Två bilder från bröllopet för en månad sen

 

FRIDAY


 
Retarded siblings! 


Matildorna! 


Några bilder från igår! Jag behövde verkligen en nice utgång med vänner efter allt plugg och jobb, var ute med lillasyster och hennes vän och sedan kom brorsan också.. Asskön söderkväll! Brorsan och jag gick och skreksjöng hans låtar från Slussen till Gamla stan och sedan följde jag med honom hem och somnade direkt på soffan efter lite kött och grönsaker till nattkäk, så blir det när man hänger med broder! Nu ska jag äta och se på TV en stund innan jag måste fortsätta med plugget, ciao! 

Work and study, work and study, work and study...........

Börjat plugget!

Så det jag gör nu är jobba, plugga, jobba plugga.. Jag pluggar turismvetenskap på distans över våren vilket är fett nice men inte så mycket över till annat! Jag har 2 böcker och två artiklar jag bör ha läst till nästa fredag, det är väldigt intressant dock så jag tar mig tiden! 

Boken jag läser just nu 
 

Dags att klippa mig!


 
Jag har inte gått till frisören sen jag var i Bolivia i maj, innan dess klippte jag mig i Ecuador i december 2011 så nu är det dags att gå till min älskade frisör här i Sverige även om jag blev jättenöjd med håret i Sydamerika också! Bilderna ovan är från de två besöken, det bästa var i Bolivia för då var det fem härliga kvinnor som var helt överlyckliga att få fixa med blondt hår istället för svart/brunt haha, stannade där i flera timmar! 

Bild från galenskaperna igår!


Igår firades mina vänners 30årsdag med en brakarfest ute i Nacka, hade ingen kamera men Julia tog den här bilden på mig och Carolina igår när jag skulle lära mig att göra den iranska tjejposen! ;) Träffade även min underbara vän Sandra för första gången på 1,5 år.. Det var så fantastiskt!! 

Nu måste jag lägga mig och läsa lite innan jag ska sova, imorgon börjar min kurs!! 

Fredag 18 januari 2013

Ska börja dagen med att gratta världens bästa storasyster på sin 25årsdaag! =) Grattis grattis grattis, ni kan fira henne också genom att rösta på henne HÄR till månadens soloartist!! Amanda Berglund heter hon, scrolla längst ner så ser ni henne! Annars då, jag fick sådana hemska nyheter om en vän igår att jag inte visst vad jag skulle göra av mig själv. Efter jobbet igår mötte jag upp Bonnie för ett glas vin och få prata av mig, även lillasyster ringde och lät mig prata av mig.. Jag kan fortfarande inte förstå vad som har hänt har hänt! 

Ugh, vill inte ens tänka mer på det! Nu ska jag möta upp Kenza som äntligen är tillbaka igen från sin semester, långpromenad i solen blir det nu innan jobbet! Ha en fin fredag ♥ ♥ 

  

Unbelievable



I can not believe what horrible news I got this morning from my friend... It's rare in life to be that right for each other, I had even planned on how I would get myself to India before Central America next year for these two's wedding. Sometimes life is cruel. All my thoughts goes to my friend, I am so deeply sorry. 

VOTE VOTE VOTE!

Min härliga storasyster flyttade till London i augusti för att kämpa för sin dröm om att bli en artist, nu kan man rösta för vem man anser ska bli månadens kvinnliga soloartist i tidningen Starcentral!

RÖSTA HÄR! 

Scrolla bara ner och rösta på Amanda Berglund som är nr 6! 

PIXLR.COM


Jag kan inte ens fokusera på att skriva för resebloggen nu, jag vill bara leka med massa bilder och testa olika funktioner på dom! Jag fixar mest med landskapsbilder men det är enklare att visa hur bra funktionerna är på människor, så jag gjorde om tre random bilder på mig själv på datorn! 

LEDIG DAG!

...OCH LÖNING! Bra dag idag, haha! =) Dett är min första lediga dag på två veckor, vet inte riktigt vad jag ska göra.. Jag tänkte blogga mer i alla fall! Jag måste handla schampoo och balsam i stan, det är väl det enda måstet jag har idag! Igår lunchade jag med Sofia innan jag började jobbet, jag får trycka in vänner och annat för att hinna nu förtiden och på måndag börjar min distanskurs i Turismvetenskap! Så pratade jag med Kenza nyss och om hur hon kommer börjar dra mig till gymmet igen när hon kommer hem, haha wah! Det är bra dock, när hon inte är här så springer jag eller tar powerwalks, gym tycker jag inte är kul själv längre som jag tyckte för några år sedan! 

 
Dags för frulle! 

Bästis och jag igår!

 
  
♥ 

Fredag 22 januari 2013

Godmorgon! =) Hoppas ni tyckte om resebloggen, det lilla jag gjort än så länge i alla fall! Som vanligt jobbar jag varenda dag så min vardag är inte den roligaste att läsa om för tillfället, idag jobbar jag dock dagtid för fösta gången på ett tag så när jag slutat kl 15 ska jag till stan och byt massa kläder och köpa lite nytt! Senare ikväll ska jag kanske ut en sväng med några vänner, Vi får se, hörs senare iaf! ♥ 


RESEBLOGGEN ÖPPEN endast i 24 timmar

Bara så ni vet så har jag inte kommit långt alls än! Jag ska skriva om Sydamerika, Indien och massa småresor men jag har gjort klart alla inlägg för de tre månader jag bodde i Montañita, Ecuador i slutet på min resa i Sydamerika nu! Jag tänkte att eftersom jag knappt bloggade under den tiden så kan ni nu få se hur jag hade det och vad vi gjorde! Texterna har jag tagit från dagbok och den här bloggen så jag skriver inget nytt, det är bara fler bilder och mer detaljerat! Jag har även lagt ut några inlägg om min tid i Indien som ni kan kolla in om ni vill också! Skriv gärna till mig och ge feedback, kram! 

---->  http://Resmedtillan.blogg.se   <---- 

Tryck på Kategorin "Living in Montañita, Ecuador" för att se alla inlägg!  

Tisdag 8 januari 2012

Tja! Stackars den här lilla bloggen, jag fokuserar bara på min reseblogg atm att jag glömmer denna! Man får ju inte favorisera sina barn haha, men den andra behöver ju bli klar!! Hur som helst, mitt liv rullar på jättebra! Jag jobbar nästan varje dag, ska snart börja plugga och är på allmänt bra humör! :D hade tänkt gå ut och springa idag men det har ju snöat massor över natten, så jag stannar inne tills jag måste åka till jobbet och fixar med resebloggen! Snart ska jag öppna upp den i ett dygn så ni kan gå in och kolla lite, hörs senare! 

Söndag 6 januari 2013

Tjoho! Jag är verkligen på jobbet jämt nu, så igår bestämde jag mig för att hitta på något kul på kvällen efter jag hade slutat så jag smsa Filip och sa att vi borde puba! Han drog med sig hans brorsa och jag tog med mig lillasyster Viran så drog vi till Pelikan vid Skanstull! Senare på kvällen kom även Mika, Nadia och Bonnie så det vart en riktigt kul kväll, det behövde jag verkligen med mina underbara vänner! Vi skrattade konstant i timmar haha, vi har alla gjort mycket keffa saker så det finns en del att garva åt! =P

Har rast på jobbet så därför kunde jag uppdatera fort här på mobilen men nu måste jag tillbaka, kram på er så hörs vi imorgon!

Beautiful!

  

Så himla vackert, de räddade valens liv! =) Jag ÄLSKAR valar, jag är så otroligt faschinerad av dem! Gud vad jag ska dyka med valar i Centralamerika!! 

Jobb jobb jobb

Hej på er, har lunch på jobbet nu så tänkte uppdatera lite! Jag jobbar hela tiden nu (vilket är perfeekt för mig) så det blir inte så mycket bloggande! Ska lägga upp lite grejer ikväll efter jag har slutat, det blir även att jag inte tar hand om den här bloggen så mycket nu när jag jobbar så hårt med resebloggen, sorry vad jag tjatar om den men den kommer bli så GRYM, haha! =P

Btw, Ronja jag svarade på din kommentar, se i kommentarsfältet i inlägget innan detta som du kommenterade på! Jag är alltid noga med att svara er alla när ni frågar om mina resor eller om era egna resor ni vill ha tips på, det är vad min blogg finns till för! Ååh, jag kan knappt bärga mig tills jag ska visa er min nya reseblogg, den är inte klar än dock men kan kanske öppna upp den för er om ett tag bara för någon dag så jag får höra vad ni tycker! =)


Två collage jag gjort från min födelsedag från när jag bodde i Ecuador i somras som ligger på resebloggen nu! Ända sedan Kenza visade mig den fantastiska sidan pixlr.com så leker jag runt med nästan varje bild jag publicerar, haha! =) Hur som helst, tanken med min nya reseblogg är som sagt att den ska vara mycket bättre och mer sammanfattat skriven med fler och större bilder och fler resetips till er! Tror det kommer bli jättebra =)

Woho, jag kom in!

Yeay, jag ska plugga en kurs nu i vår på distans, turismvetenskap! =) Jag hamnade på andra reserv men fick igår veta att jag blev antagen, jättekul faktiskt! Så denna vår blir otroligt mycket jobb, plugg och träning för mig, känns jättebra! 



Nu måste jag åka till jobbet! 

Världens konstigaste djur?!

Macropinna microstoma  
Macropinna microstom lever på djupt vatten i bland annat Stilla Havet och fotograferades i levande tillstånd första gången 2004. Det ovanliga med Macropinna microstom är att den har ett genomskinligt huvud! Ögonen (de gröna kupolerna på bilden) sitter inne i det vätskefyllda huvudet och kan exempelvis vridas rakt fram, men även rakt upp som på bilden. När fisken spanar efter byte kan den alltså se igenom sitt eget huvud. 

Narvalar  
Narvalar lever i Norra ishavet och blir mellan 4 och 5 m långa. Nästan lika långa som deras kroppar blir hanarnas 2 till 3 m långa "spjut". Spjutet är en av narvalens två tänder som växer rakt framåt och bildar en spiralformad spetsig huggtand. Ibland förekommer det till och med att narvalar har två huggtänder. Spjutet använder såklart hanarna till att fäktas med innan parningen.

  
Bläckfiskar lever i saltvatten och anses av vissa vara de mest intelligenta ryggradslösa djuren på jorden. De har ett utvecklat minne och kan lösa komplexa problem och skilja på färger och former. Tack vare deras intelligens är bläckfiskar också väldigt duktiga på att försvara sig från rovdjur genom att kamouflera sig. Allra bäst på detta är den fantastiska mimic octupus som lever i vattnen utanför Indonesien och Malaysia. Den ovanliga bläckfisken upptäcktes först 1998 och fullständigt förbluffade forskarna. Nästan alla bläckfiskarter kan ändra färg och mönster på sig själva för att smälta in i sin omgivning, men mimic octupus har tagit förklädnadskonsten till en ny nivå. Thaumoctopus mimicus, som den heter på latin, kan förutom att skifta färg även anta olika kroppsformer för att efterlikna andra vattenlevande djur. Oftast använder den tekniken när den blir attackerad av en rovfisk, varvid den antar formen av en fiende till rovfisken. Hittils har man observerat mimic octupus imitera över 15 olika arter, däribland plattfisk, lejonfisk, havsorm och manet. Ibland antar bläckfisken så konstiga former att man inte förstår vad den försöker efterlikna. Den listiga mimic octupus är utan tvekan världens konstigaste djur. Kanske även världens häftigaste.

Träffa Sofia!

Min kära vän Sofia som jag känt i 10 år ska jag äntligen få hänga med ikväll, hon har nämligen varit i New York under hela hösten så när jag kom hem från Sydamerika kunde vi ju inte ses! Nu är hon hemma i alla fall och vi har MYCKET att ta igen, vi ska mötas i stan snart för en låång fika så jag måste börja åka! Vi hörs nog senare ikväll igen, pusspuss!  

Sofia och jag för 5½ år sedan i Spanien, två små 17-åringar som snart skulle få fylla 18 ♥ 

Onsdag 2 januari 2012

HEJ! Nu börjar det nya året för mig och det startar jag med en springtur, har inte varit ute och sprungit på flera månader (mest på grund av snön) så det är verkligen dags! Senare idag ska jag träffa min vän Sofia som jag inte träffat sen typ sommaren 2011, riktigt kul! Men som sagt, först en springtur! 

 

Tisdag 1 januari 2013

GOTT NYTT ÅR, hörrni vi klarade oss genom 2012! ;) Hoppas eran nyår var härlig, min var det! Jag var först hemma hos några vänner i stan på middag och för tolvslaget, sedan drog jag vidare till min bästis jobb och drack massa drinkar med flera sköna människor innan vi begav oss hemåt vid halv fyra på morgonen! Vi satt och velade mellan vilka fester vi skulle dra vidare till på hennes jobb att tillslut hade vi fått i oss för många drinkar att vi inte pallade någonting! ^^, 

 

Nu ska jag sortera lite kläder, ta ett långt bad och sedan fortsätta fixa med min nya reseblogg!