SUDDER STREET

Hejhej! Här sitter jag pa ett sletet internetcafe i Kolkata, Indien med ca 20 andra indier! Det är sa litet och trangt att vi nästan sitter pa varandra och hade inte jag bett dem sätta pa fläkten hade jag varit plaskblot nu hehe. Det later kanske inte sa trevligt men jag finner ända charmen i det! Jag och Sandra har haft bra dagar här i Kolkata i alla fall, det är en riktig storstad där man kan hitta allt fran Mcdonalds till vanliga pubar (dock otroligt sällsynta) men det är fortfarande Indien med alla dess färger, tutande bilar, sjungande ramsor varje gang en bil backar, richas, folk som bor pa gatan, tiggare, gaalna trafiken etc.

Jag och Sandra kom hit i tisdags morse och gick runt hela dagen for att se pa staden, pa kvällen kände vi bada att vi ville träffa andra backpackers men vi kunde inte hitta nagra! Till slut gick vi in till ett fint hotell (ett av de fa ställen där man kan bli garanterad en indier som kan bra engelska :P) och fragade om nagot backpackeromrade och det fanns faktiskt! Han skrev ner gatan SUDDER STREET pa ett papper och fixade fram en taxi till oss, vi tackade for hjälpen och hoppade in i taxin!

Och mycket riktigt, när vi kom fram till Sudder street sag vi turist efter turist var vi än tittade! Vi blev avsläppta mitt pa gatan och praktiskt taget hoppsade runt bland alla människor och marknader! Vi passerade ett fik som heter Blue Sky Cafe där det satt fullt med turister (att vara nämnd i Lonely Planet gor MYCKET for ett fik/hotell/sevärdhet etc) sa vi gick in! Där motte vi en trevlig tjej fran Canada som heter Marie sa vi satte oss med henne! Efter en stund kom en brittisk tjej som heter Ruth och en fransk tjej som heter Celine och satte sig vid oss ocksa, tillsammans gick vi vidare till en retaurang/pub en bit ner pa gatan! 

Dessa tre tjejer reser själva sa ingen kände varandra forutom jag och Sandra, riktigt trevligt var det! Under kvällen kom det fler och fler backpackers och joinade och bordet bredvid oss satt ett annat gäng varav en var en full amerikan som satt och skrek SWEDEN hela kvällen och log mot mig haha.. Vid 12-tiden tog Sandra och jag taxin tillbaka till vart hotell, vi trodde att vi bodde jättelangt fran Sudder street och bestämde oss for att byta hotell direkt dagen efter!

Dock när vi satte oss i taxin sa akte den (utan att overdriva) 200 meter sa var vi framme vid vart hotell, Sandra och jag bara tittade pa varandra och ba whaaat! Sa hehe vi har inte behovt byta hotell vilket är skont, vi lämnade även in vara kläder for att fa dom tvättade och det gjorde hotellet bra utan att nagot plagg krympte eller ändrade färg! Dagen efter (onsdag) tog jag och Sandra oss till Victoria's Memorial vilket är en stor byggnad gjord for Queen Victoria, byggd for ca 200 ar sen och liknade Taj Mahal! Det var en riktigt fin byggnad med en enorm trädgard utanfor och inne i byggnaden var det ett museum med massa malningar!

Vi motte Marie där inne och tog sällskap med henne en stund innan vi splittrades for att Sandra och jag skulle posta vara brev och Marie skulle fixa tagbiljett! Senare pa dagen motte vi upp Ruth och Marie for att aka till Kalitemplet, tydligen nagot man "maste" ha gjort om man är i Kolkata! Vi tog tunnelbanan dit vilket var intressant att testa, det var proppfullt i hela vagnen och det gjorde en inte direkt bra till mods med tanke pa vad som hände här forra veckan! Taget stannade mitt i en tunnel och stod fast sa i over en timme med 100tals människor i som greps av panik och klaustrofobi!

Hur som helst, vi kom fram till Kolitemplet och blev tillsagda typ pa en gang om att vi inte fick ha med oss kameror in! Sedan haffade en guide oss (vare sig du vill eller inte sa har du en guide efter dig, allt for att tjäna pengar) och sa att vi skulle ta av oss skorna och sedan ga in i templet, dock hade det precis oppnat da (det oppnar kl 3 varje dag) sa det var fullt med indier som tryckte sig in for nagon valsignelse eller vad det var och vi kände oss bara i vägen sa vi gick ut igen!

Han visade oss runt där och vi upprepade oss med att vi inte tänkte betala honom da vi inte ens bett om att ha honom som guide och han sa att det inte var nagot problem! Dock pratade Marie om att man oftast blir patvingad donation och liknande pa ställen som dessa.. I slutet av rutten sa fick vi ga fram till ett heligt träd som var over 200 ar gammalt och typ be till deras Gud, jag känner mig obekväm i sana situationer da jag inte tror pa nagon Gud pa sättet de gor och sa ska jag sta där och be och rora mig som de gor!

Men det gjorde vi i alla fall och vi fick prickar i pannan, trad till armband och roda blommor som lag pa trädet! Efter det skulle han ta fram oss en och en och han tog mig forst, jag visste inte vad jag skulle gora sa jag gick med och sa sa han at mig att upprepa ordet pa deras Gud och saga "ahh" emellan och jag kände mig bara sa dum! Efter det tog han mig at sidan och sa typ välsignade han mig och bad mig sedan skriva mitt namn i ett block, efter det skulle jag skriva en summa jag skulle donera (där kom det)!

De som hade skrivit innan stod det typ "Frances from Italy - 3400 rupies", jag bara stirrade pa pappret och muttrade over vilken situation jag hade fastnat i! Inte tänkte jag donera sa mkt pengar till deras Gud som jag inte ens kan nagot om eller tror pa, sa jag skrev 100 rupies och slängde fram pengarna! Da tog han tag i mig och sa att jag skrivit 1000 rupies, jag sa bara "glom det!" och han bara log och sa "okay you give it next time you come back. God bless you!"  

Jag gick surt därifran till dom andra tjejerna och forberedde de pa vad som väntade, Marie berättade da att ingen hade donerat sadär mycket som boken sa utan indierna som jobbade där skrev en hogre summa for att paverka nästa turister! Det stod till och med om det i Lonely Planet och att man inte ska lite pa summarna i boken! Sa Sandra, Ruth och Marie donerade alla 100 rupies var sa gick vi därifran. Vi tog sedan en taxi ner till hamnen for att ta baten over till andra sidan sjon, vi ville testa att ga over den s k Howra bridge som är "one of the busiest bridges in this world"! Trafiken var HELT galen när vi kom fram med baten och folk klängde pa en fran alla mojliga hall, kramade om en bakifran och tryckte upp frukter och annat som de ville att man skulle kopa!

Jag var helt slut i huvudet av att ha ätit daligt under dagen och bara vara allmänt slut sa jag kämpade mig over bron med alla dessa människor (saklart fanns det en bred trottoar vi gick pa, bilarna korde pa sidan) och när vi kom over sa var det en stor typ marknad en trappa ner där de salde kransar och massa annat! Vi gick ner men Ruth och jag vände om typ pa en gang da det kändes nästan paträngande av oss att komma ner dit med vara kameror plus att vi tva var sa sjukt trotta, Sandra och Marie kollade runt en stund innan de kom upp till oss!

När vi separerades var jag helt slut i huvudet och sa himla hungrig sa Sandra och jag satte oss pa Blue Sky Cafe och at middag pa en gang! Vi motte sedan upp tjejerna (Celine, Ruth & Marie) for att äta middag (dock hade ju vi ätit men de skulle äta sa vi hakade pa och tog en efterrätt)! Vi skulle testa ett "our pick" restaurant fran Lonely Planet sa vi trixade oss fram med metro och taxi i over en timme innan vi äntligen kom fram till det lilla haket som faktiskt hade riktigt bra mat enligt tjejerna!

Efter det drog vi till Park Hotel for att sätta oss på en vanlig pub som inte stänger vid 10 och faktiskt kan servera annan alkohol än endast ol! Det var ett 5-stjärnigt hotell och baren kändes väldigt brittisk med ett liveband som spelade musik från The Beatles och annat soft, jag bara kände ett brett leende spridas over mitt ansikte! Vad jag har saknat publivet och livemusik och inte minst.. VITT VIN! Jag kopte ett glas for 350 rupies (typ 60 kronor) och njot som aldrig forr! Killen på scenen drog igång sin elgitarr och korde ett långt solo som dånade i mitt huvud och där satt jag med mitt vin och bara log, huvudvärken jag tidigare hade var som bortblåst!

Efter det gick vi in i deras klubb som de hade där de spelade musik som Britney Spears, Michael Jackson(!!) etc. Vi satt i stora soffor och tog en cigg och drack lite läsk bara! Tjejerna var trotta så vi drog redan lite efter 12. Sandra och jag däckade i var stora säng direkt efter vi hämtat vår tvätt! Flera ggr under kvällen frågade tjejerna om jag inte mådde bra eller om det var något med mig for jag var så tyst, men jag var så sjukt trott och yr i huvudet!

Efter ett tag kom jag fram till att jag inte har varit själv knappt någonting sen Sandra och jag kom hit for 6 veckor sen och det blir att jag ständigt anpassat mig (och hon också), så blir det ju när man är med andra människor hela tiden och jag kände mig bara så slut i kroppen! Så jag bestämde mig for att ta denna dag (torsdag) off och bara spendera den ensam nåt cafe och läsa min bok! Sandra och jag motte Ruth och Marie på Blue Sky Cafe for frukost vid 10-tiden innan Sandra, Ruth och Marie åkte iväg till Botaniska trädgården och jag gick åt andra hållet for att ha en egendag!

Forst var jag lite nervos, lilla jag ensam i stora galna Kolkata i Indien! Men så fort jag gått ifrån dom andra så kände jag mig helt lugn, som att jag kunde gora precis vad jag ville och det storde ingen annan! Jag gick forbi ett internetcafe forst for att mejla några av mina gamla lärare for att berätta om att jag är här och sen gick jag upp till vårt hotellrum och hämtade lite saker jag behovde och gav mig sedan ut på stan! Jag gick några varv på gatorna innan jag satte mig på ett mysigt cafe med A/C och bosatte mig i hornet!

Jag beställde en GRYMT god Mojito (utan alkohol såklart, hallå jag är i Indien haha :P) med massa is, lime och en fantastisk och frisk mintsmak i vattnet! Jag fortsatte sedan läsa boken jag fick av Nisse (Berättelsen om Pi), jag satt på cafet i 3 timmar och hann även beställa in en lunch plus efterrätt, riktigt skon egentid! De spelade låtar som är några av mammas favoritlåtar så jag fick lite längtan efter henne och familjen men det har jag lite hela tiden, de är ju mitt allt!

Vid 4-tiden stuffade jag vidare och hoppade in i en taxi for att ta mig tillbaka till stället där jag fixade naglarna och kopte mig nagellacket de använde på mig när jag gjorde manikyren for det var så bra! Sen gick jag in till internetcafet for att skicka lite mejls och skriva lite, jag använder ju inget skrivblock eller så utan min dagbok är bloggen så jag vill gärna skriva ett par ggr per vecka! Jag mår bra när jag får skriva ut allting, det är som att berätta for andra vad man gjort under dagen och även for sig själv! 

Sen hoppade jag in i en taxi mot Sudder street for att mota upp Sandra, Marie, Celine och Ruth for att käka middag! Jag kom fram dit, tittade så jag inte glomde nåt i taxin (men det var morkt så jag såg inte så bra) och gick mot stället vi skulle motas på! Där satt Celine vid sin dator med 2 andra från Frankrike så jag satte mig med dom och väntade in Sandra och Marie! När de kom så gick vi tre i forväg och på vägen märker jag att min plånbok är borta!

Jag får typ panik och vi springer tillbaka till motesplatsen men den var inte där, så jag tappade den alltså i taxin! Som tur var så hade jag inga kort eller så i plånboken utan det var ca 350 motsvarande kronor i rupies så det var inte hela världen, men det var tillräckligt for att forstora mitt humor då jag redan hade en nedåt-dag! Så jag sa åt de andra att jag hellre gick tillbaka till hotellet och där fick jag min forsta stora breakdown! Jag satt och storgrät i over en timme med min käraste mamma i telefonen!

Jag kände mig bara allmänt vilsen, ensam och rädd då allt här är så nytt och annorlunda och jag kände for att vara trygg i mina närmstas famnar! Jag vet dock att det är det här som får mig att växa, när det är som jobbigast! Mamma får mig alltid att må bättre så jag ringer henne alltid i såna situationer, hon är bäst i världen! Sen ringde jag även Mika och Sofia for att bola ut lite och det kändes bättre efteråt! Det är inte ofta jag ringer hem pga kostnaderna + att det blir jobbigare, men när jag väl gor det så behover jag oftast bara prata ut!

Jag gick sedan for att kopa middag på cafet där jag suttit hela dagen, helt rodgråten var jag! Personalen kände igen mig från tidigare på dagen och en av dem tittade väldigt omsorgsfullt på mig! När jag sedan betalade sa han forsiktigt "Is it something wrong with you, miss?" Väldigt fint av honom, jag sa bara "Just having a bad day" och tackade så mkt for maten! Jag gick sedan hem och at framfor TVn, jag behovde en sådan kväll!

Idag hade vi däremot en grym dag och jag mår så mycket bättre! Sandra och jag motte upp Ruth och Marie (Celine åkte till Mumbai imorse) på Blue sky cafe for frukost innan vi begav oss in i den enorma marknaden som ligger precis vid Sudder Street! Vi var där inne i sammanlagt 5 timmar och shoppade som galningar, drack massa chaite och pratade med jättemånga trevliga indier! Det är häftigt att shoppa på det här sättet for du får en härlig shopping + en bit av kulturen med sättet du shoppar på, vi satt mest och pratade med varandra!

Nu vek jag av mig for att skriva lite och ska mota upp tjejerna snart for middag! Här har ni bilder från tisdagskväll till nu!

Så glada vi var när vi fann Sudder Street!
  

Celine och Ruth!  
  

Marie 
 
 
Onsdag, Victoria's memorial!
 
 
    
 
 
 
 
 
 

Kali Temple!

  
 
 
  

Båt-tur over till andra sidan!  
  
 
 
 
 
 

Howra bridge
   
 
   
 

I taxin påväg tillbaka till våra hotell!
  

I taxi på kvällen for att hitta restaurangen! Nu ser det ut som vi åker taxi hea tiden men vi
går jättemycket & har tagit tunnelbanan ett par ggr men man får ju inte fotografera där nere!  
 

På restaurangen!
  

Inne på den engelskliknande puben!  
   
 
 

Jag fick mitt forsta glas vin sen jag och Sandra kom till Indien, den satt fint!
 
 

Torsdag på Blue Sky Cafe, Marie äter gärna thaisoppa till frukost haha!
 

Denna dag tog jag bara for mig själv och läste min bok!     
  

På kvällen blev det take away på hotellet då jag hade min breakdown hehe..   


Marknaden idag! 
   
 
 
     
   
  

Ruth och jag väntade medan Sandra och Marie gjorde henna på händerna, här är en av
de trevliga indierna vi har varit med hela dagen idag! Vi har kopt så många fina grejer!
 
  

Vi käkade lunch idag på ett riktigt indiskt hak, alla tittade konstigt på oss när vi kom in :P
 
 
  
Nu ska jag mota upp tjejerna for middag, jag orkar inte andra åäö nu! Ha det fint så hors vi på måndag igen innan vi lämnar Calcutta!

KOLKATA

Ja, nu är vi i Calcutta (eller Kolkata som man skriver här) och vi rådiggar staden! Vi tog natt-tåg från Puri igår kväll och kom fram hit vid halv nio imorse, jag sover så bra på dom här natt-tågen! Då tog vi en taxi in till ett hotell vi bokat för 3 dagar sen (tips när ni reser såhär är att boka första hotellnatten i förväg då många hotell är fullbokade när man kmr fram) och det var soft! Dock kostar det 300 rupies/person så vi kollar runt efter billigare, dock uan resultat så långt! Storstäder är ju lite dyrare och dom billiga är fullbokade!  

Hur som helst, idag började jag och Sandra dagen med en frukost på nåt fik! Vi satt där i nästan 2 timmar och bara tog det lugnt med en skön musik innan vi drog ut och upptäckte staden! Sen har Sandra varit hos frisören och jag tog en manikyr & pedikyr! Så sjukt härligt det var då mina fötter var åt helvete och naglarna smutsiga! Det kostade (inkl en nagelolja) endast 170 kronor, de hade dock 25% rabatt denna vecka pga Diwali Weekend!

Sen möttes vi upp för att käka lunch/middag och nu sitter vi här för att snabbt uppdatera bara! Vi tänker nog stanna här i Calcutta i typ 1 vecka då staden är så stor, och vi trivs här båda två!

Bilder från de senaste dagarna!

Sandra och jag hade en jättehärlig dag i Puri med mopedåkning och på kvällen åt vi
massa mat på ett mysigt ställe i stan, vi satt där i flera timmar!
 
  
 
 
  

Sen gick vi in till vår favoritforsäljare for att säga hejdå efter flera koppar tranbärsjuice
och många köp! Riktigt trevlig var han och Sandra kopte sin drömring hos honom!
 

Innan vi tog natt-tåget till Calcutta åkte vi in till storstaden for att fixa med hotell i Goa!
 

Sandra på natt-tåget!  
  

Vårt hotell här i Calcutta!  
 
 
  

Vi köpte en karta på en gång!  
 
  

Manikyr och pedikyr, så nice!  
 
 
 
 

Sandra utanför vårt hotell idag!
  

Lunch/middagen!  
 

Nu ska vi posta ett stort vykort + bilder vi skrivit ut till Baby Joseph (pensionären från skolan) till henne och dom andra, de ville ha bilder på oss och dom tillsammans! =) Vi hörs i slutet av veckan igen, pussar!

Härlig helg i Puri!

Vanakkam! Sandra och jag har haft en grym helg här i Puri! Vi har hittat vår favoritrestaurang som ägs av en 18årig kille som heter Metoo (vet inte hur det stavas men man uttalar det som engelska me too hehe) som är jättetrevlig och hjälpsam! Han tipsade oss om var vi kunde hyra moped för att ta oss till soltemplet (vi tänkte först hyra cyklar men det var 3,5 mil dit och 7 mil cykling i den här värmen är rätt smärtsam!)

Jag beställde en sjukt god "Garlic Prawn with Noodles" (bild nedan), det fanns inte ens i menyn men han specialfixade det, så snäll som han är! På lördagen (igår) tog vi en richa till ett buddhisttempel här i Puri, vi vart dock besvikna på det då det var så turistiskt! Sen köpte vi tågbiljetter till Calcutta så imorgon kväll bär det av dit, woho!! Efter det gick vi på ring-jakt här i Puri för att se om det ar prisskillnader från södra Indien!

Jag blev totalt kär i en ring så jag var bara tvungen att köpa den även om den var dyr! Jag har hoppat över att köpa flera dyra saker här men känner man att man verkligen vill ha något så ska man köpa det, annars ångrar man sig bara! Den kostade 240 kronor så det är ju inte hela världen! Efter det drog vi till Metoos restaurang igen för att käka middag, han tipsade oss då om staden Biha som ligger över Calcutta!

Det är en riktig buddhiststad och sägs vara där Buddha växte upp och satt under trädet för att få insikt om livet! Så dit ska vi efter Calcutta, vi längtar jättemycket då vi har försökt finna det stället ända sen den tyska tjejen vi träffade på stranden vid Mamalla Beach Resort andra dagen vi kom hit, pratade om att hon skulle dit för att heala sig själv!

Idag gick vi upp redan vid 8 och käkade frukost hos Metoo så han kunde hjälpa oss att hyra en moped! Idag åkte vi nämligen till Soltemplet som ligger 3,5 mil härifrån, Sandra kan köra moped så jag satt bakom och såklart hyrde vi även 2 hjälmar! Det var riktigt härligt att hyra moped så vi kunde åka hur vi ville och nar vi ville, vägen dit var ocksa jättefin med stora sjöar och skogar!

Soltemplet var riktigt vackert, även området omkring så vi gick runt där i nån timme med en guide som insisterade att gå med oss hela tiden och berätta om byggnaderna! Vi tänkte köpa biljett till att gå in i soltemplet men vägrade sen när indier betalade 10 rupies var men vi turister betalade 250 rupies! Påvägen tillbaka stannade vi på vårt favoritfik som låg på sidan av vägen in the middle of nowhere, så glada vi blev!

r vi kom tillbaka till Puri så körde vi förbi Metoo för att fråga om det fanns något mer att se, det var ju så kul att åka moped! Han sa att vi kunde åka ner till en annan strand längre bort så det gjorde vi! Det är så roligt för Sandra blir som indierna här och tutar varenda gång hon ska varva någon haha men det måste man här! Hon körde så himla bra att till och med jag var lugn! =)

Vårt hotell!


Garlic prawn with noodles på Metoos ställe! Så gudomligt gott!!


Strömmen går lite då och då här i Indien, tur att det finns levande ljus! 


God efterrätt med en varsin pannkaka!


Sen började det ösregna och blixtra, heelt galet! Det är regnperiod i Indien i oktober :P


När vi kom ut så bara ööste det ner, då sa jag till Sandra "kan det inte bara komma
en richa runt hörnet nu??" 2 sek senare kom det en runt hörnet haha, dock var vi plask-
blöta i rumpan i alla fall då det regnade in men han försökte torka bort det med trasa :P


Frukost igår!



I richan paväg till Buddhatemplet!






Efter Buddha-templet gick vi i lite affärer för att kolla smyckena i Puri!


LOVE the rings here!!  


Min nya kärlek, denna ringen gick på 240 kronor men jag har inte betalat mkt alls för
mina andra 8 ringar & jag blev bara kär i denna! Nu ska jag dock softa med det ett tag! 



Frukost idag!


Redo för att åka på mopedutflykt!




Vägen vi åkte till soltemplet! 







Soltemplet, byggdes for 750 år sedan!











Vårt favoritfik, dök upp som en ängel!


Min efterrätt, allt är bara choklad! Sandra köpte en sån här i Chennai så jag behövde
bara testa en idag och den är heelt gudomlig!! Amanda du skulle dött för denna haha :P


Vi tog en sväng ner till en annan strand i Puri innan vi lämnade tillbaka mopeden
och gick hit till internetcafet, vi hade ju bensin kvar som vi själva tankat ju! :P  





Nu ska vi dra oss och käka middag, nästa gång vi hörs är vi i Calcutta! =) Kärlek!

PURI

Hejhej! =) Nu är vi framme i härliga Puri som ligger på den nordöstra kusten, strax under Calcutta! Tänkte berätta om resan från skolan hit nu, vi tog ett tåg från Chennai till staden Bhubaneswar som ligger 1,5 timme från Puri! Tågresan tog 21 timmar och den gick väldigt bra, jag sov som en stock under natten och hela dagen efter låg vi och lyssnade på musik! Vi hade tur att det var så trevliga människor i vårt bås!

När vi kom fram till Bhubaneswar var klockan 9 på kvällen så vi var tvungna att stanna över en natt! De 3 första hotellen vi gick till var fullbokade, vi båda var skittrötta och hungriga (på 24 timmar hade jag ätit en liten chipspåse, några kex och fem skedar ris)! Vi åkte runt på en cykeltaxi genom staden och han hjälpte oss leta och till slut hittade vi ett för 1000 rupies/natt, vi var för trötta för att argumentera så vi tog det! Standarden var veerkligen inte värd 1000 rupies meenmen!

Vi drog ut för att hitta en restaurang så fort vi checkat in, vi hittade ett ställe som såg jätteslummigt ut men när vi kom in var det värsta fina restaurangen med A/C! Maten var inte alls så dyr heller så vi körde på det och jag beställde Garlic Prawn vilket är stora tigerräkor i vitlökssås med ris till! Riktigt gott var det, så hungriga som vi var! Efter maten gick vi tillbaka till hotellet för att sova och jag somnade runt halv ett och vaknade kvart över tio imorse, så skönt att ha sovit ut!

Vi beställde frukost till rummet och drog oss sedan till busstationen för att ta oss till Puri, bussresan gick smidigt och nu är vi som sagt här! =) Vi åkte till ett najs hotell som Sandra hittat i Lonely Planet (LOVE that book, även om man ska ta en del grejer med en nypa salt)  där vi fick ett stort rum för endast 400 rupies/natt vilket är ca 35 kronor var! :P Vi bor 5 minuter från stranden och har ett bra internetcafe precis utanför!

Precis när vi kom fram möts vi av 2 trevliga britter som bor på samma hotell som vi och personalen i receptionen var väldigt trevliga och hjälpsamma! Bra start i Puri med andra ord, det här känns bra! Dock när vi kom fram till Bhubaneswar igår hade jag blandade känslor, jag kände mig rädd och började tänka tillbaka på hur jag resonerade kring backpacking för typ 2 år sen! Då sa jag att jag aaldrig skulle backpacka "då det inte är något för mig".

Anledningen att jag tänkte så var att jag var rädd! Det här är så otroligt häftigt men det är något nytt, att ständigt vara på resande fot och leva i endast sin ryggsäck. Jag tror inte det är många som känner sig hemma i att resa såhär på en gång, inte första gången! Det tar tid att vänja sig vid det, såklart har vissa lättare for sig än andra! Jag känner dock hur jag växer av det här och jag tycker om tanken av att utmana mig själv för som det fina talesättet säger, det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd!

Nu när vi kommit fram till Puri känns det jättebra, dock finns det inte så mycket att göra så vi stannar nog inte så länge! jag är så glad att jag kom iväg på den här resan och att jag hittade en sån härlig tjej som Sandra att resa med! Många av er tänker nog nu att jag redan borde vara van då vi varit här i över fem veckor redan men vi har ju bott på skolan ända tills i onsdags så detta backpackingliv har ju inte börjat förrän nu! Det känns så spännande, nu ska vi se Indien!! =)

Sandra är uppe på rummet och skriver i sitt block och då passade jag på att uppdatera bloggen, snart ska vi gå och käka middag! Jag ska lätt ha prawn igen, mwah så gott det är! Imorgon ska vi åka till ett soltempel en bit utanför Puri och sen ska vi kolla in en swimmingpool som ett hotell ägde, vi kan lixom inte gå ner och bada på stranden här då Puri är lite för "oturistiskt" just nu, hehe! :P

Tågstationen i Chennai!


Natt-tåget! 



Dagen efter, vaknade vid halv åtta..!   



Frukosten imorse på hotellet i Badenswar!    


Vårt hotell här i Puri!



Vi tog en promenad ner till stranden här i Puri idag!









Vi käkade lunch på nåt mysigt krypin, VI ♥ INDISK MAT!!



Vi tog en richa för att ta ut pengar för en liten stund sen!



Puss på er alla, vi hörs nog på söndag igen innan vi drar oss till Calcutta! =) Btw, kolla in inlägget innan detta för där har jag lagt ut 3 videos från i onsdags som var sista skoldagen med barnen! =)

Tre videos från i onsdags, sista dagen på skolan!

Barnen har sjungit den här låten för oss sen vi kom och det tog oss ca 3 veckor att lära
oss vad dom säger haha =)

Johnny Johnny yes papa
Eating suger no papa
Telling lies no papa
Open your mouth Ha Ha Ha


Jag lär barnen "Head, shoulders knees and toes"


På skolgården med våra finaste!


Det är så härligt att få resa vidare men såklart saknar vi dom små liven!

Make that change.

Jag hoppas att jag har kunnat påverka er som har följt min blogg under tiden vi jobbat på skolan till att själva vilja göra skillnad! Inse att det krävs inte mycket men att bara finnas där för andra människor och ge kärlek är mer än nog! Att få ett litet barn att le och skratta är nog den bästa känslan, dessa barnen ger mig lycka!

Våga göra skillnad, tro på att ni är starka nog och hjälp de som behöver er! Ge kärlek till andra så får ni tillbaka minst lika mycket! Bevisa att Sverige faktiskt är bättre och faan smartare än att ha Sverigedemokraterna i riksdagen, SD står för uppdelning mellan människor vilket är det som skapar krig och hat!

Vad påverkade mig till att åka och göra det här? Denna mannen och den här låten.



If you want to make the world a better place, take a look at yourself and make a change.



Nu är vi i Chennai och väntar på att tåget ska gå, halv tolv ikväll ska det gå och vi är framme runt nio imorgon kväll.. Vi ska alltså åka tåg i över 20 timmar liggandes på en träbänk med massa kryp överallt!! Woho, vi ska vidare i alla fall och nu börjar vår backpacking!! Vi hörs i helgen igen, det kommer nog bli sämre uppdatering nu när vi lämnat skolan men 2-3 inlägg i veckan i alla fall kanske, PUSS älskar er alla!!

HEY HO LETS GO!

Tjotjo! Som jag skrev i senaste inlägget så hade Sandra fått ögoninflammation, tror ni inte jag vaknar upp dagen efter (måndag) med ett svullet öga plus att jag hade en infektion i ena örat redan ju... Så vi låg inne på rummet i 2 dagar då ögoninflammation är så pass smittsamt att vi inte kunde jobba med barnen! =( Vi roade oss själva ändå hehe men det var tråkigt att inte få jobba då det var de sista dagarna!

Dock jobbade vi idag även om jag fortfarande var lite röd i ena ögat för svullnaden och allt är över och vi har tagit våra mediciner! Vi ville ju säga hejdå till våra älsklingar idag, gud vi har kramat och pussat på 100-tals barn! Vi startade skoldagen på scenen där vi fick en mikrofon så tackade vi alla barnen och önskade de all lycka i framtiden, sen fick vi en varsin sjal av skolan som tack för vår tid här! Sen gick vi runt till alla klasser och stannade i ca 10 minuter i varje rum för att ha en kort lektion, sjunga lite med dom och berätta att vi älskar dom alla!

Sen var det dags att packa alla grejerna, lämna in våra nycklar till nunnorna och dra oss mot bussen! Kan ni förstå att det har gått over en månad redan?? I söndags var det en månad sen vi flyttade till skolan, så sjukt fort det går!!

Ledsna jag med ett svullet öga!
 

Men vi passade på att tvätta alla våra kläder när vi ändå behövde stanna inne, här
häller jag inte kläderna i toaletten utan bara vattnet haha! :P är jag inte för snygg?
 

Sen vart vi hungriga och middagen var inte forrän 4 timmar så jag begav mig ut på
äventyr själv för att hitta något då Sandras ena öga typ var en köttbulle haha! Jag gick
till Father Thomas för att fråga om något bra ställe, då hämtade han sin kompis som då
skulle skjutsa mig nånstans.. på MOTORCYKEL!! Jag åkte alltså (lacka inte nu mamma:P)
utan hjälm eller nånting, jag sa att jag inte ville och att trafiken här i Indien skrämmer
mig men de bara nooo no proooblem! Jag typ borrade in mina naglar i hans mage när
han körde mig haha! När vi kom fram till något köpcenter så köpte jag typ massa indiskt
snacks och så kom skolbussen och hämtade mig sen för att köra mig tillbaka, sån lyx haha!
  
  

Sen fördröjde vi tid med att jag skrev upp engelska verb som Sandra skulle böja haha!
 

På tisdagen åkte vi in till Chennai med en annan av Father Thomas vänner, han skulle hjälpa
oss sätta in pengar till hotellet i Goa vi ska ha över jul och nyår, man måste betala 50%
i förväg då det är så populärt att vara där under den tiden! När vi kommer dit skulle jag
ta ut pengar på en bankomat men det funkade inte nånstans, sen när jag kollar min
internbank så hade det dragits pengar i alla fall! Såå forbannad ringer jag mamma och
berättar vad som hänt (detta var efter jag vrålat sonder mig på 10 indier haha..)
Så sen åkte vi tillbaka 700 kronor fattigare och inte lyckats föra over pengar till hotellet..
  

Sista middagen på skolan, vi fick våra favoritnudlar!! :D
 

Sista frukosten på skolan!
 

Denna underbara pensionär (lär oss aldrig namnet) pratar brittisk engelska och har varit
mycket med oss under tiden vi har varit på skolan! Hon var så ledsen när vi skulle åka
och kom fram under frukosten med stora plastpåsar vi skulle packa våra stora ryggsäckar
med på tåget ifall det börjar regna! Sen gav hon oss även en klädlina som vi kan hänga
vår tvätt på! Vi gav henne en liten gosedjursapa som höll i ett hjärta =) När jag sa att
vi kommer sakna dom så mycket så sa hon "Oh God we are gonna miss you! How empty
it will be without these huge smiles you light up this place with!" =')
 

Pensionären Baby Joseph (enda namnet vi lärt oss för det är så coolt!) som vi har
umgåtts med mest fick en Sverigepenna av oss och så bytte vi adress och mejl så vi
kan skicka bilder och sa till henne och hon brev till oss! Pensionärerna ska be för oss
säger dom hehe, vi saknar dom nästan lika mycket som vi saknar barnen!
De har varit så snälla mot oss!
 

På scenen innan skolan började, for att tacka alla!
 

Vi gick som sagt runt till alla klassrummen, ca 10 minuter i varje! Har lite filmer från
det som jag ska lägga upp om ett par dagar, det här internet är föör långsamt!
 
 

Sista lunchen på skolan fick vi pommes frites, fisk OCH ris haha :D
 
 

Hela eftermiddagen spenderade vi med alla barnen, bara kramas och pussas typ!
  
  
  
  
 
 
  
 
  
  
 

Efter lite tårar av att krama alla och fått höra från små barn "Im gonna miss you" så..
HEY HO LETS GO... NORTH!! :D Fett taggade vi är, äntligen börjar vår backpacking!!!!
  

Fina fina följde oss till busshållplatsen och vinkade av oss, haha hon är så liten!!
 

Bara tre skoldagar kvar...!

Hallu! Sandras och mitt liv här i Indien rullar på finfint! I fredags var det som sagt sportdag på skolan vi jobbar på, Sandra och jag satte oss på en varsin stol och tittade på uppträdandena som barnen hade tillsammans med andra lärare! Vi stannade kvar till lunch och tittade innan vi drog oss in till Chennai, den lunchen vi åt då var den första på palmblad sen vi kom hit! Jag åt så många ggr när jag var här med skolan men det var så länge sen!

Hur som helst, vi mötte sedan upp försäljaren till det röda halsbandet jag funderade på att köpa men sen sa jag tillslut nej då det såg så slitet ut! Vi hittade istället en sjukt härlig affär med rökelser, oljeparfymer och annat och allt var gjort i Indien! Det finns bara tre butiker i Indien och en i Miami så vi shoppade loss där totalt, helt underbara produkter!

Sen köpte vi med oss mat och lite choklad och åkte hem för att se The Ugly Truth på TV som började klockan nio haha! Vi var så sega efter en långdag i Chennai att vi inte pallade nåt annat! På lördagen gick vi ner till stranden och låg där ända fram till lunch, det var som vanligt ett flertal indiska män som tittade på när vi badade och sådär men man börjar bli van.. De gör ingenting utan de bara sitter och tittar vilket mest är sjukt irriterande!

När vi kom hem från stranden tog vi en varsin lång dusch & sminka oss lite inför kvällen! Det var 2a gången vi sminkade oss sen vi kom hit då vi har jobbat på skolan så mkt så det var kul att fixa sig lite fin! Vi åkte in redan vid 2-tiden och när vi kom in så kollade vi lite i affärer (jag köpte 2 till ringar heheh) tills vi sprang in i en liten pojke som sålde halsband på gatan!

Jag kände igen honom från när vi var hos Swamie på Bob Marley för 2 veckor sen, då satt jag på stranden nån timme och pratade med en pojke som såg ut precis som honom! Han förstod inte vad jag pratade om men vi köpte i alla fall halsband av honom och bjöd med honom att fika med oss, efter en stund kom hans bror och hans vän och då insåg jag att det var hans bror jag hade suttit med senast! Vi hängde med pojkarna ett par timmar, de visade oss andra sidan av Mamallapurams strand där det var fanns massa stånd och annat!

Vi gick sedan upp till Rose Corner restaurant för att äta middag! Personalen frågade mig om jag hade en ipod för att ha som bakgrundsmusik i restaurangen och Sandra ba "ja, sätt på din brors band, dom är grymma!!" så det gjorde dom! =) Vi mötte även en svensk på restaurangen! Han hette Rickard och var i Indien via jobbet! Vi hängde med honom resten av kvällen på Rose Corner och drack öl, lite whiskey och pratade! Sen kom det 3 assköna tyskar och joinade oss också, jättetrevligt!  Vi ska träffa dom alla igen imorgon ikväll för en sista middag i Mamallapuram!

Vi tog sedan en richa hem som vi beställt till kl 12, vi har hittat en asbillig chaufför så vi tog hans nr hehe! Vi kände även att det är skönt att åka med en chaufför vi åkt med ett par ggr innan när klockan var så mkt. Det var jätteläskigt dock att åka med honom inatt eftersom trafiken här är helt galen och när han körde så vinglade han jättemkt och var nästan påväg ut i fel fil flera ggr! Jag var så trött att jag knappt reagerade på det men jag hoppade till när Sandra skrek åt honom att stanna!

När han gjorde det frågade Sandra först om han var full, sen om han var väldigt trött för hans ögon var typ rödsprängda! Vi bad honom åka sakta och sluta vingla annars skulle Sandra ta över och köra, så åkte han vidare men vi var tvungna att stanna honom såhär ytterligare 2 ggr innan vi kom fram! Vi båda satt på spänn hela vägen hem till skolan då han körde så konstigt och alla bilar runt omkring körde ju typ i 110 km/h!

När vi kom in till vårt rum tillslut så slocknade vi båda på en gång, så slut vi var! Idag vaknade jag av att Sandra puttade till mig och visade sin högra ögonlock som var totalt uppsvälld! Vi åkte därför till Malar hospital direkt efter frukosten (samma sjukhus där jag fick piller mot mina myggbett) och doktorn på akuten var jättebra och gav Sandra dropp, jag kände då att jag haft lite ont i högerörat sen igår så då fick jag också lite dropp som vi båda ska ta i tre dagar!

Sen åkte vi tillbaka till köpcentrumet för att lämna in Sandras skor som redan gått sönder efter en vecka, vi ska hämta dom kl 17 igen så då passade jag på att uppdatera er! =) Juste, måste berätta om när vi var påväg till sjukhuset idag så såg vi en moped med en hel familj välta mitt i vägen och de åkte ganska fort! Det var 2 små barn och 2 vuxna och ett av barnen rullade iväg flera varv, helt sjukt och såklart hade ingen hjälm!!

Bilder från helgen!

Nunnorna m fl hade fixat fint inför sportdagen!





Påväg till Chennai! 


Gifts from heaven!


Bilder fran lordags:

Efter stranden fixade vi oss innan vi drog in till Mamallapuram!



På Buddha Cafe i Mamallapuram!



De 2 bröderna plus deras vän, vi hängde med dom ett par timmar!




Sandra och jag fick tryck på våra händer av en av pojkarnas mamma =)


Rose Corner restaurant, Sandra fann sin plats haha!


Rickard från Uppsala och jag!



Några assköna tyskar joinade oss efter ett tag också!   


Marco & Tina!


Fler ringar (är helt besatt av dom) och ett halsband =)




Nu ska vi åka tillbaka till köpcentrumet för att hämta Sandras skor och sen åker vi tillbaka till skolan! Ikväll ska vi äta vår sista middag på Lydie's (restaurangen som ägs av belgiska Lydie, ligger mitt emot var skola) och det roliga är att idag kommer hon tillbaka hit till Indien så vi kmr nog hinna träffa henne! =) Kram och puss på er alla, hörs kanske på onsdag annars hörs vi när Sandra och jag är framme i Puri! ♥

Kort men rolig video på några av barnen från idag!



Haha vi fattar verkligen inte varför de gör såhär men många barn kommer fram och gör så som de gör i videon till oss! De liksom böjer pekfingret samtidigt som de smackar med tungan i munnen, det ser så kul ut att jag var tvungen att filma det!

We Are The World, We Are The Children!

Vanakkam! Igår och idag har vi försökt hålla i hela klasser istället för att plocka ut 4-5 barn eftersom nunnorna inte tycker om att vi gör så, och det har faktiskt gått bra! Struktur är inte direkt något som existerar i Indien så lektionerna blir ju väldigt vilda och högljudda men det är just det som är så underbart med Indien, detta underbara kaos fungerar på något sätt! =) I början var vi lite ovana men idag kom jag pa oss sta och skrika högt och vara lika spralliga som barnen haha!

På fredag är det som en stor lekdag för barnen med massa olika aktiviteter och uppträdanden som de håller på att öva inför denna vecka! Därför hade vi mest de små barnen idag för de äldre var upptagna med repetitioner, det ska bli så kul att se allting på fredag och få vara med och leka =)

Orkar inte skriva så mkt just nu utan låter bilderna prata för sig själva istället! Vill bara säga hur mkt jag älskar de här barnen och jag kommer verkligen sakna dem! Allas kramar och pussar, deras enorma ögon och dessa leenden... De förtjänar allt gott i livet!

Köpt dessa ringar so far, alla äkta silver!


Snygg kombination, va?


Har även köpt 2 par till byxor, samma modell som mina blåa!


Och en ny väska, diggar mobilfacket på axelremmen!


Vi kom hem försent från Mamallapuram i förrgår kväll så vi missade middagen, tur var
att Sandra kopte hem frukt som vi fick ha som middag istället! Dock proteinbriiiist!!


Igår hade vi (tillsammans med en annan lärare) en helklass med de yngsta barnen!


Idag hade vi en halvklass på 10åringar på förmiddagen!




Under mellanmålet satt vi med Baby Joseph (vår favoritpensionär, hon är så fin & snäll)
Hon kommer till oss varje dag och sitter med under våra lektioner, nu när vi har börjat
mer med att ha helklass uppe på skolan blir hon lite ledsen men såklart förstående!


På eftermiddagen hade vi småttingarna igen då de stora tränade inför fredag!





Den h
är sötnosälsklingen försökte få mig att jaga henne flera ggr så hon smög fram till
mig och s
å fort jag såg henne sprang hon skrattandes tillbaka till sin stol igen haha =)









När vi slutat skolan idag drog vi direkt in till Mamallapuram!


När vi kom in köpte vi oss en varsin fruktdrink som bara bestod av frukter & krossad is!



Tog sedan en sväng ner till standen vid havet för att kolla på en klänning till Amanda!


Hör och häpna, jag biter ingenting på naglarna här, kolla mamma & pappa!!



Slänger upp en liten video direkt efter detta inlägg också sen måste jag dra! Jag ska möta upp Sandra för att käka middag här i Mamallapuram innan vi åker tillbaka till skolan! Vi hörs igen om ett par dagar, KRAM!

Shoppinghelg i Chennai!

Tjuhu! I fredags akte jag och Sandra som sagt direkt efter skolan till Chennai där vi stannade hela helgen! Vi checkade in pa ett hostel som Sandra hittat i Lonely Planet som lag ganska centralt! Sa fort vi kom dit sa tog vi en varsin dusch innan vi drog ut pa stan, eftersom vi kom fram typ vid 5 pa eftermiddagen sa fanns det inte sa jättemkt att gora sa vi bestämde oss for att hänga i ett kopcentrum (air condition är det bästa som hänt en här!!)

Det var ett kopcentrum pa tre-fyra vaningar som hade in princip allt, dock var det typ svenska priser i de flesta affärerna men jag kopte i alla fall en fin sjal och ett par solbrillor! Pa kvällen tänkte vi testa pa bio da de hade engelska filmer som de visade, vi valde att se filmen Eat, Pray, Love med Julia Roberts och svenska skadespelerskan Tuva Novotny!

Det kostade oss 10 rupies var att ga pa bio vilket är typ 1,5 kronor :P Sa lojligt billigt! Filmen var sa perfekt for oss att se, den handlade om en tjej som precis skiljt sig och kände att hon behovde finna sig själv! Sa hon stack fran hennes hemland (USA) och akte forst till italien i 4 manader och sen vidare till Indien ett halvar och sen avslutade hon aret pa Bali!

När hon kom till Indien testade hon pa meditation och träffade pa massa härliga människor, det var sa häftigt att se en sadan film när man själv gor samma sak! Vi gick fran bion jätteglada och akte sedan hem for att sova! Dagen efter gick vi upp redan vid nio for att inte sova bort dagen, vi gick ut och fangade en richa for att aka till nagot frukostställe!

Vi ville till kopcentrumet idag ocksa da Sandra holl pa att välja vilken kamera hon skulle kopa men richachaufforen sa att det inte oppnade forran kl 12! Da foreslog han att han kunde kora oss till frukoststället och sen kora runt oss till olika shops och kolla pa smycken och annat tills kopcentrumet oppnade, endast for totalt 50 rupies! Sa det gjorde vi och jag har saan beslutsangest om jag ska kopa ett halsband eller inte (koper det isf innan vi tar natt-taget nästa onsdag)

Sen var vi i alla fall i kopcentrumet och softade i den svala luften, det är sa sjukt varmt här sa ni forstaar inte! Typ 35 grader mitt pa dagen, jag svettas lixom i Sverige typ jämt haha.. Hur som helst, Sandra kopte sin kamera och vi at även lunch där innan vi akte därifran pa eftermiddagen! Vi tog en sväng ner till den enorma stranden när det borjat morkna och overallt var det stand där de salde allt mojligt och sa satt det familjer lite overallt pa stranden med tända ljus! =)

Sandra och jag kopte oss varsin fruktsallad och vandrade runt där ett tag innan vi gick tillbaka till hotellet for att duscha! Sen pa kvallen hade vi inget att gora och vi hade inte hittat nagra andra backpackers att hanga med sa vi kollade vad som gick pa bio pa kvallen igen, sa sjuukt skont och svalt det var dar inne i biografen! De visade Avatar extended version sa det var flera scener vi inte hade sett an, aven med 3D sa det var kul!

Vi kopte jattedaliga platser i biografen da det inte fanns plats nagon annanstans kvar men nar vi kom in fanns det massa lediga platser sa vi satte oss bara pa forsta basta lediga! Dock fick vi flytta runt typ 3-4 ggr da indier kommer in typ mitt i filmen! De stanger heller inte av telefonen utan det ringer hogt fran olikas mobiler lite hela tiden och de svarar garna och pratar hogt mitt under filmen! Sen ar det aven en paus mitt i filmen sa folk kan kopa mer snacks och sa, det var det t o m pa Eat, Pray, Love och den filmen var inte langre an typ 1,40 h..?

Filmen slutade typ 1 pa natten sa da tog vi bara en richa hem! Val i richan sa stoppade en polis oss och fragade var vi skulle och var vi hade varit, som att det ar en synd att vara ute pa natten! Dagen efter sov vi till typ 10 pa morgonen eftersom vi kom hem sa sent dagen innan! Vi gick till en restaurang och at frukost och sen packade vi vaskorna for att aka hem till skolan igen! Det vart en ganska vasterlandsk helg med kopcenter och bio men det var ganska skont faktiskt!

Nar vi kom tillbaka gick vi ner for att bada en stund och pa kvallen at vi en trerattersmiddag pa restaurangen mittemot var skola, vart stammisstalle Lydie's! Pa sondagar ar det bara brod till middag och vi hade bara atit frukost den dagen sa vi var sjukt hungriga! Nar vi kom hem var klockan bara atta men vi la oss anda da vi hade skola idag, jag somnade dock anda inte forran 12 som vanligt..

Imorse var vi bada sa sjukt trotta men slapade upp oss till frukosten! Nar vi kom dit var nunnan som ar ledare for skolan lika kort mot oss som vanligt, hon och de andra nunnorna har varit konstiga mot oss nastan hela tiden vi varit pa skolan! Typ som de inte varit nojda med vad vi gor och mest tyckt att vi ar i vagen! Sa vi tog tag i henne imorse och fragade hur hon tyckte att vi var har pa skolan, vi bad henne helt enkelt om lite feedback!

Hon tittade bara pa oss (de forstar inte alls bra engelska sa var kommunikation ar ju jattdalig pga det) och tillslut nar hon forstod sa hon bara att hon har en hel klass att ta hand om och att hon inte har tid att springa ner till oss och se vad vi gor med barnen! Vi sa att det forstod vi forstas men undrade bara hon tyckte om iden att hon plockar ut ett par eleverpa formiddagen och ett par pa eftermiddagen som hon tar till oss som behover mer fokus och ar med dom!

Da svarade hon nej och sa att hon tyckte det var utfrysning nar man gjorde sa! Vi bara tittade pa henne och fragade varfor hon inte sagt detta tidigare nu nar vi jobbat sahar i 2 veckor redan, vi hade ju forklarat for henne att eftersom barnen inte forstar oss sa kan vi inte halla en klass pa 60 elever samtidigt! Det har vi aldrig sagt att vi ska gora heller men klart vi kan kompromissa fram nagot om vi bara pratar med varandra! Hon bara gick darifran och betedde sig valdigt otrevligt!

Sandra och jag gick da till Father Thomas (Inte Father Thomas Kurian utan Father Thomas pa skolan) och berattade vad som hade hant och vi sa att vi inte visste hur vi skulle hantera situationen! Han sa att vart satt att jobba ar jattebra och att nunnan inte forstar situationen, hon vill egentligen att vi ska halla i egna klasser och lara eleverna pa samma satt som hon gor men hon har missforstatt situationen. Vi sa att vi garna anpassar oss och gor det vi kan for att gora alla nojda men sa lange de pratar med oss och sager vad som ar problemet!

Father Thomas pratade med nunnan och kom sen tillbaka till oss och sa att vi kunde ha en klass 15 minuter/dag och ha da olika klasser varje gang sa alla elever far chans att traffa oss och det kunde vi absolut gora! Vi har sagt flera ggr att vi kan ha alla olika elever i olika aldrar och lara de vad som helst, sa lange de ger oss instruktioner och sager hur de vill ha oss! Sa vi loste det i alla fall men stamningen ar fortfarande sadar, bade jag och Sandra blev sa sjukt irriterade pa nunnan nar vi har kampat sa mkt och tagit hand om barnen och hon ar anda bara sur!

Sen var vi med barnen hela dagen och de skrattade nastan sa de grat sa roligt vi hade och da insag vi att det ar skit samma vad nunnorna nu tycker, sa lange barnen ar glada sa ar vi glada! Nu har vi dock kompromissat sa vi som sagt ska halla i en klass ca 15 minuter eller mer per dag och halla en kort lektion med alla elever! Nu ar vi i alla fall i Mamallapuram och ska fixa lite grejer har i stan innan vi aker tillbaka, laang uppdatering det blev idag haha! Grattis till er som orkat lasa, har kommer massa bilder oxa!

Sandra på vårt hotell i Chennai!


Köpcentrumet vi hängde i!



Köpte en blå sjal =) 


I richan dagen efter då vi åkte runt till massa olika småshops!



Det här halsbandet kostar 2300 rupies vilket är lite mer än 400 kronor, handgjort och
så himla fint men jag vet inte om jag ska köpa det eller intee!! Vill ha hem något stort
halsband och dom alla kostar asmkt för att vara Indien, vissa kostar mer än 1000 kr!


Vad tkr ni, ska jag köpa det lr inte?


Sandra väntade på golvet medans jag velade hehe!


HAHA, Sandra och jag fikade i köpcentrumet när jag såg världens minsta rumpa!!


Alla stånden vid stranden!



På kvällen åkte vi tillbaka till köpcentrumet för att se Avatar, som sagt!



Vi kom dit lite tidigt så vi åt middag på ett litet fik innan bion!



Redo för Avatar i 3D, glasögonen är alltid lika snygga!


Paus mitt i filmen haha!


Dagen efter under frukosten, snygga mina nya solbrillor är va?



Måste bara visa hur folket här åker runt på motorcyklar och mopeder! Gärna trycker de
på en hel familj och ingen har hjälm på sig och de kör ju som galningar här också!




Trerättersmiddag på Lydies, så sjukt gott!



Gah detta tog tid, nu ska vi dra oss vidare men ha det bäst där hemma! Sitter här och småler för mig själv for om 1,5 vecka drar Sandra och jag från skolan och har då ca 4,5 månader kvar att resa runt här i underbara Indien, waaaaah taggad!! Btw fortsätt kommentera mkt, det är kul att läsa härifrån! =)

Liten 7årig elev på skolan räknar till 20 på engelska!



Videon är från i onsdags! BTW, nu funkar min hotmail [email protected] igen!!

Tre veckor idag.

Tjabbaaa mina kära! Haha, oj så många av er som undrade vad för mat det var jag åt i forrgår! Svaret är klyftpotatis!! Det röda är någon typ indisk "flavour" som de kallade det men det smakade ingenting, bara såg sjukt konstigt ut! Ni skulle sett min och Sandras min när de ställde fram det, vafaan haha! Hur som helst, dagarna på skolan i Indien rullar på! 

Varje dag kommer vi på något nytt att göra med barnen och nu har vi börjat få igång en rutin på lektionerna, vi har dom vanligtvis 2 timmar på förmiddagen och 2 timmar på eftermiddagen och då delar vi upp tiden så första timmen är plugg (mestadels engelska) och nästa timme blir det lekdags! En ny uppgift är att vi skriver massa lappar där det står t ex "How are you?" (se bild längre ner) så ska de skriva det på sitt papper så får de säga meningen också! Vi tar enkla meningar som de flesta barnen förstår så de lär sig skriva de ord de kan prata!

Idag var vi dock tvungna att åka från skolan redan efter lunch då vi skulle till sjukhuset för att hämta piller åt mig för dessa myggbett! Vi kom till en jättebra doktor och jag har fått massa piller och krämer nu hehe, jag tog även hans mobilnummer så om vi får något problem kan vi bara ringa! Vi åt sen på ett jättegott fik och tog sedan bussen därifrån! Nu är vi inne i Mamallapuram igen för att Sandra måste köpa en ny kamera för hennes pajade så då passade jag på att slänga upp lite fler bilder här!  =) Sen ska vi även kolla lite efter sjalar och tröjor!

Våra lappar som barnen ska först upprepa muntligt och sen skriva av!








Efter skolan gick vi till Lydies och åt chokladpannkaka, så länge vi velat smaka det!



Vacker fjäril va? Död dock.. =( Den var nästan 1 dm lang!




Hehe, hon försökte göra njö..




Vid sjukhuset idag!



Var gudomliga lunch! 



Imorgon drar vi till Chennai efter skolan och stannar där till söndag, så vi hörs i helgen igen! =)

Back at school!

Heej på er! Som ni kanske märker så försöker jag minska lite på datortiden här i Indien för att kunna leva här i nuet och inte ha kvar halva mig hemma hos er hela tiden. Dock fram till den 20 oktober (då vi slutar skolan och drar iväg på vår efterlängtade backpackingtripp) så kommer jag kunna uppdatera ett par ggr i veckan i alla fall men sen blir det nog inte mer än 1-2 ggr/vecka!

Hur som helst, igår började skolan igen så vi fick träffa barnen för första gången på 10 dagar vilket var kul! Det är ett krävande jobb att underhålla en grupp på 5 barn, spec de små som inte ens förstår vad vi säger! Dock fick vi hjälp av en av pensionärerna som ville sitta med oss under förmiddagen, hon översatte vad vi sa och förklarade lekar som vi ville göra med dom!

Eftersom jag har med mig ipodhögtalaren så valde vi att leka "när musiken stannar", så alla hoppar runt och dansar tills man stänger av musiken och då måste alla stå stilla! Först skötte jag musiken och sen bytte Sandra och jag av varandra, man blir så sjukt svettig av att hoppa runt och anstränga sig i den här värmen då vi svettas så det rinner av att bara sitta stilla haha!

På eftermiddagen hade vi de större barnen och lekte fler lekar och de barnen kan man prata engelska med vilket är skönt! Barnen här är otroligt kreativa vilket vi märkte när vi vek pappersfigurer, de vek allt från blommor till båtar! Efter skolan så gick Sandra och jag ner till stranden och tog en springtur i typ 15 minuter, det var sjukt härligt! Jag älskar att gå ner till stranden här, jag får något slags lugn i mig som rensar min hjärna!

Efter vi sprungit så hoppa vi i vattnet och badade i säkert 2 timmar, sen började solen gå ner så då gick vi hemåt! Det var fortfarande ca 1,5 timme kvar till middagen så vi passade på att duscha, tvätta, städa lite och läsa våra böcker! Vi var såå hungriga och låg och pratade om att vi önskade vår favoriträtt är till middag ikäll; naanbröd, stekt ägg och nudlar! När vi kom till middagen så fick vi 2 av 3, ägg och naanbröd haha!

Dock vart vi inte riktigt mätta på det (vi får ju lunch har 12.30 och middagen 19.30 så då är man skapligt hungrig) så vi gick förbi ett hotell här i närheten för att beställa något litet till, kolla längre ner på bilderna och försök gissa vad jag beställde haha det ser så sjukt ut! Efter det gick vi hemåt och la oss i sängarna och Sandra somnade som vanligt som en stock efter några sekunder hah! Morgonkorten jag fick från mamma hade rätt igår, gårdagen var harmoni! =)

Idag var jag såå trött när jag vaknade då jag har svårt att somna på kvällarna, jag är för ovan att lägga mig halv tio även om jag är trött! Sen har vi något "får" här utanfor vår dörr på skolan som bä:ar konstant och så fort han/hon börjar så börjar även miljoner grodor att låta! Vi fattar inte vad det är för djur, det låter verkligen som ett får!! HAHA Bonnie tror du inte att jag bara ville skrika TITTA BERRA, ett fåår!!

Hur som helst, efter frukosten idag gick jag in till datorn för att skriva lite och när jag ska gå ut för att hämta min ipod så glömde jag att jag inte dragit åt mina byxor så jag tappade dom ner till knäna mitt framför 2 pensionärsgubbar! Det händer nog bara mig, på riktigt!! (ååh, vad jag saknat att säga så, påriktigt påriktigt påriktigt FOR REAAAL!!! *irriterar Viran:P*)

Skoldagen idag hade vi som vanligt en grupp med barn på förmiddagen och en på eftermiddagen! Den första gruppen var lite svår då 2 barn var väldigt provucerande och skulle testa mig och Sandra, men det blev bättre när vi körde "när musiken stannar" åter igen! Den och kull är väldigt populär hos barnen här, se bilder och video nedan! =)

Det är jättekul för nu har vi även fått vårt egna klassrum för barnen som hade det klassrummet innan flyttades upp till klassrummen i det stora huset, de var inte färdigbyggda förrän nu! Vi har dock inga stolar eller bord men vi kan sitta på golvet med vara smågrupper utan problem! Det är typ monsunperiod i oktober här i södra Indien så vi behöver tak ibland!

Rolig groda utanför matsalen!


Denna gulliga pensionären kom fram igår och ba "Miss?? Photo, photo" hehe!



Förmiddagen med barnen, har kör vi "när musiken stannar'



När det var min tur att sköta musiken så filmade jag Sandra med barnen!








Köpt en klänning har i Indien, Sandra köpte en likadan fast lila!   


Mysig va? Ca 4-5 cm lång typ skalbagge, asfet och bits tydligen också.. =)


Middag, såå hungriga vi var!!


..Så vi gick och åt på ett till ställe haha, gissa vad detta är för nåt!!


Vårt klassrum! =)






Kul att det är så många som följer bloggen, ni är bara asdåliga på att kommentera ju!!

Video från strandpartyt i Mamallapuram i fredags!

 

Nu ligger det bilder uppe från i fredags och igår också, i inlägget innan detta! =) Nu ska sandra och jag hem till Mr Kurian för att åka förbi sjukhuset! Jag har fått så sjuukt mkt myggbett att vi vill kolla upp om det finns någonting att göra åt det, pallar inte mer asså!

Underbart dygn i Mamallapuram!!

Halluu! Sandra och jag bestämde oss för att stanna kvar i Mamallapuram igår för vi hade noll lust att åka tillbaka till skolan och ligga i våra sängar och se på TV! Vi har lärt känna de som äger restaurangen/puben/hotellet Bob Marley och de erbjöd oss sovplats där och sa att på kvällen kommer de massa turister dit så spelar de skön musik (typ massa Bob Marley, så nice!!), dricker öl & drinkar och bara softar!

Forst på dagen så tog Swami (som äger Bob Marley-stället) med mig och Sandra på en promenad här i Mamallapuram for att visa oss hans s k "minidjungel". Det var en riktigt fin natur och ENORMA färgglada fjärilar överallt, du hade älskat det Bonnie!! Vi klättrade även högst upp på en bergstopp typ för att se en underbar utsikt, dock är jag så klumpig av mig och ramlar lätt (as you all know:P) så jag blir jätterädd när jag ska klättra och sådär så Swamie fick hjälpa mig haha..

Vi mötte några tyska killar där uppe också som vi gick och badade med sen, eller Sandra badade med dom och jag satt kvar på stranden då jag precis hade duschat! Efter det gick vi upp till Bob Marley igen och under tiden Sandra fick en massage så ringde jag runt till några av mina änglar i Sverige! Jag fick tag på Elvira, Mika, Anna, Sandra och Bonnie och det var så härligt att höra era röster!

Sen när Swamie kom tillbaka så försökte han lära mig att spela schack haha, så dålig jag var på det! Sen kom i alla fall tyskarna och några andra turister så vi började beställa in lite öl och jag körde på ananasdrinkar, så gott!! Vi satt där under stjärnorna på Bob Marley-balkongen med soft musik precis vid stranden och bara levde livet, det var så underbart!

Vid midnatt begav vi oss alla ner mot stranden och drog igång en stor eld, så började någon tjej spela gitarr och några indier hoppa runt och sjunga samtidigt som de trummade på hinkar och annat! Vi sprang lite i vågorna och stjärnhimmelen var helt otrolig! Vid halv två borjade Sandra och jag dra oss tillbaka mot Bob Marley, vi la oss på golvet där vi suttit hela kvällen på några kuddar!

Sandra sov jättebekvämt men jag fick ont i kroppen och vaknade upp 1-2 ggr av en enorm huvudvärk, jag vaknade även till av soluppgången som var magisk! Men jag somnade typ om på en gång för jag mådde inte bra, sen vaknade jag vid halv nio av att det ösregnade och det började regna in på oss! Jag sätter mig upp och är helt snurrig, drack alldeles for lite vatten igår och så sov vi typ på stengolv haha.. Men bara efter ca 20 minuter mådde jag bara bra igen så det var ingen fara!

Sandra och jag gick då till nån restaurang på stranden för att käka frukost och sen gick vi och badade i över en timme, de 2 tyska killarna kom och joinade oss i vattnet också! Nu gick vi hit till internetcafet för Sandra skulle skypa med nån kompis så då tänkte jag uppa bloggen eftersom vi hade sån kanondag igår! =)


Här kommer äntligen bilderna, blogg.se krånglade så de gick inte att få upp dom igår!

Bob Marley!
 

På de 2 kuddarna till höger satt jag när jag ringde Mika, Viran, Anna, Sandra & Bonnie!
 
 

Så sjukt, jag satt och väntade på Sandra där på kuddarna så kom den här killen och
säger på svenska "hej hur mår du?" Det var det enda han kunde typ men då kom vi
fram till att han har hjälpt min skola som jag var här i Indien med för 2,5 år sen att
fixa utflykter och så åt oss & han kände mina lärare och pratade stolt om dom haha! =)

 

Sandras och min mini-"djungel"-tour i Mamallapuram med Swamie!
  
 
 
 
 
 
 
 

Vi drog sedan tillbaka till Bob Marley för att hämta simkläder och drog sen ner till stranden för att bada! Lr Swamie och jag satt kvar på stranden medan Sandra & tyskarna bada =)
 
 
 
 
 


Dessa 2 joinade oss också, kan ni tänka er att den stora killen bara är 15 år?!
 

Swamie försökte lära mig spela schack som sagt, hehe!
 
 
 
 
  
  

Vid midnatt gick vi längs med stranden bort till vår stora eld!
 
  
  
  
  
 
 
  

Sandra och jag kom tillbaka till Bob Marley och la oss på balkongsgolvet, lagom skönt!  
  

Frukost dagen efter!
 

Efter frukosten var vi i vattnet och badade resten av morgonen!
 

Nu ska vi käka lunch här i Mamallapuram och sen åker vi tillbaka till skolan och på måndag börjar skolan för barnen igen, vi hörs imorgon lr på måndag ♥

Bilder från de senaste dagarna!

Efter nästan 2 veckor av inget onyttigt så fick vi abstinens, sista kvällen i Pondicherry!


På bussen påv
äg tillbaka till Mamallapuram. haha så sjukligt sletna!

Skona Bob Marley softa vi på i flera timmar när vi kom tillbaka till Mamallapuram! Det var
vi, Sarah, Roxanne plus andra turister! Sandra & jag ska dit nu efter vi lämnat datorerna!



Chennai!



På bussen påväg tillbaka till skolan från Chennai igår, alla fönstren på bussarna är öppna
så det blåser som fan när man åker! Asskönt är det då det är såå varmt här, men jag
ser samtidigt så rolig ut med håret som fladdrar och här har ni bild på det haha =)


Middagen på skolan igår!


Igårkväll efter middagen softade vi bara på rummet och såg på nån film som gick på TV!


9884666845 är mitt indiska nummer, jag har även köpt en telefon här till mitt indiska simkort så jag är nåbar på både detta nr och mitt svenska! Jag var tvungen att göra så för min svenska mobil tydligen är operatörslåst!