VARANASI

Namaste! Sandra och jag har hunnit med sa mycket pa de senaste dagarna att jag verkligen behover sätta mig och skriva om det, det är sa mycket tankar och känslor som cirkulerar i mig när vi moter allt nytt! Vi är nu i staden Varanasi som är en av världens äldsta städer! Tack vare Gangesfloden är staden väldigt helig for hinduer! Sa i lordags akte vi alltsa fran underbara Bodh Gaya (men med tanke pa vad som hände med Sandra med smällaren sa var vi redo att dra vidare) men när det var dags for oss att aka sa far vi reda pa att richas strejkade sa vi kunde inte aka till tagstationen!

Det gick knappt nagra taxibilar heller sa de fa som gick tog sjuka overpriser sa det slutade med att vi tog en varsin cykeltaxi som tog 1,5 timme och de stackars forarna var helt blota av svett när vi var framme! Väl vid stationen hade jag inte ätit nagot pa over ett dygn pga min daliga mage sa vi kopte lite kex innan vi gick pa taget som jag tryckte i mig!

När taget antligen kom (forsenat) sa ska alla indier pa och av samtidigt sa det blev lite kaosartat, Sandra och jag pressade oss dock fram for att komma pa! Här maste man ta plats om man ska ha plats, sa enkelt är det! som tur var sa var det ett expresstag (hade vi ingen aning om) sa det tog bara 3 timmar tills vi kom fram! =) Vi tog sedan en richa fran tagstationen och chaufforen hade ett forslag pa ett bra hostel sa vi akte dit!

När vi kom fram var vi bada lite skeptiska da vi hade akt kringelvägar for att komma dit och det sag ganska uffigt ut, men vi bestämde oss for att ge det en chans da de som jobbade där var sa trevliga och hjälpsamma! Vi checkade in i ett stort rum med fuktskador pa väggarna och sa men det var soft, och det har varmvatten!! Elvis Guest House som det heter har även ett mysigt roof top där det fanns en restaurang som gor jättegod mat sa vi satte oss där och beställde middag! 

Vid bordet bredvid vart satt ett tyskt par (Johannes & Nora) som vi borjade prata med och bestämde tillsammans med ägaren av hostelet (som heter Harom) att vi skulle gora en tour dagen efter till Varanasis sevaädheter da Harom kunde fixa ett bra pris med en richaforare! Sa dagen efter (sondag) mottes vi uppe pa vart roof top for frukost där vi även motte en härlig brasiliansk tjej! Vi akte sen runt till ett Shivatempel som är väldigt känt här, Shiva är en av de tre hogsta Gudarna inom hinduismen tillsammans med Vishnu och Brahma.

Som jag har forstatt det sa är Shiva bade forstorelsens och skapandets Gud (jag vet, sa krangligt men jag vill forsoka forsta mig pa religionen sa bra som mojligt for att kunna forsta människorna här! Jag har ju läst hinduismen i skolan sa en del kan jag redan men det är sa mycket). Det finns en sekt av människor här i Indien som är väldigt troende till The Darkness of Shiva, även kallade Aghori Sadhus! De resonerar att det är morkret som är var verklighet! Pa kvällen sa maste vi tända lampor for att ta bort morkret men skulle vi inte använda oss av det eller av sol sa är morkret det som skulle finnas kvar!

Dessa människor dyrkar Shiva pa bästa satt genom att ta en tugga fran en dod människas kropp! Manga av dom befinner sig vid Gangesfloden pa nätterna och fangar doda kroppar som kommer flytandes!  De gor sedan en ritual med kroppen och tar sedan en tugga fran armen eller nagon annanstans.. Det ar helt sjukt men samtidigt intressant att vissa manniskor lever sahar och tror sa starkt pa det, religion ar otroligt intressant! Det finns videos pa internet nar man far se Aghoris ta en tugga fran en manniska, totalt motbjudande men om ni vill se sa klicka HÄR..

Vi akte i alla fall sedan vidare till ett aptempel och sen ett omrade dar de vavde tyger vilket var coolt att se pa! Sen akte vi hem for lunch pa hotellet och direkt efter det gav Sandra och jag oss ut pa en snabb shoppingtur innan vi motte upp Harom, Johannes och Nora igen for att ga ner till Gangesfloden! Vi tog en 2-timmarsrutt med en liten trabat som en indier rodde, sa fick vi aka runt i floden pa kvallen och slappa tanda ljus! Det later magiskt och det var det, men Gangesfloden ar en otroligt helig plats for indier!

De kremerar manga doda kroppar vid vattnet och slanger sedan ut askan i vattnet, vi akte forbi bade lilla och stora kremeringsplatsen och vi sag doda manniskor ligga langs med trappen i en linje for att brannas! For hinduer ar det har nagot vackert och otroligt vardefullt men for oss kandes det mest kusligt! Speciellt nar vi sitter och tittar pa i en bat pa vattnet, jag tanker bara om jag skulle begrava nagon narstaende till mig sa skulle det komma ett gang turister med kamera och fota! Dock ar de vana vid det har och det ar indierna sjalva som har skapat denna rutt, men det kandes anda for patrangande!

Dock branner de inte alla kroppar, det finns nagra undantag! Bebisar eller barn under 13 ar, gravida kvinnor, kor, sjuka manniskor (t ex en person som blivit biten av en orm, da ar han redan "purified"). Dessa lik lindas bara en filt runt och sa knytar de fast rep med stenar pa sa kropparna sjunker till marken! Dock kan knutarna ga upp sa liken flyter upp till ytan och det ar antagligen dom som Aghoris anvander! Tydligen sa kanner sig slaktingarna till den dode valdigt hedrade om Aghoris valjer ett lik de kanner! Den brasilianska tjejen sag en liten likbebis komma flytandes nar hon gick vid Ganges igar..

For dessa manniskor sa ar doden sa mycket mer naturlig an for oss, vi lever och vi dor sen ar det inget mer med det! Livets stora cirkel helt enkelt och en dod kropp ar inte en san stor grej, men vi blundar garna for det har och ser det som nagot skrammande.. Det fick mig att pa ett satt vilja tro pa en religion eller i alla fall pa nagonting som skulle ge mig en trygghet i vad som kommer efter! Jag ser doden som nagot okant och som kommer stjala mina nara och kara! Som tur var sa sag vi inte nagot lik komma flytande, dock en dod ko.

Jag satt som en nyfiken apa och stallde fragor om Ganges och hinduismen till indiern som rodde var bat men han var valdigt dalig pa engelska tyvarr.. Han forklarade i alla fall att hinduer badar i det har vattnet och dricker det da det ar sa pass heligt! De skattar sig lycka resten av livet om de gor det, jag som undrade om de ens kunde ata fiskarna fran det har vattnet eftersom de antagligen ater fran liken men det gjorde de sjalvklart ocksa! Det har ar for surreal for oss att tillslut far man bara acceptera vara olika livsstilar.

Hur som helst, pa kvallen at Sandra, jag, Johannes, Nora och den italienska tjejen middag pa Elvis Guest house igen och drack lemon tea och hade djupa diskussioner om religion, kontraster, Indien, meditation etc. Riktigt intressant, vi satt fran halv nio till halv ett pa natten! Imorse gick Sandra och jag upp for att ta en richa till Buddhatemplet da Harom sa att det var sevart, men det var det inte.. Det var tusen turister overallt runt ett litet tempel, vi borjar kanna oss ganska fardiga med att se tempel!

1,5 timme pa en skakande liten cykeltaxi med vara stora vaskor, haha en erfarenhet!
 
 

Trotta pa tagstationen!  
 

Men det var ett snabbt expresstag pa endast tre timmar, tummen upp!  
 

Vart rum!
 
 

Roof top!
 
 

Frukosten igar (sondag)!
 

Shivatemplet!
  

Vi satte oss ner en stund for farsk apelsinjuice! Har ar hotellagaren Homar som foljde
med oss under dagen och visade oss platserna, Johannes, Nora och min Sandra! =)
 
 

 
 
  
  

Shopaholics!
 

Bilder fran Gangesfloden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi fick ga iland pa andra sidan i sanden en stund och doppa fotterna i Gangesfloden.
 

Sen fick Sandra ro ett tag, det gick sadar =P
 

 
 
 

Dagens frukost, bananpannkaka och fruktsallad!
 

Hade pa mig nykopta klader fran dagen innan!
 

Sandra och jag hade trakigt i den 40 minuter langa farden i richan till Buddhatemplet 
sa jag forsokte fota oss sa vi syntes i varsin backspegel haha, jag gor njo! 
 

Trakiga turistbilder
  
 

Vi kopte armband, Friendship!
 

I richan pavag tillbaka, helt galet tat trafik det var da!
 
 
 

Ah vad jag alskar Indien, det har ar helt underbart!! Nu maste jag dra och kaka, har inte atit sen frukost som var for snart 6 timmar sen! Sen ska jag mota upp Sandra, hon blir namligen spadd av en munk idag! PUSS & massa karlek fran Indien!

Btw, som ni ser sa har jag anvant ä pa de forsta 3-4 styckena pa vissa inlagg sen slutar det.. Det ar for jag inte orkar sitta langre haha sa jag hoppas ni forstar texten utan åäö!


Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0