SANTIAGO

Hejhej! Nu befinner jag mig i Santiago, huvudstaden i Chile! Hade inte nagra hoga forvantningar pa den har staden da jag hort att det inte ar sa mycket att se, men jag tycker verkligen om den! Natti och jag har redan besokt nagra museum, atit fantastisk sushi, varit pa en hemmafest, bott pa tva hostel och gatt mil varje dag! Jag kommer blogga mer detaljerat senare nar jag lugnat ner mig mer efter att ha blivit bestulen! 

Tyvarr blir det inga bilder da jag blev bestulen pa min kamera som jag kopte for 1 manad sen, det hande en kvall pa en buss och jag ar sa less nu att jag nastan bara vill skita i att ta fler bilder.. Forst gar min Lumix kamera sonder sa jag ar utan kamera i en manad, sen koper jag antligen en ny och sa snor nagon den. Jag orkar inte!

HOTSPRINGS, PUCÓN

Nagot som ar valdigt kant har omkring ar varma kallor! Det skapas fran lava under marken som varmer upp vattnet i kallorna, det ar sa fantastiskt skont att slappna av i! Efter att ha bestigit vulkanen sa foreslog killarna pa hostelet att vi alla kunde aka till en av de som ar oppna pa natten tillsammans och kopa med lite vin och annat! Sa vid halv nio tog vi Bennys bil och akte ut till de varma kallorna, det var bland det basta jag gjort! Vi lag dar och slappnade av under stjarnorna och drack vin och pratade, SA valfortjant efter att ha klattrat den dar vulkanen! 

Det basta var runt midnatt nar alla andra akte tillbaka da de kommit med en turistbuss som senast aker tillbaka vid midnatt, vi som hade egen bil kunde stanna hur lange vi ville! Vi hade den stora varmaste kallan helt for oss sjalva i 3 timmar, det var himmelriket! Det ballaste var nar strommen gick och allt blev backsvart, jag tror inte jag nansin har sett sa manga stjarnor! Jag flot runt dar i vattnet eller vilade pa stenarna och bara stirrade pa stjarnorna, tva av oss somnade till och med haha! Det var en helt fantastisk natt, men sa fort vi kom tillbaka somnade jag i min skona sang da jag var HELT slut efter den langa dagen! 

Vi akte forst till ett stort supermarket och kopte tonvis med vin, chips och choklad!

Ta INTE med alkohol! Haha, vi hade 3 flaskor vin och en box, dock tog de en av vara
flaskor och boxen for vi inte var tillrackligt diskreta =P

Det finns fyra varma kallor dit vi akte, forst gick vi till den mellanvarma for att senare
hoppa in i den varmaste nar alla andra akt tillbaka med turistbussarna (de aker tillbaka
vid midnatt men de varma kallorna stanger inte forran 3 pa morgonen)! 


Bilder fran den varmaste kallan, har med Nattis systemkamera! Jag alskar nar hon tar
bilder for hon glider diskret runt och tar de spontana "smygbilderna" som ar mkt harligare!


Det var en otroligt harlig dag/kvall/natt, en av de basta dygnen pa LANGE! =)

VOLCÁN VILLARRICA, PUCÓN

Hej pa er! Nu har jag nagot riktigt spannande och fantastiskt att skriva om, igar besteg jag namligen en vulkan har i Chile! Jag horde om den har vulkanen fran nagra jag motte i Brasilien, de berattade om en vulkan i Chile som man kan aka kana ner fran efter man bestigit den! Det lat riktigt coolt sa har haft det i bakhuvudet sedan dess, speciellt eftersom Kate pratade om den nastan varje dag som nagot hon verkligen ville gora! Sa nar jag och Natti kom hit till Pucón (det ar en riktigt harlig stad ocksa) i forrgar sa bokade vi direkt tva platser till att bestiga den har vulkenen, vad vi inte riktigt hade forstatt an var hur svart det var! Inte nog med att man konstant tar sig uppat, trekket tar 5 timmar (dock inklusive pauser) och borjar med att man gar genom grus/sand som kommer fran vulkanen sa varje steg du tar sa sjunker du ner!

Nar du gjort det i sicksack i ca 2 timmar kommer du fram till isen/snon, da far du satta pa spikar under skorna och anvanda en yxa for att halla balansen for aven har vandrar du uppfor! Det var det laskigaste pa hela trekket, man maste sla ner fotterna hart pa varje steg och ga sicksack upp och om du halkar sa glider du nerat riktigt fort! Guiderna visar hur man slar i yxan i isen for att stoppa farten om man faller men det ar inte latt att komma ihag nar man glider ner fort och i panik! Som tur var foll ingen av oss i alla fall, men mitt hjarta bultade sa hart under den forsta branta backen! Nar man antligen tagit sig upp (i var grupp var det tva stycken som valde att vanda om under isvandringen) far man vila i en halvtimme pa stenarna innan man klattrar vidare! 

Sista biten ar 2 timmar dar man klattrar upp for stenar och det ar sa himla brant! Det laskiga ar att de flesta stenarna ligger losa sa man kan inte satta mycket kraft pa de stenar man klattrar pa da man inte vill skapa ett ras, an mindre ramla sjalv! Vi behovde dock stanna ganska ofta under dessa 2 timmar da det var sa manga i var grupp som gick langsamt, Natti och jag var hela tiden framme bakom var guide och jag tyckte synd om dom dar bak som kampade jarnet och anda var efter! 

Men till slut, efter mycket kampande kom vi upp och det har aldrig kants sa bra att lyckas med nagot forut! Guiderna gjorde hand fives med mig och Natti och var jattestolta att vi hade tagit oss upp sa bra, en kille fran Australien kom till och med fram till oss och sa "You girls are mighty fit..", han var en av dom som hade gatt langst bak och kampade med att halla var takt! Det kandes sa bra att inte bara klara det utan klara det bra, speciellt nar flera vande om eller gick med oss men grat och var sa radda! Det ar verkligen en bra utmaning for att se hur starkt psyke man har, for allt sitter i huvudet! Det var aven en kick att klara det da den senaste gruppen som hade lyckats bestiga vulkanen var for en vecka sen och de forsoker bestiga den varje dag! 

Manga ggr maste de namligen vanda om efter halva vagen om det ar daligt vader, vadret ar sa forutsagbart dar uppe sa de kan aldrig saga att det ar 100 % chans att man far komma upp! For en manad sen dog 2 killar da de bokstavligt talat blaste av vulkanen for de valde att fortsatta upp aven om vadret var riktigt daligt, de hade med andra ord en riktigt dalig guide! Det dumma ar att trekket kostar runt 500 kronor och borjar man trekket men maste vanda om sa far man inte tillbaka pengarna, enda chansen att fa tillbaka pengar ar om de ser redan vid botten att det inte kommer ga att ta sig upp till toppen. Da ger de antingen pengarna tillbaka eller bokar en ny dag! Hur som helst hade vi san HIMLA tur med vadret att vi tog oss upp! 

Det ballaste med hela trekket tyckte jag var att det ar pa riktigt! Det finns inga kiosker eller annat pa vagen upp, allting ar pa riktigt och du ar ute i vildmarken! Halkar du pa isen och glider over en kant sa ar du kord, gar du for nara vulkanen och snubblar in ar du kord.. Det finns inga stangsel vid kanterna eller transportmedel som du kan valja om du ar for trott, det ar ett riktigt aventyr! Manga trekks som blir riktigt kanda blir forstorda av turismen, ta Machu Picchu till exempel som nu har 2-3 olika trekks att ta sig upp dit med guider som lagar din mat och slar upp ditt talt! Tank vad haftigt om man skulle trekka upp dit ensam och sedan finna den har forsvunna staden, vilket aventyr va?  

Framme vid vulkanen kl 7 pa morgonen, vi borjade vandra innan solen gatt upp!




Man kan ta en lift upp forsta biten vilket nastan alla av oss tankt gora da vi hort att forsta
biten ska vara varst och ar onodig att ga om man inte behover! Dock nar vi kom fram
till vulkanen sa var liften sonder, det var bara bra for det var inte alls sa jobbigt som alla
sagt att ga den forsta biten, plus att vi sparade 100 kronor var!


Forsta stoppet! 

Detta var en skidlift forr i tiden, da borjan av vulkanen anvandes som skidbacke, men
vulkanens utbrott 1971 forstorde liften och tog aven manga liv! Den har vulkanen har
dock inte haft ett utbrott sedan 1984, sa vi kande oss trygga!


Val framme vid isen tog vi den andra pausen och tog ur all utrustning vi hade i vara
ryggsackar for att kunna klattra upp for isen!




Var guide visade oss hur man skulle gora om man ramlade, vilket var att man skulle sla
i yxan hart och bestamt en gang i isen och halla sig fast!


Det var sa manga grupper som klattrade vulkanen igar, dessa tva grupper gick upp
fore oss! 

Jag var nummer tva att stiga pa isen i var grupp och jag var sa nervos! Man behovde
ta i hart varje steg man tog sa spikarna fastnade i isen, sedan kan man inte ga rakt utan
snett uppat hela tiden sa man inte slar i sitt eget ben eller sin fot med spikarna fran den
andra foten! Jag minns att i den forsta brantaste backen sa bultade mitt hjarta sa hart
och allt mitt fokus lag pa stegen jag tog, men jag kunde inte hjalpa att hora guiderna
ropa "NATALI" var femte sekund, haha! "NATALI, YOU CANT WALK LIKE THAT", "NATALI,
YOU CANT WALK LIKE THAT EITHER", "NATALIE WALK PROPER!!" haha sen hor jag bara
Natti skratta hogt bakom mig och ba "OBVIOUSLY I don't get this, what could I possibly
do more wrong!!" med hennes brittiska accent hahaha! Jag ville bara skratta och grata
pa samma gang! =P Hon hade namligen blasor pa hela fotterna sa hon forsokte typ ga
pa ta, det var darfor guiderna var pa henne! Det roliga ar att guiderna skuttade runt
omkring oss som de vandrade pa land medan vi andra typ kampade for vara liv, haha..
De hoppade runt och ba "NATALY, this is how you walk, you are trying to do balett??"
och harmade hennes gastil infor oss andra hahahaha! Natti sa till mig efterat att hon
tittade ner nar vi vandrade pa isen och ba "ah well, there is my death bed haha!"

En av vara guider!

Over en timme senare var vi klara med isen for uppvagen! 


Den sista riktigt branta biten vi klattrade tog tva timmar, det var riktigt anstrangande da
stenarna ligger losa overallt och ar svara att fa balans pa och samtidigt var det SA brant!



UPPE, WE MADE IT!!!

Detta var den forsta gangen i mitt liv som jag statt pa en vulkan och tittat ner!







Pa grund av roken som kom upp fran vulkanen fick vi alla torra halsar och det var svarare
att andas!

Tva snapshots med Nattis systemkamera pa vulkanen!

Tva harliga tjejer fran vart hostel som vi larde kanna pa trekket upp till vulkanen! Tjejen
till vanster heter Inga och ar fran Holland och den andra tjejen heter Stephanie och ar
fran Australien!


Efter redan en timme var det dags att ga ner igen! 


Favoritdelen, vi akte kana ner for hela is/snodelen av vulkanen!! Vi var alla lite stressade
over det i borjan da guiderna sa att det skulle vara mer is an sno och det ar latt att glida
at sidan och aka in i en sten eller nagot da men nar vi kom ner var det nastan bara sno! 
Hur som helst, jag var nummer 2 pa att aka ner och en av vara guider ba "MATILDA, you're
next!", jag blev sa stressad att jag bara hoppade ner dit och akte direkt (GUD, vad kul det
var!!) men sa fort jag borjat aka insag jag att jag glomde min ryggsack dar vi pausade
innan vi borjade aka kana! Jag skrek till en av vara guider att jag glomde ryggsacken
och de blev SA irriterade haha, dumma tjej! De kunde iaf ringa till deras vanner som hade
andra grupper och var pavag ner och fick tillslut tag pa nagon som kunde ta ner den! Jag
fick sa daligt samvete men de skrattade bara och drev med mig! "Okay everybody, you
can take off your helmet and gloves now! Matilda why don't you take off your stuff too
and put it in your backpack?" haaaaaaha =P



Vi behovde ga en bit mellan varje backe, det ar sa obeskrivligt vackert dar uppe!




Sista backen att aka ner fran innan vi kom tillbaka till stenarna, denna var sa brant att
jag flog ut pa sidan av banan och nastan rullade innan jag slangde mig in i ratt bana
igen haha! 





Sista delen ner var sa rolig! Det kandes som jag var tillbaka i sandoknen i Brasilien da
man kunde hoppspringa ner i sanden och sa sjonk man ner for varje steg! Det ar mig
ni ser narmst pa bilden!




MADE IT DOWN! 



Nar vi kom tillbaka till Pucón lamnade vi all utrustning som vi hyrt och sa fick vi ol av
guiderna som berom haha!


Hela harliga gruppen som klarade sig bade upp och ner! Haha, vi maste varit den gladaste
gruppen de haft pa lange som ville ha gruppbild och gjorde tusentals hand fives haha! =) 
Vi hade tva stycken i var grupp som hade forsokt ta sig upp 2 dagar i rad men behovt vanda
om bada gangerna pga vadret, sa detta var deras 3e och sista chans da deras flyg gick
dagen efter, sa gissa hur lyckliga dom var!


En av mina high lights i Sydamerika sahar langt! =) Efter trekket gick vi tillbaka till
hostelet, tog en  dusch och hangde lite  med killarna pa hostelet som sa att de ville
aka till de varma  kallorna och bada  hela natten under  stjarnorna, klart var  vi pa
sa  det gjorde  vi till halv  tre imorse!  Imorgon slanger jag  upp ett inlagg om  den
underbara natten! =) KRAM!

VALDIVIA

Hallaa! Jag tankte forsoka uppdatera lite oftare nu, det blir enklare for mig ocksa att inte ha sa mycket att skriva om varje gang! Vi har spenderat ett dygn har i Valdivia och alskat det, egentligen skulle vi bara stannat en natt men valde att stanna en extra (skulle inte forvana mig om vi blir kvar annu en natt, haha) da staden ar sa himla mysigt! Det basta ar att solen har kommit fram, det har varit mulet och trakigt vader i sa manga dagar nu att nar solen antligen tittade fram blev vi helt till oss! 

Valdivia ar (som hela det har vastra omradet av Chile och Argentina) sa himla influerat av Tyskland i inte bara arkitektur utan aven all denna choklad och ol! Valdivia ar nog min favoritstad sahar langt, staden ar sa mysig med sma parker mitt i staden, en fiskmarknad nere vid hamnen med hungriga sjolejon som hanger dar hela dagarna for att fa ata resterna av fisken som saljarna inte anvander! Det ligger massa batar vid hamnen ocksa som garna tar ut turister pa turer, bland annat runt den kanda on Isla Teja som man aven kan besoka sjalv (det ar bara att ga over bron)! Vi valde att ta en battur runt on da det anda var sa billigt, det kostar ca 50 kronor for en timme om man prutar! 

Pa kvallen gick vi ut och at middag har pa en restaurang med sa otrooligt god mat, Natti och jag satt dar i flera timmar och pratade, drack vin och at! Vi valde att ata middag ute igar da ingen av oss har gjort det pa en manad, vi har lagat mat pa vara hostels varje dag istallet! Efter middagen gick vi tillbaka till hostelet och sag pa TV (vi har TV pa rummet pa det har hostelet, sa ovantat att de t o m skulle ha engelska kanaler) och somnade sedan! Idag har vi bara glidit runt i staden och njutit av solen, riktigt skona dagar! 

Annu en regnig dag i Puerto Varas, men vi var bestamda pa att rora oss vidare!


Vi fick skjuts av nagra snalla man fran Puerto Varas! 


Alskar att aka lastbil, jag somnade nastan haha! 


Vart hostel! 


Haha titta pa vart badrum, Natti som hatar rosa! x) 


Sa fort vi kom ut pa gatan oppnade sig himmelen och vi sag solen for forsta gangen
pa fem dagar, gissa om vi blev lyckliga! =) 






Valdivia ar kant for sin fiskmarknad, den ligger precis nere vid hamnen och pa andra
sidan stangslet sitter ENORMA sjolejon och vantar pa att fa smaka lite! Marknaden har
alla mojliga sorters fiskar och skaldjur, manga i ovanligt stora storlekar! 



Natti fick ge en av de enorma sjolejona en fisk! Jag tycker det ar gulligt, de lockar inte
dit sjolejonen utan de simmar dit sjalva da de kanner lukten av all fisk och de far resterna
av fisken som manniskorna inte behover! Sjolejonen ar alltsa vilda och kommer dit sjalva!





Det flyger aven runt stora gamar overallt, de ar sa himla ocharmiga djur! 


Vi valde att ta en battur i det fina vadret for ca 50 kronor, det var en tur som tog en
timme och akte runt Isla Teja vilket ar en o som man aven kan ga over via en bro!
On har en riktigt fin natur och aven en lagoon som ska vara valdigt fin! 



Fiskmarknaden fran andra sidan! 



Efter batturen gick vi till ett café och spelade kort i nagra timmar!


Efter det ville Natti ga och kopa lite choklad (aven har i Chile har de massiva choklad-
affarer overallt, tur ar det att jag inte alls ar sugen pa det for tillfallet annars hade jag
atit ihjal mig!) Det ar sa himla mysigt att bara ga runt och titta i alla dessa shops! =)



Vi valde att ga ut och ata middag igar kvall, forsta gangen pa sakert en manad! Det
var bland det godaste jag atit, vi rullade typ ut fran restaurangen haha! 


Idag har vi bara chillat i solen!






Valdivia i solnedgangen! 



Imorgon bar det av till Pucón for att klattra vulkaner, Kate skrev att det var awesome
da hon precis var dar sa vi ser verkligen fram emot det! Hasta luego, mis amores! ♥

PUERTO VARAS

Hola amigas! Nu befinner jag mig i Chile igen, dock 30 timmar norr om den staden jag senaste besokte i det har landet! Vi lamnade Las Angostoras i fredags eftermiddag och fick da lifta med tre tyskar over gransen till Chile! De tog oss sedan hela vagen till staden vi ar i nu som heter Puerto Varas, det ar en gullig stad som alla andra men har aven en vulkan att besoka och saklart en nationalpark. Det ar naturen som gor alla dessa stopp i Chile plus den vastra delen av Argentina varda!

Nattie och jag har dock bara haft 5 dagars "backpackersemester" har! Vi har bara hangt runt i staden och tittat i affarer, atit god mat och bott pa ett sjukt mysigt hostel! 2 kvallar har vi aven akt in till en storre stad en halvtimme harifran som heter Puerto Montt, dar har vi gatt pa bio och aven gatt lite i affarer! Bada av oss behovde en paus fran alla vackra utsikter och utflykter, det ar annars sa latt att sluta uppskatta det man ser!

Jag maste dock saga att vi planerade dag efter dag att besoka nationalparken har i Puerto Varas men det har varit mulet och regn varje dag, sa pa grund av vadret valde vi att stanna inne och gora annat istallet! Nu ar vi dock tillbaka igen aven om vadret fortfarande ar daligt, det kommer tydligen halla i sig hela veckan ut! Imorgon ska bege oss vidare till staden Valdivia vilket ar ytterligare nagra timmar norrut! Vi ser pa vadret att i Santiago ar det 25 grader och sol varje dag sa vi borjar nog resa lite fortare snart ;) 

Skjuts! 






Puerto Varas, sa synd att vadret har varit sa daligt!
Jag vet inte hur jag ska forklara for er hur trakigt vi hade det med att bara ga runt i
staden i detta regn battre an att vi gick in i ett "museum" for faglar!! Man kunde trycka
pa knappar under varje bild och hora hur fageln pa varje bild lat, jag satte pa 5 stycken
samtidigt haha stackars dom som jobbar dar!


Min hund har i Puerto Varas, den har lille finingen foljde efter mig de forsta tre dagarna!
Nagra killar pa hostelet kallade det till och med for min hund for han alltid foljer efter mig,
Natti ropade pa honom en gang men han reagerade inte forran jag ropade och da kom han
springandes! =) Det finns sa manga gatuhundar har, de verkar dock bli ratt bra behandlade!

Vi lagade middag pa hostelet en kvall och bestamde oss att ga ut en svang efter, vi gick
ut tillsammans med killen som jobbade pa hostelet och saklart bjuder de pa all dricka har 
sa det blev en ganska galen kvall, har i Sydamerika bjuder ju alltid killarna pa dricka sa
det blir oftast mer an vad man sjalv planerat..


Tog sa manga bilder den har kvallen men detta ar den enda som jag kanner ar okej att
lagga upp, haha Nattie sitter just nu med min kamera och raderar bilderna FOR EVIGT!
Chimanga hostel, har har vi bott i ett rum pa hogsta vaningen, riktigt mysigt och kostar
mellan 7000-8000  pesos per natt!


Nu ska vi ut pa aventyr igen, woohop!

more BARILOCHE

Tankte slanga upp andra delen av Bariloche nu, vi hade verkligen fem harliga dagar i den staden! Jag har som sagt hangt med Nattie fran Sydafrika de senaste dagarna, Kate bodde hos nagra killar vi larde kanna i Brasilien som ocksa var i Bariloche! Vi bestamde sedan att splittas da jag vill resa snabbare an henne och sa behover vi en paus, att resa dygnet runt med en person i 4,5 manad ar tufft! Men vi kommer motas upp i Montañita igen i sommar sa det ska bli roligt! Sa for att reda ut det, Kate och jag ar fortfarande vanner och har kontakt men ibland behover manniskor en paus! =) 

Tillbaka till Bariloche, jag och Nattie bestamde oss for att vara aktiva de sista dagarna i den fina staden i alla fall sa en dag tog vi oss upp till en viewpoint for att se en fantastisk utsikt, Campanario Hill heter det och ar verkligen vart att besoka! Vi satt dar uppe och njot av solen i flera timmar och gosade med sma katter, en riktigt harlig dag! Vi bestamde oss sedan for att ta liften ner istallet for att ga och vi lyckades komma undan med det gratis, woop! Dagen efter lanade vi hostelets cyklar och akte till circuit chico for att se de vackra landskapen, 60 km runda totalt! Det var riktigt harligt att glida omkring bland de landskapen men om jag skulle gora om det hade jag inte tagit cykel for det var de hardaste sadlarna jag nagonsin kant i mitt liv, jag har aldrig haft sa ont i rumpan som jag hade den dagen! Vi var tvungna att lifta hem med en lastbil for vi inte kunde ta oss langre, speciellt jag! Dagen efter vaknade jag upp med feber och yra, dumma cykel!

En mysig marknad i en stor trabyggnad som vi besokte, Bariloche ar en perfekt stad
att bara glida runt i i flera dagar! Det finns tusentals restauranger, cafèer, shops, marknader,
chokladfabriker(!!) och mycket mer!



Efter en heldag ute la vi oss i sofforna och sag pa film pa kvallen med middag pa magen!



Basta glassen, 10 kronor for tre kulor!!


Dagen efter klattrade vi upp till
Campanario Hill vilket ar en fantastisk utsikt i Bariloche! 









Dagen efter gick vi upp tidigt for att aka ut pa en 60 km(!!) cykeltur till Chico circuit, det
var otroligt vackra landskap man fick cykla genom! Vanligtvis hyr man cykel vid ingangen
till circuiten och cyklar 20 km, men vi fick lana cyklar fran vart hostel gratis men behovde
da cykla ytterligare 40 km fram och tillbaka fran hostelet till borjan av circuiten!









Under var langa cykeltur fann vi en liten sidvag som sag ut som en alvstad, sa vi tog en
promenad in dit och kom fram till en fantastisk strand och massa svartvinbar!








Vi lamnade Bariloche  i forrgar i alla fall och tog oss till en stad precis vid gransen till Chile som heter Angostura dar vi ar nu, jag har mest legat till sangs har da jag varit lite sjuk men nu mar jag bra, sa i eftermiddag aker vi over till Chile! =) KRAM

CALAFATE - BARILOCHE

Hej pa er! Nu var det ett tag sen jag skrev, har inte haft sa mycket att skriva om dock och har kant mig ganska vilsen pa sistone! Sadant hander aven nar man reser, allt ar inte alltid pa topp! Manga ganger blir det varre nar man reser da man konstant ar pa resande fot och maste hitta boende, mat, alltid nya manniskor att prata med! Nu mar jag jattebra igen sa svackan ar over, har aven traffat en sjukt harlig tjej, Nattie fran Sydafrika som jag hanger med for tillfallet! 

Jag ska backa bandet lite, efter W-trekket tog Kate och jag en buss till Calafate som vi hort saa mycket bra saker om! Nar vi kommer dit ar vi dock inte imponerade alls, det var en liten turistig stad som erbjod trekks och annat men staden i sig var inget speciellt! Vi besokte den kanda glaciaren Perito Moreno en dag och sedan akte vi vidare till Bolsón vilket ligger 25 timmar norr om Calafate med buss! Vi stannade bara dar en natt och akte sedan vidare till Bariloche dar vi ar nu! Bariloche ar en sjukt harlig stad, massa sma shops och cafén overallt med vackra berg och vatten runtom staden! 

Staden ar ocksa kand for sin karlek for choklad, det ar chokladfabriker OVERALLT! Nu nar det ar pask ocksa ar det helt galet, det ar choklad och godis overallt! Nattie och jag var ute pa stan igar HELA dagen och at choklad och tittade efter skor at henne, vi nastan rullade tillbaka till hostelet haha! Kate bor just nu med nagra killar vi traffade i norra Brasilien och jag hanger med Nattie vilket ar jatteskont, vi gar sjukt bra ihop! Vi kommer antagligen gora The lake district i Chile tillsammans efter detta, vilket ska bli riktigt coolt!

Tyckte de stavade mitt efternamn riktigt bra pa bussbiljetten! 

Perito Moreno, Argentinas nast storsta glaciar!


Bariloche, GLAD PASK!



En av de 100tals chokladfabriker har i Bariloche!





Vid 10tiden pa kvallen borjade vi antligen med middagen, efter en lang dag pa stan for
att leta skor till Nattie, ata choklad i MANGDER (de har smakprov i fabrikerna sa vi sprang
emellan och at gratis, haha)


Resten av kvallen satt vi pa innergarden pa vart hostel och drack vin och pratade hela
kvallen och natten, att traffa Nattie var som en raddande angel! Jag behovde detta =)


Tredje och sista gangen vi bytt hostel har i Bariloche, ett stort tips till er alla som vi
klantskallar glomde.. Boka i forhand nar det ar hogtider, vi bodde forsta natten for 70
pesos, andra natten pa ett annat hostel for 60 pesos och nu pa ett tredje for 50 pesos..


Vi ska stanna har i Bariloche i ca 3 dagar till innan vi aker tillbaka in till Chile for att gora The lake district for trekking och besoka vulkaner, men innan dess ska vi se The seven lakes som ligger precis innan boarden mellan Argentina och Chile. Det ska vara bland det vackraste man kan se! Ciaao!

THE W TREKK, CHILE

Chile! Jag hade inte ens planerat att aka till det har landet men allt ar mojligt nar man reser, jag ar sa glad att jag akte hit for annars hade jag ju aldrig upplevt den har nationalparken! Kate och jag tog en buss fran Argentina over till Chile och sa fort vi kom over var det enorma grona falt och skogar pa bada sidorna med vilda far, lamor och strutsar som sprang runt! Anledningen till att vi akte over till Chile direkt efter Ushuaia var for det kanda W-trekket som vi ville gora.

The W trekk i nationalparken Torres del Paine var mitt livs forsta (men definitivt inte sista) trekk, och det var fantastiskt! Det ska ta mellan 4-5 dagar, jag och Kate klarade det pa 3,5 dagar! Det var dock ett mycket lattare trekk an vad vi trodde, vi hade namligen hort talas om "varldens svaraste trekk", vi hade dock en extrem tur med vadret! Det regnade bara 1,5 dag och det var inte for kallt! Jag ska ta allt fran borjan, vi har vetat om den har enorma nationalparken lange da det ar ett valdigt rekommenderat trekk i Lonely Planet! Vi hade dock inte planerat att gora trekket och vi visste inte heller var i Chile det lag, dock motte vi en man pa var pingvin-utflykt i Ushuaia som berattade att det lag ca 10 timmar med buss fran Ushuaia och att han skulle gora ett trekk dar!

Vi blev bada peppade pa att gora det, trekket ar kant for att vara en utmaning och nationalparken Torres del Paine i sig en av varldens vackraste! Kate har trekkat mycket men for min del skulle det bli mitt allra forsta, jag var dock inte nervos over det da jag vet att jag ar bra pa att ga langa strackor och jag har taltat och lagat mat ute forut pa gaskok! Vi bestamde oss over en dag att vi skulle ta oss till Puerto Natales (staden narmast nationalparken) och fraga runt hur det fungerade. Vi ville veta om man var tvungen att gora 9-dagarsrundan eller om man kan gora en kortare rutt, vad allt kostar, var man startar osv. Man kan gora flera olika trekk, de tva kanda ar Circuit trekk pa ca 9 dagar och W trekk pa 4-5 dagar!

Vi hann knappt mer an komma hit sa hade vi allt bokat till dagen efter, vi hyrde allt vi behovde har (talt, sovsackar, gaskok, regnklader osv) i en av alla hundratals affarer som hyr ut! I torsdags begav vi oss ut, forst maste man ta buss upp till sjalva nationalparken som tar ca 2-3 timmar! Val framme var klockan redan 16 pa eftermiddagen, sa jag och Kate satte full fart pa en gang da man inte ar tillaten att trekka efter kl 20 pa kvallarna utan da maste man ha slatt lager! De har nagra campingplatser dar det kostar mellan 7-10 dollar att campa och nagra campingplatser ar gratis, enligt var mapp lag campingen som kostade ca 2 timmar fran var startpunkt och campingen som var gratis lag ytterligare 2 timmar langre bort.

Vi hade alltsa bara fyra timmar pa oss, och man kan bli stoppad pa vagen av guider som tar kvallsrundor for att se till att ingen campar nagonstans utanfor ett av alla campingplatser, att ingen roker eller gor upp en eld, ingen skrapar ned och speciellt att ingen ar ute och gar efter den tiden! Detta startade de med ar 2005 da en turist olyckligtvis rakade branna ner 10 % av nationalparken, den delen av skogen ar fortfarande idag svart och nedbrand. Hur som helst, tillbaka till var forsta dag! Vi kampade oss upp berg efter berg for att hinna, men vi ville verkligen hinna till den sista campingplatsen, inte bara for att den var gratis men oxa for att vi ville se den coola soluppgangen pa bergen morgonen efter! Det borjade bli morkt men som tur var hade vi ficklampor som satt pa vara huvuden sa vi kunde se nagot i morkret!

Det borjade bli lite kusligt, en gang trodde jag verkligen att jag sag en bjorn sa jag tvarstannade och bara stirrade framfor mig! Kate stannade bredvid mig och fros till tills jag lugnade mig da jag insag att jag sag fel, men da var vi tillrackligt uppskramda sa vi borjade sjunga hogt pa Wonderwall sa vi skramde bort alla djur som kunde vara i narheten haha. Helt plotsligt hor jag dock Kate bakom mig skrika "HOLY FREAKING FUCK!" Jag vander mig sakta om och tankte att detta ar mina sista sekunder i livet, men bakom Kate star en glad man som var en nattvandrare mellan campingplatserna och han ville bara folja oss resten av vagen da klockan snart var atta!

Efter att vara hjartan hade lugnat ner sig (han skramde skiten ur oss) sa tog vi sallskap till campingplatsen, slog upp vart talt och borjade laga middag! De flesta stannade pa de forsta campingplatserna men Kate och jag hann till det langst bort, vi var sa stolta! Vi var sa beredda pa att det skulle vara iskallt i taltet men vi har haft san tur med vadret dessa dagar, det var en av 4 natter som vi fros! Morgonen efter i alla fall sa vacker Kate mig kl halv 7 och sager att vi maste borja ta oss till The torres (tre berg bredvid varandra som ser likadana ut) for att se soluppgangen, vi hade hort att det var ett maste att gora sa aven om vi var helt slut drog vi oss upp! Vi var dock inte helt beredda pa hur langt det var, det var bokstavligt talat 45 minuter uppfor berg!

Det var kolsvart ute och vi gick i skogen med vara ficklampor och benen varkte nagot fruktansvart, nar vi kom ut pa ett berg var vinden sa stark att vi nastan blaste av! Vi var bada tvungna att satta oss pa alla fyra och halla i oss, men tillslut kom vi fram och da foll vi ihop som tva spagettis! Det var ett gang andra dar ocksa sa tillsammans satt vi alla och vantade pa soluppgangen som var heelt fantastisk, det var vart all kampan! Solen fargade de tre bergen till gula, oranga och roda under tio minuters tid, sen forsvann det!

Efter det tog vi oss ner, gjorde frukost vilket bestod av grot och sen packade vi ihop allting och fortsatte! Dagarna gick och vi vandrade mellan 1-2,5 mil om dagen! Vi har sett sa mycket fantastisk natur, jag skulle kunna bo ute bland bergen i naturen! Det var sorgligt dock att ga genom omradet som blev nerbrunnet ar 2005, det tar timmar att ga igenom och allt ar bara svart och dott! Sa synd att det skedde, det har anda gatt 7 ar och fortfarande ser det sa illa ut! Har kommer i alla fall en bildbomd fran vara dagar med mer berattelser narmre over bilderna!

I Puerto Natales, dags for W trekk! =)



Framme i nationalparken Torres del Paine, har startade vi!




Forsta natten pa campingplatsen !


Uppe halv sju pa morgonen for att klattra upp till El Torres for att se soluppgangen, med
andra ord var det 45 minuter uppfor i skog och over berg i kolsvart morker!



We made it!



Vi var en del som klattrade upp denna morgon!


El Torres precis innan solen nadde bergen!


Soluppgangen!








Lunchpaus!




Pa kvallen lagade vi middag som vanligt och sen laste jag for Kate, jag ville sa garna att
hon skulle lasa Jude Deveraux bok Fresterskan men jag har den bara pa svenska! Sa jag
bestamde mig en dag att lasa den hogt for henne pa engelska, jag oversatter alltsa den
svenska texten direkt till engelska i huvudet samtidigt som jag laser! Det var lite krangligt
i borjan men nu flyter det! =)





Dagen efter kunde vi lamna vart talt och de stora vaskorna da vi skulle sova pa samma
campingplats nasta natt, det var helt enkelt for langt att ga till nasta da man forst gor en
utflykt till bergen norrut fran campingplatsen vilket tar totalt 6 timmar!











Vissa delar av skogen var traden jattelaga sa det kandes som vi var tva jattar!




Det ar SA blasigt uppe bland bergen, dar traden inte kan skydda en!


Pa kvallen blev det samma vanligt middag: ris med tonfisk, ost och agg!


Dags att bege sig vidare till sista campingplatsen!



Det hade regnat hela natten sa alla vara grejer var blota, & det fortsatte in pa morgonen!



Den nerbranda delen fran branden ar 2005, en dum turist som eldade utanfor en camping-
plats och elden spred sig!




Lunchpaus i kylan!



Grey Glacier


Sista natten!




FINISHED!



Vi firade ikvall med tortillini, grillad kyckling och Clos! =)



Det har varit en helt underbar upplevelse, jag langtar redan till alla trekks jag ska gora i Bolivia och Peru! Nu maste vi soova, imorgon aker vi vidare till Calafate i Argentina! For er som inte forstatt det an sa reser vi just nu sicksack mellan vastra Argentina och Chile upp till Santiago innan vi aker tillbaka till Buenas Aires! Vi hors igen snart, BESOS! ♥