ICA Y LIMA

Hello hello! Har haft sa mycket for mig de senaste dagarna, Kate och jag har pratat konstant for att uppdatera varandra med allt som hant de manaderna vi rest sjalva! Hur som helst, jag lamnade Cuzco i torsdags for att aka till Ica med en nattbuss som var sa sjukt hemsk.. Vagarna mellan Cuzco och Lima (Ica, Nazca m.m ar pa vagen till Lima fran Cuzco) ar sa smala och precis vid kanten av ett berg! Efter 20 timmar kom jag i alla fall tillslut fram och hoppade in i en taxi for att ta mig till platsen Kate och jag bestamt att motas pa! Nar jag anlander dit sag jag Kate vandra runt pa gatan och sag ganska vilsen ut, jag slanger mig ut ur taxin och vralar efter henne och vi bada slangde oss pa varandra mitt pa gatan, haha! 

Vi akte direkt fran Ica till Huacachina vilket ar en oas som ligger mitt i en sandoken! Runt den lilla oasen ligger hostels, restauranger och annat dit manga backpackers aker till for att festa, annars kan man aven sandboarda i oknen! Vi stannade dar i tre dagar och bara festade med mina vanner fran Salkantay treket, de anlande till Ica samma dag som oss fran Arequipa! Vi hade riktigt nicea dagar dar, hela ganget akte aven ut pa en overnattningsutflykt till sandoknen for bonfire, fiska och annat men det kostade over 700 kronor sa Kate och jag skippade det och akte da direkt till Lima istallet dar vi ar nu! Jag angrar det lite for det lat helt underbart och de har manniskorna ar fantastiska, meen jag och Kate ar mer eller mindre PANKA! 

Lima ar Perus huvudstad och kand bland backpackers for att inte vara nagot speciellt, jag ar sjalv inte sa imponerad efter alla andra fantastiska huvudstader jag besokt i Sydamerika! De har en cool park har full med fontaner i hundratals olika farger, vi besokte den forsta kvallen och annars har vi bara sprungit arenden har hela dagarna! Vi maste fixa sa mycket innan vi aker tillbaka till Montañita da vi kommer bo dar i nagra manader, i Montañita finns mer eller mindre ingenting och vi vill inte behova aka in till Guayaquil det forsta vi gor (storsta staden i i Ecuador, 2 timmar fran Montañita). 



Efter 7 manader ar det dags att atervanda, som jag har langtat sa ar det antligen dags!! Idag kl 15.00 gar min och Kates buss tillbaka till vart favoritland - Ecuador! ♥ Time to return to our South American home, Montañita!

MACHU PICCHU

Machu Picchu (pa svenska betyder det gamla bergstoppen), den bortglomda staden i nastan 600 ar tills den amerikanske forskaren Hiram Bingham fann staden ar 1911 med hjalp av nagra farmare som bodde pa en gard nara Machu Picchu och hade sett ruinerna bland bergen! Den staden har jag nu besokt och vandrat runt i. Machu Picchu, staden som tog dem 30 ar att bygga at kungen (1438–1472), bebodd av det otroliga Incafolket fran 1440 till ar 1532, anledningen till att de lamnade staden var pa grund av den spanska erovringen i mitten pa 1500-talet! Dock fann aldrig spanjorerna staden Machu Picchu och hade da aldrig nagon vetskap om den. Det ar dock tack vare spanjorerna vi har den har informationen om Inca-folket idag da Inca-folket inte skrev ner nagonting som till exempel Mayafolket!

Klockan fyra pa morgonen ringde vara alarmklockor! Ashley, Salima och jag delade rum och alla var sa trotta att vi knappt kunde sta upp, men vi drog oss ur sangarna och motte upp resten utanfor vart hostel med vara ficklampor och borjade andra genom morkret! Forst kom vi fram till bron som inte oppnar forran kl 5 pa morgonen sa vi fick vanta dar nagra minuter innan det var dags, jag minns nar jag satte min fot pa det forsta trappsteget och tankte "har borjar det, bara 1700 steg till". Trappstegen ar inte heller jamna och latta att ga upp for, vi var alla SLUT nar vi kom upp!

Jag vandrade tillsammans med Diago (fran Brasilien) och Ashley (Kanada) och hela tiden tappade vi Ashley for hon var sa himla trott, jag vande mig om och ropade ASHLEY, you still alive? och halla vatten i hennes mun haha! Diago pressade ut mellan andetagen "Matilda! How do you say Oh shite in Swedish?" Efter nagra minuters andetag svarade jag "fyfaaan" och sen forsokte han saga det flera ganger, haha bra att tanka pa nagot annat!

Efter en timme var vi pa toppen i alla fall och da var det dags att ga in, ANTLIGEN efter ca 8 manader fick jag besoka Machu Picchu! Nar jag kom in runt hornet och sag ruinerna ligga dar helt omringade av dessa enorma berg vart jag paff, det ar inte bara ruiner utan fortfarande en hel stad! Den har staden har alltsa statt upp i 600 ar utan att kollapsa av alla jordbavningar som sker har i Peru, det var ingen slump utan Incafolkets konstruktur ar helt otrolig.. de visste exakt hur de skulle bygga for att staden skulle halla (se bilder och text nedan)! Vi var i staden Machu Picchu i 9 timmar, fran oppning till stangning och det kandes mer eller mindre som en timme!

Det ar sa fantastiskt, jag vandrade bara runt i staden och sag omkring mig, rorde vid stenarna som Incafolket byggde for sa manga ar sedan och bara kande varldens historia ga genom mig! Det ar ca 20 % som blivit tillsatt sen Machu Picchu blev aterfunnen da vissa delar fallit av pa toppen och de har aven satt dit tak pa nagra byggnader for att visa hur de byggde tak med stran och stammar (de finns sjalvklart inte kvar an idag fran 600 ar sedan) men grunden av hela staden och de flesta husen ar orginal, helt otroligt!


Alla bilder ar mina som jag tagit med min Lumix-kamera!

I vantan pa att bron ska oppnas sa vi kan borja klattra trapporna, kl 5 pa morgonen!


MACHU PICCHU




Pa morgonen gick vi en rundtur med var guide som gav oss mer information om MP,
han berattade aven hur de tankte nar de konstruerade staden och vad olika hus var for!
Har ser ni till exempel att de anvande sig av berget & byggde sedan pa det i samma form!


Som ni ser ar vaggarna perfekt jamna, sjalvklart hittade de inte stenar som matchade
varandra utan de carvade dom tills de matchade perfekt! Ni kommer aven se att de
inte byggde dorrar, fonster och annat rakt utan lite lutande inat. Det ar anledningen till
att Machu Picchu fortfarande star idag, 600 ar senare nar sa manga av dagens byggnader
fallet pa grund av jordbavningar!



Soluppgangen over Machu Picchu!










Vi tog oss hogre och hogre upp sa vi kunde fa en battre utsikt over hela staden MP!



Vi gick upp till The sun Gate for att se Machu Picchu pa avstand och bara chilla!




♥ over Machu Picchu!


Vagen ni ser pa sidan av Machu Picchu ar dar bussarna gar upp och ner for att slussa alla
turister, vagen vi som gar upp tar gar rakt genom bussvagen som en brant genvag!






Vi tankte att vi kunde flytta in har, jag delegerade arbete till alla direkt haha!




Min sista titt pa Machu Picchu innan jag lamnade det, nio timmar senare!


Vi hade nagra timmar att branna innan vart tag tillbaka till Cuzco gick sa vi hangde pa
torget dar det spelades livemusik och folk dansade! Vi satt i en stor ring pa marken och
drack ol, jag somnade nastan i sams kna sa trott som jag var! Thank you guys for being
so awesome, Machu Picchu trek was the best because of you! x x

SALKANTAY TREK TO MACHU PICCHU

Hola amigos! Jag har upplevt sa mycket de senaste fem dagarna att jag inte vet hur jag ska fa ner allt, jag ska i alla fall blogga pa samma satt jag gjorde om Salar de uyuni; forst gor jag ett inlagg om treket till Machu Picchu och efter det lagger jag ut ett inlagg om dagen i staden Machu Picchu! I onsdags borjade allt, jag blev upphamtade kl 04.30 vid mitt hostel av agenturen for att hoppa in i en buss i tva timmar som tog oss till starten av treket, 8 mil hade vi framfor oss att vandra! 

Forsta dagen var treket lugnt, vi gick i ca 7 timmar totalt och forsta biten var pa en sandig vag med de fantastiska grontackta bergen omkring oss! I borjan kande jag ingen av dom i min grupp sa jag holl mig for mig sjalv i borjan och fokuserade pa att halla en bra takt! Efter nagra timmar blev det kallare och kallare, sno borjade tacka topparna av bergen och da var vi framme vid var forsta campingplats! Vi campade nedanfor snotackta berg dar temperaturen gick ner till minus fem pa natten!

Jag delade talt med en kille fran Australien som heter Jason som var riktigt harlig! Pa kvallen at vi alla middag tillsammans och drack hundratals koppar te, vi sov innanfor plastfiltar som de hade hangt upp pa trapalar for att skygga oss fran vinden! Nar jag gick ut for att borsta tanderna holl jag pa att tappa borsten, aldrig har jag sett sa manga stjarnor forut.. Jag sag till och med the milkyway! Det var sa haftigt att jag struntade i om jag nastan fros ihjal, jag satt dar ute i sakert 30 minuter och bara stirrade, som tur var traffade jag en harlig dansk tjej som joinade mig!

Vi gick sedan och la oss vid atta pa kvallen, jag somnade direkt men vaknade upp (som alla andra) mitt i natten av att jag fros sa mkt! Kl fem pa morgonen vackte vara guider oss, gav oss te och sa at oss att packa ihop allt. Det har treket ar sa lyxigt jamfort med nar Kate och jag trekade i Chile, har satter de upp talten at oss, lagar mat och vacker oss! Dock betalar jag sakert tredubbelt for det har treket sa det ar val logiskt! Hur som helst, dag tva var den svaraste dagen pa hela treket, vi borjade med att vandra 9 km uppforsbacke (750 meter upp i alltitud) mellan snobergen!

Det var sjukt jobbigt, man kunde dock valja att betala 300 kronor for att fa rida hast uppfor hela backen men NEJ jag sa till mig sjalv att treka hela vagen sa treka skulle jag! Det var sjukt jobbigt, speciellt med den hoga alltituden men nar vi kom upp (var det iskallt) kandes det sa sjukt grymt att vi klarade det! Efter det vandrade vi ca 2 timmar till for att komma till var lunchplats dar hastar sprang runt pa en enorm grasyta med berg omkring oss tackta av sno! Dock efter lunch vandrade vi inte mer an 10 minuter sa borjade bergen bli gronare och tillslut var de fulla av trad, vi var inne i djungeln!

Vi gick i nagra timmar till innan vi kom fram till tva bilar, darifran var vi tvungna att aka bil till nasta campingplats (annars hade jag gatt). Vi at lunch innan vi hamtade badklader och akte ivag till de varma kallorna med vin, det var sa sjukt harligt! Nar vi kom tillbaka igen var det dags for middag och sedan gjorde de upp en eld som alla satt runtom och sa spelade de hog musik.. Innan vi hann tanka var vi alla fulla av vin och dansade runt hela natten, klockan fyra stapplade vi alla in i vara talt och slocknade direkt! Sa sjukt kul vi alla hade men det var inte kul 2 timmar senare nar vi blev vackta och behovde vandra 6 timmar i solen!

Men vi klarade det, och det hjalper verkligen att det ar sa obeskrivligt vackert att treka har! 6 timmar senare kom vi alltsa fram till Aguas Calientes vilket ar staden narmast Machu Picchu, aldrig har jag sett en mer turistig stad! Vi at middag dar, fick vara Machu Picchu-biljetter och gick sedan och la oss i vara sangar och somnade direkt! Ja, sista natten sover alla treks pa hosteloch aldrig har jag sovit sa gott!

Dag 1, precis nar vi borjade vandra!








Har campade vi forsta natten, nedanfor snotackta berg!


5 minusgrader denna natt!!



6.30 pa morgonen dagen efter borjade vi vandra igen, 10 timmar framfor oss varav
forsta 9 km var uppforsbacke med sno till 4600 meters alltitud.. gulp!




Grym grupp! Fran vanster: Diago, Grace, Jason, Ashley, Sam, Alicia, jag, Selena & Jed!







3 timmar senare var vi pa toppen, vid Salkantay mountain!



Efter det var det ca 2 timmar plan mark att vandra genom innan lunch!




Nastan alla somnade direkt efter lunch medan jag laste min bok!





Naturens trafik i Peru, hastar!




Nasta campingstopp var i staden Santa Teresa, vi campade fortfarande i vara talt utanfor
staden! Forst besokte vi varma kallor och drack massa vin, sedan var det dags for middag
innan de gjorde upp en eld.. Ingen av oss vet hur det hande men vi festade till 4 pa
morgonen, ratt onice att ga upp kl sju och vandra 6 timmar efter det, men vi klarade det!










Det var ett grymt harligt danskt gang i den andra salkantaygruppen som vi hangde med!


..och tva killar fran England fran annu en annan grupp! =)



Dagen efter vandrade vi 6-7 timmar efter 2 timmars somn -.- Man kunde valja att aka
bil med de som lagade mat och hade vara talt om man betalade 15 kronor, men jag
bestamde mig i borjan av min resa att jag ska GA till Machu Picchu sa jag gick hela vagen,
hela min grupp gick hela vagen vilket var grymt! =)



Framme i staden Aguas Calientes 6 timmar senare!


Atta mil vandrade vi pa 5 dagar, vi var HELT SLUT nar vi kom fram till Aguas Calientes och somnade runt kl 20 pa kvallen! Alarmen ringde dock kl 4 nasta morgon for da var det dags att klattra upp 1700 trappsteg i morkret till soluppgangen over otroliga Machu Picchu, det kommer i nasta inlagg! Nu ska jag ata sushi med nagra vanner, ikvall ar det fest for hela slanten med hela familjen fran Salkantay trek! =) ♥

CUZCO

Nu befinner jag mig i Sydamerikas turistigaste stad, Cuzco! Cuzco har sa mycket historia bakom sig fran Incafolket, inte minst for att tala om Machu Pichu! Det ar sa mycket att gora runt omkring Cuzco (sacred Valley, Machu Pichu, horse riding..) men att bara strosa runt pa gatorna bland alla hundratals marknader ar nog att gora! Vi har varit har i tre dagar redan och har inte gjort annat an att ga runt pa gatorna, ata god mat och shoppat! Jag har kopt en kofta, ryggsack, ringar, planbok och massa annat och allt ar gjort har! Eller jo nagot annat an detta har vi gjort, sjalvklart har vi bokat Machu Pichu!

Aude och Morgane ska gora en annan rutt an mig till Machu Pichu, de ska forst rida pa hastar i tre dagar och de resterande fyra dagarna ska de vandra och sova bade pa hostels och i talt! Sjalv ska jag treka i fem dagar och sova i talt med nagra andra, vet inte vilka de ar an da jag bokat genom en av turistbyraerna pa gatan. Det ska bli sa spannande, tur for mig att jag och Kate gjorde W-treket i Chile vilket var lika langt som detta sa jag ar beredd! =) Det kommer bli nagra av de kallaste natterna i mitt liv dock, vi kommer talta en natt pa 4500 meters hojd precis nedanfor ett snotackt berg..

Hostel ApuWasi




Underbara Cuzco!



Pa kvallen lagade jag och Aude middag pa vart hostel, de har GRYMT stora och GODA
avocados har i Sydamerika! Saa gott med majonas! =)










Sushi, vi har atit det varje dag har!


Imorgon kl 4.30 galler det, 5 dagars treking til MACHU PICHU.. Galet! :D Hors pa mandag!

AREQUIPA (COLCA CANYON), PERU

Hola hola! 6 manader senare ar jag tillbaka i Sydamerikas mest populara land, Peru! Jag hade glomt vad billig och GOD gatumat de har har, nice att vara tillbaka! Vi anlande for 4 dagar sedan och de tva forsta dagarna hangde vi bara runt har i Arequipa som ar Perus nast storsta stad! Det ar en riktigt harlig stad med ett stort vackert plaza i mitten, runt omkring har du langa gator med affarer, restauranger och cafèn!

I forrgar begav vi oss ut till den kanda ravinen Colca Canyon av floden Colca, den är mer an dubbelt sa stor som Grand Canyon i USA pa 4160 meter djup och ar kand som "varldens djupaste canyon", aven om bergsvaggarna inte är sa lodrata som Grand Canyons. Den enorma ravinen ar en valdigt fargstark dal bland Anderna med rotter fran Incafolket och stader grundade under den spanska kolonialtiden, fortfarande bebodda av manniskor av Collagua och Cabana kulturer. Den lokala befolkningen vill an idag behalla sina gamla traditioner genom Incafolket. 

Det var en harlig upplevelse, forsta dagen gick vi i 4-5 timmar i nedforsbacke for att komma till botten av ravinen och sedan vandrade vi ytterligare 2 timmar till den lilla byn dar vi skulle spendera var forsta natt! Det ar verkligen traditionellt levnadssatt dar nere, omkring oss sprang getter, far och honsfritt pa den lilla tradgarden! Det var mysigt men gor ni turen (som vi gjorde) pa tva natter har ni valdigt mycket fritid, nastan for mycket for min smak! Man gar bara 4-5 timmar per dag och resten av tiden kan man chilla, dag 2 ar det dock riktigt vart da byn man sover i den natten har pooler (med naturligt vatten i) som man kan simma runt i med blommor runt omkring och de fantastiska bergsvaggarna som klattrar omkring oss!

Pa kvallen ser man den mest fantastiska stjarnhimmelen, jag och Janina (en tjej fran Kanada) lag i graset och tittade upp pa kvallen och det kandes som vi var pyttesma manniskor som sag pa stjarnorna genom en flaska da bergsvaggarna lag omkring over oss! Det ar sa galet att vara sa langt ner under marken, nar man tittar upp pa de ENORMA bergsvaggarna och tanker att det ar marken dar staderna ligger sa ar det helt ofattbart!

Sista dagen (idag for oss) ar varst dock, da gar man upp halv 5 pa morgonen och ska da ga upp fran ravinen... 8 km uppforsbacke! Det gick bra dock, vanligtvis tar det 3 timmar for grupper men jag klarade det pa 2.25! Jag tankte bara att klarade jag vulkanen i Pucòn klarar jag det har utan problem haha, men jobbigt var det definitivt!

Arequipa!
      
  
  
  
   

Har borjat inse att min laundry "outfit" ar valdigt hippie style, varit har for lange kanske?
 

Pa vagen till Colca Canyon stannade vi pa en plats hogt upp bland Anderna for att se
Condors pa nara hall! Condors ar nagra av varldens storsta faglar, de kan bli tre meter
med vingarna utslagna och kommer fran samma slakte som gamarna! Condors ar valdigt
kanda i Sydamerika da de garna haller sig till Anderna!
       

Colca Canyon-trekk startar!
    

    
  
  
   
  

Antligen nere, det ar 1000 meter mindre i alltitud har pa botten an pa toppen av ravinen!


Har stannade vi forsta natten!
  
   

      

Dag 2, 4 timmars trekktid denna dag! Var guide gav mig en av hans hattar mot solen,
haha jag sag ut som en akta turist!
    
  
  
  

Det finns ett par sma byar nere i ravinen, varje by har en skola men dock 2-5 studenter
i varje da det bor ca 40 personer (max) i varje by!

    

Deras kyrka ar stangd varje dag utom en(!!) per ar, da kommer en prast ner till ravinen
och de har en stor fest efterat!

  
     
   

By nummer tva vi sov i, paradis!
  




Vem tror ni var i langst? ;)
  

Pa eftermiddagen blev det chilltid i hammocks, det kandes som jag var tillbaka i Brasilien
tills solen gick ner (vilket hander redan kl 15-16 da vi ar langt nere i en ravin) och det
blev kallt!
  

Det finns ingen elektricitet i rummen sa vi fick anvanda levande ljus, mysigt!



Vagen ni ser upp for berget, det ar den 8 km langa uppforsbacken vi klattrade denna
morgon! (denna bilden tog jag dagen innan).
  

Halvvags, PJUH!
  

Soluppgang runt kl 6.30!
   

2,5 timme senare var vi uppe, VICTORY!
   
  

Gruppbild fran vanster: jag, Aude, Janina, Rafael (guide), franska paret & Morgane!


Dessa falt ar ca 1000 ar gamla och ar nastan helt overgivna, endast nagra anvands an
idag for att odla potatis och annat!



Man kunde ta bild med en lama och 2 fantastiska ornar, forst tankte jag "wow vad ballt
att ta foto med en orn" men herregud sa hemskt att de har ornarna fastbundna sa de 
inte kan flyga! Varje dag sitter de dar for att bli fotade med hundratals turister, sa jag 
ville inte stodja det! Att ta ifran vingarna fran faglar ar som att ta ifran benen fran oss!

   

Nu ska jag faktiskt ga till Burger King och kopa middag haha, Morgane och jag har
planerat detta lange! ;) Efter det ar det dags for nattbuss mot Sydamerikas turist-
tataste stad (aven dar kanda Machu Picchu ligger), Cuzcooooooo!

LAKE TITICACA

Jag visste inte att karibiska kusten fanns i mitten av Sydamerika ocksa.. Herregud, Lake titicaca ar helt obeskrivligt! Tank er en sjo, men en sjo sa stor att man kan se horisonten... Det ar varldens storsta sjo pa en san har hog alltitud (3800 meter over vattenniva), vattnet ar kristallblatt hundratals oar ligger utspritt i vattnet som i skargarden! De forsta tva dagarna spenderade vi i den kanda staden Copacabana, precis vid Lake titicaca! 

Det finns inte sa mycket att gora i Copacabana, det finns tva bergstoppar som man kan bestiga i staden for en fin utsikt/solnedgang! De har aven en kand katedral som ar vart ett besok, annars glider man mest runt pa gatorna men det vill man inte (som billig backpacker) heller gora for lange da det ar dyyrt i denna stad (i alla fall for att vara Bolivia) om ni inte bor pa det hostelet vi bodde pa dar vi betalade 12 kronor for tva natter(!!), Hostel Mariella. Det ar i alla fall den enklaste vagen att aka ifran om man vill ta sig till Isla del Sol, en o i Lake titicaca som definitivt ar vard ett besok! 

Vi var pa Isla del sol i tva natter, vart hostel lag precis vid stranden dar grisar, asnor och andra djur vandrar omkring i denna forklarbara natur! Det finns inte mycket att gora pa on forutom att besoka ruiner och annat fran Inca-tiden! Enligt Inca-folket var detta fodelseplatsen for solen, det finns aven en helig sten dar det sags att incalegenden startade! Vi gick i timmar och besokte platser som dessa och bara NJOT av utsikten, Isla Del sol ar ett maste om ni ar sa mycket som i narheten av Bolivia eller Peru! 

For att ta sig till Copcabana fran La Paz tar man forst en buss pa 3 timmar, sedan bat over
till andra sidan, hoppar pa bussen igen och aker ytterligare en timme! Det ar saa vackert!

    

Vart softa hostel, 8 kronor natten!! Aude och jag delade sang forsta natten sa da betalade
vi 4 kronor och natten efter 8 kronor, sa totalt 12 kronor for tva natter.. BILLIGT!

   
      

  
   

Aude och jag tog nagra timmars promenad vid Lake titicaca forsta dagen i Copacabana!
Forstar ni att detta ar en sjo, men ser ni samtidigt horisonten? Helt ofattbart, sa vackert!
 
  
    
  
  
        
        

Efter promenaden motte vi vara vanner fran Peru som bor pa samma hostel som oss!
De ar sa fantastiska, de har rest runt i 3-4 ar i Sydamerika och overlevt pa deras musik
som de spelar i tunnelbanor, restauranger osv!

  
   

Aude och jag klattrade upp pa ett av bergen i Copacabana pa kvallen for att se den 
fantastiska  utsikten och solnedgangen, PAIN att ta sig upp dock!

   
   
  

Mot Isla del Sol!
  
         
    
  

Man bor i den lilla byn i sma hostels, vi fann ett precis vid stranden! 
  
  
  
 
  
   

Nar vi kommit fram och checkat in la vi oss pa stranden utanfor och softade i solen!
  

 
   
  
 

Vi gick upp kl 6 nasta morgon for soluppgangen!
  
    
     

Langpromenad hela dagen pa on for att besoka incaruiner och se fantastiska utsikter!
    
    
 
    
  
   
    
   

Fran Incafolket; Fotsteg fran Gud!
  

Det heliga bordet, Matt offrade mig till Gudarna! ;) Det ar sa fantastiskt att besoka dessa 
gamla ruiner fran THE INCAS, vilken historia! Matt (killen pa bilden) plus ett aldre par
fran Tyskland traffade jag vid en av ruinerna och gick istallet runt med dom da Aude
och Morgane ville ta det lugnare!

  
   
     
            
 
 
 

Assa grisbebis!!
     

Nar jag kom tillbaka la jag mig pa stranden i vantan pa att Aude och Morgane skulle komma tillbaka med nyckeln! I 3 timmar lag jag dar och borjade bli orolig (och kall), da kom Leo (en av musikerkillarna fran Peru vi traffade pa hostelet i Copacabana) forbi och satte sig vid mig! Vi pratade i flera timmar (bara spanska, bra ovning) och at sedan middag tillsammans ocksa, han raddade min kvall! Tjejerna hade gatt ALLDELES for langt och kom tillbaka stenfrusna kl 20 pa kvallen och nastan grat, snuttar! Har ar i vart rum senare pa kvallen nar Leo lar Morgane hur man broderar bokstaver nar man gor macramésmycken!
     

Denna gjorde han i Brasilien for ett tag sedan, PAZ Y AMOR betyder fred och karlek och
han gav den till mig! :) Skulle kunna gifta mig med den har mannen, han ar helt fantastisk!



Dagen efter var det dags att lamna Isla del sol, sota Aude somnade pa baten!
     


Nu ar vi i Arequipa i Peru!! :) Helt fantastiskt att vara tillbaka i det har landet efter 6 manader, har glomt hur fantastisk deras billiga gatumat ar! ;) TA HAND OM ER ♥