar som Sandra spelade kort med tidigare pa kvallen, javla galningar! Jag star bara och vralar at dom och fragar var de har sitt vett nagonstans, nar jag vander mig om ser jag Sandra springa runt i cirklar och halla for orat eftersom fyrverkeriet hade smallt sa hogt! Vi skrek at dom idiotiska killarna innan vi gick upp till rummet dar Sandra brister ut i tarar av chocken saklart, jag sitter pa toan resten av kvallen och kanner samtidigt som jag maste spy! Ingen bra kvall med andra ord...

Jag somnade vid 12-tiden med tacke plus filt, fros som en galning! Vaknade sen vid halv fyra av att jag behovde ga pa toa igen och sen somnade jag inte om forran halv 7 pa morgonen da indierna borjade spela musik sadar ashogt igen redan fran 5 pa morgonen, hela vart rum var helt dimmigt ocksa pga alla smallare (vi har ju bara ett natfonster vid taket). Ah gud sa arg jag var.. Nu ar vi vakna i alla fall och ska snart checka ut, vi ar latt redo for att resa vidare!!

Bilder fran senaste dagarna!

Sandra och jag pavag till The Great Buddha Statue!







Drack lite chaite efterat! 


Komkom!



Kopte en fotlank fran Komkom och hennes pappa! Har leker vi i graset vid templet!







Komkom och Sandra tande varsitt ljus












Komkom, Sandra och jag gick runt i olika smaaffarer och tittade pa smycken! 


Ett av halsbanden jag kopte av Komkom!  


Vi fick ett varsitt armband av Komkom och hennes pappa!


Vaknade vid 8 av att indier spelar SJUKT hog musik utanfor vart fonster (som da bestar
av ett myggnat sa det ar alltsa noll isolering), de spelar sa hogt att hogtalarna brusar!
Sa jag drog igang min ipod med mina nya grymma horlurar sa vart jag glad igen =P


Meditationsdag!





Har satt jag i 3,5 timme, sa underbart! 




Glomde tofs sa da far man vara kreativ, anvande min sjal och lindade in haret!




Sandra och jag mottes upp hos Komkom efter 3,5 timmes meditation!


Som vanligt samlades det en publik for att titta pa mig och Sandra nar vi satt dar.. :S




Kopte ett till halsband :P



Dosa, sa gott!!


Sandra hittade den har lappen inne vid templet!


Cykeltaxi, yeaaay! 


Yogaplatsen var helt underbar! 



Kopte ett meditationshalsband senare, helt enormt! 


Kopte lite blommor till Komkom pa kvallen! 



Sandra och jag mediterade lite under Bodhitradet! 



Satt sen pa kvallen med killarna fran hotellet, jag gick dock och la mig tidigare!


Redo for yoga!



San fin plats det ar!


Efterat gick vi till Komkom igen, dock kom det ett stort killgang som var jatteobehagliga
sa vi gick ganska fort darifran! De blev arga nar de inte fick fotografera sig med oss.. 


Sa vi gick ner till en annan forsaljare och fick sitta bakom hans stand och dricka chai!



Saa god mat!



Varrullar med spenat och ost, YUM! 



Kyckling med curry! 


Sandra spelade kort med killarna pa kvallen..


Sen gick vi upp till Komkom igen!



<3


Fina Roberta, italienska tjejen vi traffa pa yogan samma dag som vi sen at middag med!


Sandra var helt uppskakad efter att nastan ha blivit traffad av en smallare & jag hade
problem med magen sa vi tande lite ljus & rokelser & vilade i vara sangar redan vid 9!



Next up: Varanasi! Herregud, onska mig lycka till pa 4-timmarstaget med min mage...

BODHGAYA, BIHAR

Hellu! Tänkte sätta mig och skriva några rader nu när vi kommit fram till Bothgaya i Bihar! Sandra och jag tog som sagt natt-tåget hit igår kväll, britterna och Ruth vinkade av oss vid taxin! Vi alla tyckte det var skittråkigt att lämna varandra men vi kommer förhoppningsvis ses igen! Tågresan var inte lika nice som de andra 2 ggrna då jag hade svårt att sova och några satt och pratade (läs skrek) jättehögt mitt i natten..!

Hur som helst, vi är här nu och vi bara älskar staden! Vi kom fram halv sju imorse och var helt slut men tog oss ändå ut på stan på en gång efter att vi checkat in på hostelet! Den här staden är så mycket lugnare än de tidigare städerna vi besökt här vilket är skönt och luften känns renare att andas! Vi är i staden där Buddha nådde sin upplysning genom meditation under Bodhiträdet, vi besökte det Bodhiträd där han faktiskt satt under vilket kändes så häftigt! Efter det vandrade vi tillsammans med en guide i över två timmar upp till bergen där Buddha satt i 6 år för att försöka bli upplyst genom att inte äta!

Han trodde då att det var genom att inte äta som han skulle bli upplyst, men sen förflyttade han sig till The second Bodhitree som vi också besökte och faktiskt klättrade i (jag trodde jag skulle svimma av skräck med min svindel, men jag tog mig upp i alla fall) och hamnade till slut vid The Bodhitree där han tillslut blev upplyst! Dessa tre platser är det som kallas Buddhatriangeln! The Bodhitree där han faktiskt satt under när han fick sin upplysning är det stängsel kring och det har byggts en enorm mur runt, det finns ett stort Buddhatempel inuti och runtom en enorm park, hit åker buddhister från hela världen för att meditera!

Det är Buddhistisk musik som spelas over hela platsen och människor som mediterar overallt, en riktigt lugn och helt fantastisk plats! Så här ska jag och Sandra börja med vår meditering på riktigt, vi började redan lite med guiden på vägen till bergen då det var så otroligt lugnt på vägen dit! Vi ska även testa på yoga här, det finns en kurs vi kan gå! Imorgon ska vi försöka gå upp redan vid 5-6tiden för att morgonmeditera vid Bodhiträdet!

Sista kvällen på Fair Lawn med britterna och Ruth, miss you guys!


Tågstationen! Byebye Kolkata!


Dagen efter, snart framme i Bodhgaya!



I richan påväg till hotellet, så kallt det var på morgonen! Det är vi iinte vana vid!






Buddhatemplet i den stora parken där The Bodhitree star! Se vilken vacker plats det är 



Sandra köpte sin favoritblomma (Lotus) och här lägger hon den framför Buddhastatyn!


The Bodhitree!





Här började vi vår vandring mot bergen, genom byar och otroliga landskap!







The second Bodhitree!













Det såg ut som Grisen Willbur!!







Vägen in till grottan



Skinny Buddha




Vägen tillbaka



Vi var så trötta och hungriga så vi liftade en bit med en stor traktor =) Häftig känsla!




När vi kom upp på vägen igen tog vi häst&vagn tillbaka till stan igen för att äta lunch




Ikväll fick vi våra händer spådda av vår guides vän!


Nu kommer jag inte blogga mer förrän vi åker vidare vilket är på söndag som det ser ut nu, jag måste fokusera på min meditation för att lyckas så bra som möjligt. Bonnie, du skulle dött för den här staden, den är helt underbar! Ha en underbar vecka nu mina kära, det ska vi ha ♥

Party Weekend

Halloooo! Herregud vilken galen helg Sandra, Ruth, Marie och jag har haft här i Calcutta! Senast jag skrev på bloggen (i fredags) så skulle jag gå och möta upp tjejerna direkt efteråt och det gjorde jag, vi hade bestämt oss för att gå på en morgonyoga dagen efter så vi tänkte gå hem och lägga oss tidigt! Vi satt på puben vi brukar hänga på vid Sudder Street och var precis påväg att gå när ett gäng på 10 brittiska killar kommer fram!

Vi börjar prata med dom och de var i Calcutta med jobbet i en månad och hade helgen ledig så de skulle alla ut! De ville att vi skulle haka på dom då de visste några pubar som höll öppet lite längre eftersom det var helg, så vi hakade på dom! Först gick vi till "Super pub" som det hette, vi satt där tills dom stängde vilket var typ vid elva! Sen gick vi vidare till Park Hotell (där Sandra, Marie, Celine, Ruth och jag var 2 dagar tidigare när jag fick mitt första glas vin här hehe)!

Park hotell har en stor bar, 2 klubbar plus ett typ roof top med swimmingpool och stora barer! Det var helt magiskt där uppe (se bilder nedan!!) så vi hängde där tills dom stängde klockan två! Vi rökte vattenpipa och lekte massa konstiga lekar haha vi hade det jätteroligt! Vi kände oss dock gaanska felplacerade då det här är ett typ 5stjärnigt hotell och där kommer vi i våra flipflops, smutsiga kläder, otvättat hår och osminkade hehe! Efter dom stängde drog vi till killarnas hotell vilket var Grand Hotell (tvärtom våra guesthouses med andra ord haha) och drack lite öl där och softade, Sandra och jag stod i deras badkar och sprutade varmvatten på fötterna.. Vad vi har saknat varmvatten!  

Vi somnade vid 5 på morgonen i en hög och sov bara till typ 10 innan vi gick ut för frukost! Med andra ord ingen morgonyoga för oss.. :P Marie ville jättegärna gå tillbaka till den restaurangen vi var på med Celine några dagar tidigare så till frukost åt vi ris, fisk och jätteräkor hehe! Killarna höll på att spy av maten men vi tjejer tyckte det var jättegott, haha! Efter det drog Sandra och jag hem för att duscha och göra oss lite fina för en gångs skull här innan vi mötte upp alla igen! Killarna ville visa oss en restaurang/bar som låg på taket på ett höghus med en grym utsikt, så vi gick dit!

Det var på 9e våningen och hade mycket riktigt en grym utsikt över Calcutta och falkar som flög över oss hela tiden, riktigt coolt! Vi kom dit vid typ halv 6 och satt där till 11 på kvällen och fick in en nota på 9500 rupies haha! Vi var ju dock typ 15 pers och folk både åt och drack! Efter det drog vi i alla fall vidare till Park hotel igen, alla av oss tog sig dit på sina egna vis, haha! Vissa tog "människa&vagn" vilket är en vagn som du sitter i som en människa springer och drar, tycker så synd om den personen haha! Jag tog en richa tillsammans med Ash, Steve och Gav + 2 indier haha!

Vi hängde på samma ställe som kvällen innan men det vart lite lugnare för min del i lördags, satt och pratade mycket med Ruth om att vi alla skulle splittras snart! =( Vi hade det skitkul i alla fall och kom inte i säng förrän 5 på morgonen igen! Igår beställde jag min första Mcdonaldsmeny (inte så gott dock) och softade på rummet, vid 1-tiden kom Ruth och knackade på dörren för att kolla om jag var på en fika så jag hakade! På kvällen hade Sandra och jag filmkväll med Braveheart som gick på TV!

Imorse knackade Ruth på vår dörr vid 10-tiden, Sandra och jag packade färdigt och checkade ut från vårt hotell! Snälla Ruth låter oss ha våra stora väskor i hennes hotellrum tills vi åker ikväll så vi lämnade dom där innan vi gick till Blue Sky Cafe för en sista frukost där!

Efter typ inget festande på över 6 veckor så blev den här helgen en rätt stor omställning för våra kroppar så vi måste softa lite nu! Samtidigt är det tråkigt att helgen är över för vi har haft så jäkla kul och nu har Marie åkt vidare till New Delhi och ikväll drar Sandra och jag, Ruth åker imorgon!

Bilder från helgen!

Efter jag senast uppdaterade bloggen så mötte jag tjejerna på Fair Lawn och då hade
de fått sällskap av några indiska man hehe! De var väldigt trevliga men lämnade oss
sedan med notan hmm..
  

Direkt efter de indiska mannen gick kom britterna och joinade oss på Fair Lawn i nån 
timme innan vi tillsammans gick vidare till Super pub/bar!  
 

Super Pub!
 

8 personer + en chaufför i en taxi mot Park Hotel haha!
  

Park Hotel!
   
 
    
 

Killarna beställde in vattenpipa!
 
  

Marie sa att hon var hungrig, 2 sek senare kommer Chris tillbaka med en baguette haha! 
Han snodde den tydligen från matsalen! :P
 
 
 
  
 
  

Vi körde "kortleken" när man passerar ett kort i en ring med munnarna haha!
 
 

Efter Park Hotels bar stängde gick vi till killarnas hotell för lite öl!
 
  

VARMVATTEN!!
 
 
 

Frukost på Bangladesh restaurang!
 
 

Det finns en råttpark i Calcutta så vi gick för att hitta den men vi kom bara till detta
ställe vilket var en typ toalett för det stank kiss och bajs ur alla dom där grejerna :/
  

Redo för partykväll nr 2!
 

Vi mötte upp killarna och gick till Blue Beyond med en grym utsikt!
 
 
 
 
 

Super Pub var stängd när vi kom dit men då visade några indier en bakväg in till en
annan pub där några indiska tjejer sjöng på scenen! Vi hängde där typ en timme!
 
 
 

Park Hotel igen!
 

Ruth och jag satte oss uppe vid bubblpoolen och badade fötterna, efter en stund kom
Marie, Chris och Gav och joinade oss! Ett tag senare var hälften av gänget där uppe!
 
  
 

 
 

Sandra och jag sprang ner och testade klubben i Park Hotel, inte så jättegrym.. :P
 


Dagen efter, sliteen!
 

Fikade med Ruth!
 
 

Dags att flytta ut från hotellet!
  

Sista frukosten på Blue sky cafe! 
 
 
 
 


Oh right, har köpt lite fler ringar och har nu 12 st.. :P Stor passion här i Indien!!
 


Nu är det dock dags att resa vidare, vi känner oss färdiga med coola Calcutta! Ikväll drar Sandra och jag med natt-tåget till Bihar! Tåget går dock inte förrän sent ikväll så snart ska vi möta upp Ruth för att sätta oss på Fair Lawn en sista kväll, brittiska killarna joinar oss också så det blir nog trevligt! Men guys vi hörs om ett par dagar igen, pusspusspuss!