ITACARÉ

Hej pa er! Itacaré har varit mitt rehab pa fullaste allvar! Jag hann inte mer an komma hit sa fick jag feber och en svullen hals, lag till sangs i 2 hela dagar och gar nu pa antibiotika! Forutom det har det varit en harlig plats att vara pa, Itacaré ar riktigt vackert! Vi kom hit i onsdags kvall tillsammans med fina Valeria, en tjej fran Israel som vi motte pa baten fran Salvador! I vart dormrum ar vi 5 tjejer som blivit som ett litet gang under dom har dagarna: det ar Kate, jag, Valeria, Jen som ar en tjej fran Irland och Natasha som ar fran Holland! I ovrigt ar vart hostel mer eller mindre fullt av israeler, de lagar alla mojliga enorma maltider i koket haha! 

Jag har varit bastis med Jerry ( var lilla DVD-spelare, ja han har ett namn) nu nar jag varit sjuk, i ovrigt har Kate tagit hand om mig! I fredags var de alla ute medan jag lag till sangs och tittade pa film, jag bestamde mig da for att byta sang da jag ville sova under Kate och samtidigt vara nara eluttaget ifall Jerry skulle do! Jag blev vackt av Kate ca 5 pa morgonen som kramar om mig och viskar "I thought you were dead, I thought you were dead! WHY have you switched bed?! I've been looking all over the hostel for you, I even ran in to some guys room because I thought you might joined them, or maybe you walked out and fainted somewhere!! I mean you are very sick!" Haha, varldens sotaste, sen gjorde hon nudlar at mig! =P 

Igar (lordag) kunde jag folja med ut i alla fall, men saklart inte dricka da jag gar pa antibiotika! De har 2 klubbar/barer har pa the main street som heter Jungle bar och Favela, sa vi gick dit och kopte drinkar till de andra och da insag jag att jag var sa torstig sa jag tankte bara ta en slurk av Kates drink for att slacka torsten, alla tjejerna SKREK da "NOOOOOOOO!!" och fangade drinken, haha! Resten av kvallen dansade vi till hiphopmusik och hade en riktigt rolig kvall, Valeria gillar inte att dricka sa hon var nykter med mig men herregud jag har aldrig sett nagon dansa sa mycket som hon, en riktigt fantastisk tjej! 

Jag traffade aven pa en kille som var van till killen jag hangde med i Salvador, och sen hangde jag med en kille fran Australien! Jag tog det lugnt igar da jag verkligen ville folja med till stranden idag! Vi kom hem sent inatt men nar vi vaknade upp idag sa madde jag bra, jag var sa glad att jag kunde folja med till den hemliga stranden idag! Det tog oss en timme att ga dit men det var det vart! Stranden var jattevacker, speciellt utsikten fran berget (se bilder langre ner)! Ikvall ar var sista kvall har for imorgon aker jag och Kate vidare till Porto Seguro, det blir dock en lugn kvall i alla fall da det ar sondag och alla fortfarande ar slitna fran igar! 

Vart dormrum!

Valeria, jag, Natascha och Jen igar pa Jungle Bar!


Fina Natascha och Jen! De traffades nar de bada bodde i Nya Zealand & har behallt
kontakten sen dess, nu ar de pa semester nagra veckor i Brasilien tillsammans! =)    


Pa vag till the Secret beach idag!









Antligen var vi framme!!


Imorgon aker jag och Kate vidare till Porto Seguro, sista stoppet innan Rio de Janiero! Snart ar vi klara med Brasilien, detta underbara land! Vi hors igen om nagra dagar som vanligt, puss och karlek!

CARNAVAL IN SALVADOR, PART TWO

Hej! Nu har jag antligen fatt in mina bilder pa datorn sa jag kan lagga upp resten av bilderna fran Carnaval! Jag har aven fyllt pa inlagget innan med bilder sa kika in dar igen ocksa! Denna kvall (lordag) var vi sa sjukt taggade, forsta kvallen var jag namligen sa bakis fran dagen innan nar vi festade jarnet med alla pa vart hostel men pa lordagen madde vi prima! Vi forade en stund pa vart hostel, klippte vara T-shirts lite snyggare och drog sedan ut till Barra! Vi bor ca 20 minuter darifran med buss sa forst maste vi ta den allmana hissen ner (Pelourinho, vilket a omradet dar vi bor ligger hogt upp pa en kulle) och sen fangade vi en buss pa stora gatan!

Val dar sprang vi till gatan dar alla paraderna gar, letade upp var parad dar de alla har samma T-shirts som oss och hoppade in! Vi festade i 5 timmar dar inne och hade sa SJUKT kul, det ar musik fran alla hall och man dansar samtidigt som man gar framat tillsammans med miljontals andra! Alla ar sa glada och sjunger med, Kate och jag visste inte vad vi sjong men vi forsokte bast vi kunde efter att ha hort latarna tusen ggr om, haha!

Nar vi kom hem igen till Fusion gick vi och la oss ganska fort, forst hangde vi en stund med alla i stora allrummet och pratade om var vi alla hade varit under kvallen! dagen efter (sondag) skulle varit var sista dag i Salvador for vi skulle aka vidare pa mandagen (vi stannade dock tills onsdag vilket ar idag haha) plus vi hade Camarote vilket ar T-shirts man koper till en av de stora lokalerna langs med gatan dar alla parader gar, sa man kan festa dar och se pa paraderna under tiden! Bada av oss var sjukt trotta idag och ville egentligen bara hanga pa vart hostel men vi tog oss in i alla fall da vi hade betalat for T-shirten!

Val inne pa Barra gick vi runt en stund for att forsoka hitta var Camarote, vi gar pa trottoaren och pratar nar jag helt plotsligt trampar snett och faller pa marken! Jag stukade min fot ratt hart sa jag kunde knappt ga pa den, jag fick stodja mig pa Kate och satta mig pa trottoarkanten, det gjorde sa ont att mina tarar borjade rinna och da kom det flera man springandes som jobbar pa Carnaval-sjukhusen som de satter upp ifall nagon blir skadad! De lagger mig pa en bar och bar mig sedan till sjukhuset, sa SJUKT pinsamt haha! Val framme sa tejpade dom om min fot och Kate star bredvid och haller min hand, efter det tog vi oss hem igen och alla pa hostelet bara stirrade pa min stora fot! :P Nu i efterhand var det bara komiskt och vi bada skrattade oss igenom hela situationen, haha!

Dagen efter (mandag) hade vi tankt aka men vi insag det forsent och missade da bussen till Itacaré och fick da stanna i Salvador! Det var bra dock for det var alla vara vanner pa hostelets sista natt sa vi gjorde en stor forfest pa hostelet och drog sedan ut till Barra pa kvallen och festade pa gatan, riktigt kul kvall! I slutet pa kvallen sprang jag in i en kille som jag spenderade tid med i Morro de sao Paolo, sa jag foljde med honom till han och hans vanners lagenhet och sov dar! De bodde precis vid paraden vilket var valdigt mycket smidigare an var vi bor, hehe! Dagen efter foljde han mig till busstationen sa tog jag mig tillbaka till Pelourinho for att vacka Kate i hennes hammock, dags for frukost!

Den dagen tog vi det jattelugnt, alla hade akt vidare sa det var typ bara hon och jag kvar men vi sprang in i en tjej vi hangde med pa Galápagos Islands i Ecuador sa hon hangde med oss pa kvallen! Dagen efter (onsdag, vilket ar idag) akte vi vidare till Itacaré dar vi ar nu, pavagen hit traffade vi en jattegullig tjej fran Israel som alskar att laga mat sa hon lagar middag till mig och Kate nu! Vi fick daligt samvete for hon lagar at oss men hon sa bara "if you wanna help its just gonna bother me so let me cook and I call you when Im done, okay?" Haha yes my lady!

Bilder fran Carnaval pa lordagen, har inga bilder efter det da min kamera typ ar sonder.. =(

Dags for dag 2, denna dag hade vi bla T-shirts! Forst fixade vi nagra caprihinas pa hostelet och fyllde sedan en flaska att ta med ut, billigt! ;) Sen kan man kopa ol for 3 kronor vid paraden ocksa :)



Redo for dag tva, SHIT vad kul den har kvallen var!









Face raped! Ser ni hur han haller fast om min nacke? haha det ar helt galet, man hinner
inte ens reagera! Kate skulle precis ta en bild sa dok han upp, bilden forklarar carnaval ;)



Efter timmars dansande och festande langs med hela gatan var det dags att aka hemat!


Nu ar vi som sagt i Itacaré och ska stanna har i nagra dagar for att vila, sedan tar vi oss mer soderut mot Rio de Janiero! KRAM och karlek till er alla hemma ♥

CARNAVAL IN SALVADOR, PART ONE

Carnaval, carnaval.. bland det galnaste men ocksa bland det roligaste jag nansin gjort! Det ar en gaalen ENORM street fest som pagar i en vecka, 10 timmar varje dag! Det borjade i torsdags da festade vi med alla pa vart grymma hostel, det ar inte riktigt ett hostel utan mer ett enormt allrum och pa overvaningen sover alla i stora dormrooms!

Vi ar manniskor fran varlden over som bor har och alla ar lika taggade pa Carnaval, forsta kvallen forade vi pa vart hostel i flera flera timmar med hela ganget! Vi alla hangde i det stora allrummet och gjorde Caprihinas och snackade, det har hostelet ar som ett stort kollektiv da alla delar med alla och sover tillsammans.. Sa harligt Senare pa kvallen gick vi ut och festade har i Pelourinho i nagra timmar innan vi gick tillbaka igen till hostelet och fortsatte!

Dagen efter (fredag) var vi alla sa SJUKT bakis och sov typ hela dagen, pa kvallen var det dags for mig och Kate att dra pa oss T-shirtsen for var forsta dag i paraden!! Vi kom dit runt halv nio pa kvallen och det var FULLT med manniskor, sakert en miljon! Parad efter parad vallde ner genom gatorna och vi slangde oss tillslut in i var parad och borjade ga med alla andra, detta ar latt varldens storsta street fest! Grejen med carnaval ar mer eller mindre fysisk karlek haha, ALLA kysser varandra och kondomer slangs runt gratis!

Jag kan inte saga hur manga ganger vi bada blev tagna av man som holl fast oss och forsokte kyssa oss, hade det hant ute pa en vanlig klubb hade jag blivit pissforbannad men det ar vad carnaval ar om sa vi skrattade bara bort det och hoppade vidare! Vi var ute till tre pa morgonen nar vi tillslut bestamde oss for att aka tillbaka! Vi fann de svenska killarna pa gatan da och tog sallskap hem, da kom osregnet! Det regnade sa mycket att vi alla var drankta katter, tillslut brydde vi oss inte mera utan hoppade runt i polarna och lekte hela vagen hem, sjukt bra forsta kvall!

Bilderna nedan far tala for sig sjalva nu!

Vart underbara hostel, Fusion! Innan bodde vi pa Bispo hostel som ligger vagg i vagg
med Fusion, vi flyttade innan Carnaval da det var 20 reals billigare an Bispo! Har ar
bilder fran balkongen, ser ni hur coola byggnaderna ar och hur gammal staden ser ut?
Jag alskar Salvador, vill latt aka tillbaka dit!





Den har yttepyttekattungen som bodde pa vart hostel blev min karlek i Salvador, inte minst
for att han dodade enorma kackerlackor!


Ready for Carnaval 2012!


Forfest pa vart hostel med ganget som bodde dar, vi skakade caprihinas i timmar!





Kate och svenska killarna!






Runt 1-tiden gick vi alla ut till en klubb har i Pelourinho och festade!





I fredags var det dags for forsta dagen i paraden pa Carnaval! Det var HELT galet!! Carnval
bestar av miljontals(!!) manniskor som vandra
genom hela staden i en stor parad! Man foljer
efter stora lastbilar dar artister sjunger och
dansar, varldens storsta street party! Langs med
sidorna av gatan har de byggt upp enorma
lokaler dar folk kan festa och se pa hela paraden,
vi ville hellre vara i den sa vi kopte T-shirts
till sjalva paraden!




Kanda Batmanganget!









Den har mannen sprang vi in i under var parad, han var sa full av gladje nar han hoppade
runt dar och sjong till alla latar! Vi hangde da med honom resten av paraden och han var
sa noga med att halla mig och Kate tillsammans hela tiden da det ar latt att tappa bort
varandra under Carnaval, sjukt harlig man!









Bilder fran de andra dagarna kommer senare, nu ska vi ut och fira var sista Carnavalkvall med ganget fran vart hostel!

CARNAVAL 2012, SALVADOR BRAZIL

NU KOR VI!!!!!!

MORRO DE SAO PAOLO

Hallu! Underbara lilla staden Morro de Sao Paolo pa den har on har blivit var PAUS! Efter 4 intensiva men underbara dagar i Lençóis sa behovdes detta! Det basta med Morro de Sao Paolo ar att det inte finns nagra bilar har, enda fardsatten som finns har ar bat och att ga! Nu ska jag backa bandet lite till den 8 februari nar vi lamnade Lençóis, Rafael och Gabriel foljde oss till busstationen och kramade oss hejda, vi mots nog upp igen lite mer soderut! Kate och jag tog oss tillbaka till Salvador (vi anlande dar redan 5 pa morgonen, vad ar det med nattbussana har och komma fram sa sjukt tidigt?!) och satt som vanligt pa busstationen tills det blev ljust ute (Salvador ar fantastiskt, men det forekommer flest ran i hela Brasilien dar sa var forsiktiga med era grejer om ni kommer hit), vi kan Salvadors busstation utan och innan nu! 

Vi kopte da biljetter till Carnaval 2012 och tog oss sedan ut till Morro de sao Paolo! vi har varit har nu i fyra dagar och bara slappat! Vi har sovit sa sjukt mycket, hangt lite pa stranden och varit ute nagra kvallar! Ikvall ar det party pa stranden runt en bonfire, Kate och jag missade det forsta kvallen vi var har sa ikvall ska vi latt ga dit! Vi har traffat nagra israeliska killar som vi ska ga dit med, sen imorgon aker vi tillbaka till Salvador! Vi maste hamta ut vara T-shirts for Carnaval, aka till marknaden och checka in pa vart nya hostel med alla vara grejer innan torsdag! 

Har inte fotat sa mycket de senaste dagarna, eftersom vi knappt gjort nagot de senaste dagarna finns det inte sa mycket att blogga om men jaja!

Vagen fran Salvador till Morro de sao Paolo kan vara valdigt latt, om man ar villig att betala 80 reals istallet for 25! Vi valde saklart den billigare vagen men da far man byta 2 bussar och 2 olika batar, har ar lite bilder pa var lilla resa!






Vart hostel, det ags av en fantastisk kvinna fran Italien! Hon ar sa himla snall och underbar,
vi pratade om hur lite pengar vi har och da erbjod hon oss ett rum for 50 reals for 2 pers
inklusive hennes frukost! Hon har aven en dotter harifran Brasilien som hon adopterat!





Vackra stranden, en dag tog jag en strandpromenad i flera timmar! 









Basta maten har, 2,5 reals for kott&korv-stick!


Vi klattrade upp till berget en eftermiddag for att se pa utsikten over Morro de Sao Paolo! 




Lilla staden Morro de Sao Paolo!


En kvall hos nagra israeler!



Imorgon bar det som sagt av till Salvador igen for att fira Carnaval, hors om nagra dagar!

LENÇÓIS

Hej pa er alla! Det ar ett projekt for mig att blogga varje gang anda sen jag tappade bort min kamerasladd, sa himla irriterande! Det ar anledningen till de langa pauserna mellan inlaggen, nu har jag i alla fall lyckats och ska antligen fa beratta for er om den fantastiska platsen Lençóis som ligger ca 5 timmar med buss rakt in i landet fran Salvador!  Eftersom jag och Kate har bestamt oss for att fira Carnaval 2012 i Salvador istallet for i Rio de Janiero sa hade vi mycket tid att branna (Carnaval borjar inte forran 16 februari), da fick vi idén att aka till Lençóis! Samma kvall satt vi pa vart hostel och pratade med nagra killar fran sodra Brasilien i vardagsrummet som ocksa skulle dit med samma buss som oss, sa vi bestamde oss for att aka tillsammans! Aven var van Michael dok upp igen (som han alltid gor, haha) och hangde ocksa pa! 

Vi akte dit i fredags (3 februari) och kom fram kl 5 pa morgonen! Staden var sa himla fin, marken ar kullersten och man kan se pa husen att de ar byggda for langesen! For att komma in i staden gar man over en liten bro med en sjo under och runt om staden klattrar bergen! Lençóis ar en stad fullt med aventyr, staden ar kand for dess stora nationalpark (Chapada Diamantina) dar man kan trekka i dagar i bergen och besoka vattenfall och annat i naturen! Vi gick mellan olika turistinformationer i dagar for att hitta en bra deal for ett trekk som inneholl det vi ville se! Vi insag tillslut att det vi faktiskt ville se var inte inne i parken utan runt omkring, for att ta oss dit behovde vi gora ett 5-dagarstrekk och anda bara hinna se halften av det vi ville se! 

Till slut bokade vi in oss pa en endagstripp med bil tillsammans med killarna fran Brasilien (Gabriel och Rafael), Michael tyckte det var for dyrt och stod da over! Den dagen besokte vi sa sjukt manga platser, allt fran vackra vattenfall som vi simmade under (hoppade aven fran klippor bredvid vattenfallet ner i vattnet), grottor med lysande blatt vatten inuti och sa klattrade vi hogst upp pa berget Camelo e Pai Inácio! Berget hade en san otrolig utsikt, det kandes som sagan om ringen-filmerna att sitta dar uppe! Vi kom tillbaka till Lençóis sent pa kvallen och bestamde oss da direkt for att boka in en till biltur dagen efter, en 2dagars till det mest fantastiska vattenfall jag nagonsin sett, plus en till grotta dar vi fick simma i! Det vattnet ar det tredje klaraste vattnet i varlden!

Kate och jag var lite fundersamma over att ta en biltur istallet for att trekka, men det visade sig vara perfekt! Vi gick tillrackligt omkring varje plats vi besokte och med varmen pa dagarna orkade vi inte mer! Det var aven perfekt att vi var fyra stycken for vi fyllde da precis upp en bil tillsammans med var guide! Jag beskriver mer om platserna vi besokte och vad de heter nedan vid bilderna! Det var ett helt fantastiskt fyradagarsbesok, men iforrgar kvall var det dags for mig och Kate att lamna Lençóis for att ta oss till nasta underbara stad (snarare en o) dar vi ar nu - Morro de Sao Paolo! Mer om det i nasta inlagg, har kommer en fet bildbomb fran fantastiska Lençóis! =) 

Vart Pousada (eller hostel, samma sak men har i Brasilien sager de pousada oftare)




Pa kvallen kom killarna in till vart rum sa drack vi vin & pratade innan vi gick ut en svang!
Kate och jag korde forst en vanlig pose..


..Sen ville Kate kora en roligare pose sa hon holl upp sitt ben mot mig och rakade da sla
till vinflaskan jag holl i handen sa den akte i marken och gick sonder! Detta var min och 
Kates reaktion, helt i chock haha och da tar Mike den har bilden pa oss.. Jag alskar att
vi bada reagerar exakt likadant, vi ser likadana ut haha!


Dagen efter var vi uppe redan klockan atta for att fa i oss frukostbuffén innan vi tog oss ut en svang! Denna dag gick vi in i nationalparken och besokte ett sorts vattenfall med en sjo nedanfor som vi badade i mellan de hoga bergen! Vattenfallet gled ner fran ett berg som man kunde aka rutschkana ner for, det gjorde sa ont i rumpan men Kate tvingade anda upp mig med henne 2 ggr!! :P








Mandagen den 5 februari var det dags for en heldagstur for mig, Kate, Gabriel och Rafael
till vattenfallen och de fantastiska bergen! Forsta stoppet var vattenfallet Poço do Diabo!


Vacker utsikt fran bilturen!



Stopp nr 2 var Lapa Doce!



OBS! Man far absolut inte bajsa i grottan!!


Vi fick en varsin ficklampa innan vi gick in och var aven strangt tillsagda om att inte
prata for hogt i grottan (alla kollar pa mig) da stalaktiterna (det ar en droppsformation
i grottor som bildas av vattendropparna som rinner ner fran "taket", det tar mellan 33-
45 ar for dem att vaxa en cm och vissa var trippelt sa stora som jag.. Da kan man tanka
sig hur lange de funnits dar inne! Det finns aven Stalagmiter dar inne, det ar egentligen
samma sak som stalaktit forutom att de vaxer fran marken istallet fran taket! Hur bildas
de da undrade jag? Jo, grottor som dessa (aven kallade droppstensgrottor) finns speciellt
i omraden dar marken bestar av kalksten! Fran taket i dessa underjordiska halrum kan
det droppa kalhaltigt vatten, som avsatter sin kalk. Det tuffaste var nar vi slackte vara
ficklampor sa det blev HELT kolsvart, dar satt vi i en enorm grotta och kunde inte se
ett knyst.. Det kandes som man var helt ensam pa hela jorden !


Stopp 3 - Pratinha!


Gratis fotpeeling ;) de har sma fiskarna var overallt i den har sjon, jag hoppade runt som
en sal i vattnet i 2 h tills vi var tvungna att ga! Kate satt som en mamma vid kanten! :P


Det var sa vackert att ga omkring runt Pratinha!


Sista stoppet - Camelo e pai Inácio!

Pa varje berg finns det ett kors dit manniskor har gar upp och ber, da de kanner att de
ar narmre till Gud vilket gor att Han hor dem battre da!


Har kommer bilder fran var andra guide tour pa 2 dagar till Ibicoara, Poço Encantado
och Poço azul! Forsta dagen startades med 2,5 timmars bilfard till Poço Encantado! Det
ar en vattenhala (eller natural swimmingpools som de kallas har till besokarna) i en
grotta med lysande blatt vatten! Vattnet ar egentligen inte blatt utan kristallklart, fargen
bla bildas av solens stralar som kommer in fram ingangen till grottan! Vi var tvungna att
ha hjalmar har och klattra langt ner i en grotta for att komma fram till poolen som man
fran ar 1996 absolut inte far simma i, snyft!







Vattnet ar sa genomskinligt att man tror att marken under vattnet ar spegelbilden fran
grottvaggen! Var guide berattade att hans bror hade hoppat fran kanten ner i vattnet
har och gjort ansiktsplask sa han brot nasan, man ser lixom inte nar ytan startar for det
ar sa klart vatten! Det var dock lagsasong pa detta nar vi var dar, i juni-juli lyser solen
in sa pass mycket att till och med vaggarna och taket i grottan lyser blatt sa man kan
verkligen inte skilja pa vad som ar vatten och inte!


Stopp tre, annu en grotta dar man FAR simma i det klara vattnet! Dock med flytvast
for man far inte simma runt och roja runt med allt damm pa stenarna sa vattnet blir
grumligt! Vi var aven tvungna att ta en dusch innan vi var tillatna att ga ner i vattnet!


Saklart var jag forst i, haha! Ser ni hur genomskinligt vattnet ar? Det ser ut som vi flog
runt i luften for det ar sa klart, det var en sjukt cool upplevelse!






LUUUUNCH! Tror aldrig jag varit sa hungrig forut, haha.


Sen var det dags att aka till ett pousada for att sova dar en natt, dagen efter hade vi
det sista och stora aventyret kvar - Ibicoara!






Dags for att ta oss till Ibicoara! Det har var latt det coolaste pa dessa 3 dagar, forst fick
vi ga genom den snariga skogen tills vi kom fram till Ibicoara!






Framme! Harifran fick vi antingen ga ner till vattnet eller hoppa fran klippan eller bradan,
bradan var 7 meter upp over vattnet och klippan var 5 meter! Jag tvingade Kate att
hoppa ocksa sen hon tvingade mig att aka vattenrutschkana ner fran det dar berget! :P



Var guide klattrade pa bergsvaggen till vattenfallet medan vi andra fick simma med flyt-
vastar!




Jag tappade typ hakan nar jag simmade runt hornet och sag detta! Ibicoara - Brasiliens
hogsta vattenfall! Sjon ar omringad av bergsvaggar som ar ca 60 meter hoga over vattnet!




Vi hade en san himla cool lokal guide (det ar strikt forbjudet att ta sig in till vattenfallet
utan en lokal guide), han tog oss in under vattenfallet! Forst drog han in oss sa vi hade
vattenfallet over oss, man kunde varken se eller hora nagonting och strommen var sa
stark att nar guiden slangde in mig i vattenfallet hoppade jag direkt i nagons famn och
klamde mig fast! Jag tror det var Gabriel haha, sorry bout that! Efter det fick vi klattra
pa bergsvaggarna sa vi satt innanfor vattenfallet, det var som egen varld dar bakom!



Efterat klattrade vi upp till toppen av vattenfallet och sag ner!



Sen efter det var det dags for lunch (de hade packat lunchpasar at oss fyra, haha det
kandes som en skolutflykt! ;) 





On our way home..





Vilka fantastiska tre dagar vi hade i Lençóis, det basta var att det inte ar sa turistigt an
sa vi var nastan sjalva pa varenda plats! =) Nu ar vi pa den underbara on Morro de sao
Paolo och ska stanna har till mandag eller tisdag, nu ska jag ga ner till stranden och
snorkla i det bla vattnet! Puss och karlek till er alla!

SALVADOR

Hola! Nu befinner vi oss som sagt i Salvador vilket ar en otroligt cool stad, jag har langtat efter mer kultur och historia ett tag nu och Salvador bestar av det! Salvador ar otroligt influerat av Afrika efter alla slavar de tog hit forr i tiden, egentligen innehaller hela Brasilien manga afrikaner pga detta men det ar mest i Salvador! Det finns ett torg har i omradet Pelourinho (dar vi bor), det var dar de hangde och torterade deras afrikanska slavar! Manga av er kanner nog igen torget av en annan anledning, det ar namligen torget dar Michael Jackson spelade in sin video They don't really care about us!

Pelourinho ar platsen dar de rika levde forr i tiden, for att komma hit maste man ta en hiss ca 20 vaningar da de ligger uppe pa en kulle! Detta omrade ar valdigt turistigt (nastan alla utlanningar som kommer till Salvador bor har) vilket gor att stallet ar fullt av poliser overallt for att beskydda turismen, runt om Pelourinho ar det namligen fullt av Favelas! Sa fort poliserna inte ser sa sniker det in flera fattiga manniskor for att tigga mat eller stjala fran turister, Kate och jag har kopt lite mat till nagra barn och sa men det ar sa manga manniskor att man kan inte saga ja till alla! I

bland hander det dock att polisen behovs pa andra platser (t ex nar den stora festivalen var i staden som jag skriver om stycket under detta) och da vimlar det av fattiga manniskor har som vill rana turister! Vi visste inte om att polisen inte var har den kvallen sa Kate hoppsar glatt ut for att kopa oss hamburgare, jag skulle mota henne dar for jag behovde hamta pengar forst! Dock fastnar jag med agaren fran hostelet i nagra minuter, 4 minuter senare kommer Kate springandes in genom var port igen! Hon bara stirrade pa mig och sa "vi gar iingenstans ikvall!" Hon hade bara kommit 2 kvarter och blev jagad av nagra barn och nan man, alla pa hostelet sa att ingen skulle ga ut den har kvallen da inga poliser var dar! Staden bara forvandlades till ett ghetto for nagra timmar! Som tur var ar vart hostel sa sakert sa vi stannade inne och fick mat av nagra av de andra som bodde dar da vi inte kunde ga ut och kopa!

Igar var Kate och jag pa en festival har i Salvador (Festa de Lemanjá), det ar den nast storsta i Salvador (den storsta ar saklart The Carnaval om 2 veckor)! Gator efter gator var FULLA av manniskor som dansade till trummorna som spelades pa gatorna, ol kostade 3 kronor burken och man kunde kopa all sorts street food man kan tanka sig! Kate och jag hagnde dar hela dagen och dansade pa gatorna, det ar sa coolt har for ALLA dansar. Det spelar ingen roll om du inte har "ratt former" eller om du kan dansa bra eller inte, ALLA ror sig! Det var lite obehagligt dock att fa hander OVERALLT, Kate och jag blev dragna i haret, klappade pa armar och ben osv. En man kom till och med gaendes mot mig, tog tag i mitt ansikte och forsokte kyssa mig! Kate droog undan mig och mannen tittade bara helt forvirrat pa mig, typ som "va? vill du inte? nehe.." haha, galet! Det ar dock sa tydligt hur influerat allt ar fran Afrika; deras danser, musiken, manniskorna, utseenden!

Vi gick pa en dansshow en kvall har i Pelo, det var minst sagt intressant! I publiken var det nagra stora turistgrupper och jag & Kate hehe, showen var en timme lang och en stor del av den var man och kvinnor som dansade runt i enorma klanningar till trummor som spelades i bakgrunden! Under tiden de dansade skrek dom och hade stora dolkar pa sidorna av klanningarna, vi forstod inget av detta forran vi gick in pa city museet dagen efter och sag alla dockor med dessa klanningar! Vi laste forklaringarna under och forstod da att det ar religiosa figurer som betyder olika saker beroende pa vilka farger klanningarna har och ifall de bar en dolk/skold eller annat!

I slutet av showen hoppade det ut 5 killar (bokstavligt talat, seriost de gjorde 3 volter i rad och flog i luften, my gosh) och borjade gora Capoeira! Capoeira ar en konstart som kan kallas en blandning mellan kampsport och dans. Den utvecklades av de afrikanska slavarna som kom till Brasilien på 15- och 1600-talet och har sedan dess utvecklats och spridits över hela världen! Sporten ar helt galen, de maste vara gjorda av gummi! Killarna som kom in var bara muskler och gjorde helt omanskliga moves! Manga av dom har san bra spanst att de kan hoppa over en fullvuxen man jamfota, helt galet!

Sa, det ar mycket haftigt har just nu! Jag alskar aven staden i sig med alla gatuspelare, killar som dansar capoeira pa gatorna och alla softa manniskor som glider runt har! Vi bor pa ett grymt hostel som Kates tyska van har tipsat oss om, hostelet har flera vaningar men det ar mer som loft! Fran receptionen far vi klattra upp pa en stege till var vaning dar vi sover pa hammocks, vaningarna over har oxa hammocks och dormrum! Pa forsta vaningen har de ett stort allrum som ar sa sjukt hogt i tak med coola sma lampor i taket, kuddar pa golvet med massa laga bord! Ute pa gatorna ar det kullersten och hus i olika farger, valdigt likt gamla stan fast det ar fullt med farger har!

Vart hostel i Salvador, annu en gang tack till Kates tyska van som tipsat oss om sa
manga platser och hostels! Vi sover pa ett loft i hammocks for 20 reals, det finns
aven ett stort allrum och softa manniskor omkring vilket ar perfekt for oss!





Allrummet pa hostelet! 



Mysiga allrummet pa kvallen!


Fran balkongen pa hostelet!


Pelourinho!


Capoiera pa gatan!






Favelas runt omkring Pelourinho!



Har spelade Michael Jackson in sin video till They dont really care about us! I Balkongen
over mig star Michael och sjunger en bit ur videon, resten ar fran torget jag star pa dar
de alla dansar runt och slar pa trummorna samtidigt som MJ dansar!









Street food for snacks!



De afrikanska klanningarna vi sag pa showen, detta ar fran muséet!


Pelourinho ligger som sagt uppe pa en kulle dar de rika bodde forr i tiden, har stod de
och hade utkik for om fiender kom med bat sa de kunde vara beredda!






Festa de Lemanjá







Jag och Kate har bestamt oss for att stanna har for Carnaval 2012 istallet for Rio de Janiero (klart vi ska till Rio senare men det blir efter Carnaval)! Nastan alla sager att den basta Carnavalen ar i Salvador och det ar aven billigare for oss! Ikvall tar vi en nattbuss till Lensois och trekkar lite i bergen med tva killar harifran (det ligger 6 timmar inat i landet fran Salvador) och sen kommer vi tillbaka hit igen! Vi hors efter det, KRAM!!


PS! Forlat for min daliga svenska, jag laser igenom mina inlagg och grammatiken ar ibland hemsk! Hoppas ni har forstaelse for jag har inte pratat svenska pa ca 2 manader sa det blir lite fel i huvudet ibland nar jag blandar ihop det med engelskan som jag pratar 24 timmar om dygnet nu! For att inte tala om spanskan och portugisiskan vi forsoker oss pa, gosh.. DS.