COROICO

Coroico ar en stad norr om La Paz som ar ihopkopplat med "The Worlds Most Dangerous Road", som gar fran La Paz till Coroico! TWMDR kan man aka genom med cykel (valdigt turistig men ball aktivitet i La Paz), forr akte aven bilar den vagen och det var pa den tiden det hande mycket olyckor pa den vagen! Nu aker bilarna en annan vag istallet och det var sa jag tog mig dit! Morgane och Juliane stannade kvar i La Paz ett tag till och Aude gjorde TWMDS sa jag tog en buss dit sjalv och motte Aude i staden pa kvallen!

Vi har bara tagit det lugnt i Coroico, och tagit langa promenader i naturen! Forsta dagen gick vi till vattenfallen (bryr mig inte sa mycket om vattenfall efter att ha sett sa manga men vi ville ta en lang promenad) och dagen efter gick vi till en sjo for att bada lite! Ja, det ar faktiskt mojligt att bada i Coroico da det ar mycket lagre alltitud an La Paz sa det ar varmare! Det vi dock inte visste var att promenaden till sjon var 500 meter i alltitud nerat, ni kan tanka er hur jobbigt det var att ga upp hela vagen igen!

Hur som helst, tre dagar racker gott och val i Coroico for min del! Det ar en valdigt lugn stad sa ni som behover rehab fran La Paz, ak hit! ;) Det finns aven ett tredagars trekk man kan gora i Coroico som vi garna ville gora, men det finns ingen plats att hyra talt och sovsack i Coroico och vi vill inte sova i hostels pa vagen.. Ska man trekka sa ska man gora det hela vagen!!

Hostel de las torres, 25 bolivianos/natt for privat rum!




Frukost for 10 kronor, alltid billigt nar man ater de lokalas mat!



Vi tog oss en lang promenad bland bergen for att besoka nagra vattenfall, fantastiskt
vacker natur har uppe/nere (det ligger mer norrut an La Paz men i alltitud sa ligger det
nedat :P)










Dagen efter gick vi upp tidigt igen for en dagspromenad till sjon (dock tog det oss 7 h
fram och tillbaka da personen som satte upp skylten "7 km" antagligen var full...!




Mandarintrad overallt, tror jag at 10 stycken!









Efter 7 timmars lang promenad var vi varda en stor middag!


Nu ar jag och Aude tillbaka i La Paz for en natt, imorgon aker vi vidare till Copacabana! =)

SUCRE & LA PAZ

Hola amigos! Nu ska jag backa tillbaka en vecka och beratta om de tva senaste staderna jag har besokt! Efter Salar de uyuni-touren blev vi korda till staden Uyuni, en liten stad i sodra Bolivia som enligt mig inte hade sa mycket charm! Vi var ett stort gang som hangde hela eftermiddagen i alla fall (aven Julian dok upp med hans tjejkompis ocksa, harlig reunion). Pa kvallen tog vi alla nattbussar till dit vi skulle, nagra skulle till Potosí, andra till La Paz, Sucre, Santa Cruz, Chile osv..

Aude och Morgane ville aka direkt till La Paz medan jag garna ville besoka staden Sucre, sa vi splittades for 3 natter och mottes sedan upp igen i La Paz! Hur som helst, jag kom fram till Sucre halv fem pa morgonen och hade san tur nar jag sag Simon och hans flickvan ga av samma buss som mig! Det ar ett par fran Frankrike som var pa samma Salar de uyuni-tour som mig, de visste ett bra hostel sa jag akte dit tillsammans med dom! Dock nar vi kom fram gick de direkt in och la sig medan jag satt vid datorn i receptionen i flera timmar for att branna tid, man behover namligen betala for en extra natt nar man checkar in sa tidigt sa da skippade jag de sista timmarnas somn!

Vid 9-tiden pa morgonen tog jag mig ut pa stan och gick runt hela dagen! Sucres centrum ar ett stort plaza och en kyrka pa sidan av, for att komma dit vandrar man langs med den stora gatan som var helt FULL med manniskor nar jag var dar! Tydligen var Bolivias president pa besok sa det var parader och annat pa gatorna och manniskor i kostymer! Jag tog da en buss upp till ett museum for att komma bort fran det galna centrumet, jag akte upp till det kanda dinosauriemuseumet da de har fotspar fran dinosaurier som forvarats, ett valdigt turistigt museum men fortfarande intressant!

Utover det spenderade jag mina dagar i Sucre i den fantastiska marknaden som hade ALLT! Jag var dar inne i flera timmar och pratade med olika shopsagare (spanskan flyter pa battre och battre) och kopte lite smagrejer! Jag besokte aven en frisorsalong i Sucre och gjorde blonda slingor och klippte topparna OCH noppade mina ogonbryn for 165 kronor!! Det var sa billigt och de bolivianska kvinnorna i salongen var sa himla trevliga att jag bestamde mig for att testa, och jag blev sa himla nojd! Jag kande att jag var vard att fa vara lite tjejig for omvaxlings skull! =)

2 dagar senare tog jag en nattbuss till La Paz och kom fram runt 8 pa morgonen och jag alskade staden direkt, La Paz har sa mycket! En favorit for mig ar alla marknader som finns bakom varje horn, det finns sa mycket att se och allt ar sa billigt! Det ar annars harligt att bara strosa runt i staden, jag gick t o m vilse en gang men det tankte jag knappt pa!

Pa fredagskvallen var det dags for utgang, forst trodde jag aldrig att jag skulle fa med ganget ut da Morgane och Julian fortfarande inte gatt och lagt sig an nar jag anlande till hostelet fran min nattbuss kl 8 pa morgonen! Fel hade jag, de tog sig en siesta och pa kvallen var de pa G igen, haha La Paz sickness! La Paz ar kant for sitt nattliv och det forstod jag efter den har natten, jag kom hem sju pa morgonen! Vi var pa tre olika klubbar och dansade timmar efter timmar! Morgane, Aude och Julian kom inte hem forran atta pa morgonen haha, sa dagen efter sov dom till kl fyra pa eftermiddagen medan jag var uppe redan vid kl 12 och gled runt pa stan!

Dock igar var det dags att aka vidare, riktigt grym helg i La Paz men det var nog for mig! Ni som foljer mig vet att jag inte prioriterar festande pa mina langresor, det ar roligt ibland men nar det blir for mycket sa sover man bort dagarna och upplever inget omkring sig, festa kan jag gora hemma anda!

Sucre




Dinosauriemuséet!







Fotspar fran dinosaurier, har kunnat forvaras i 100tals miljoner ar men som ni ser ar
sparen pa klippsvaggen som da pa den tiden var plan mark men med tiden flyttar sig
jordplattorna sa idag star den rakt upp!




Den stora marknaden!



Jag slingade aven haret och klippte mig i Sucre for 150 kronor, riktigt nojd och samtidigt
fick jag mig mer spansklektioner da de bolivianska kvinnorna i salongen var pratsamma!



Vackra La Paz!







Vi bodde pa Cactus hostel, pa kvallen (fredag) var det dags att testa pa La Paz kanda
uteliv och vi startade utanfor vart rum med ett gang killar fran Nepal som spelade gitarr
och sjong, riktigt kul var det haha jag sjong i flera timmar tillsammans med dem!






Aude, Morgan och jag hade lite tjejtid pa rummet och sminkade varandra och sa, det
ar inte ofta vi backpackers har stunder som dessa sa ibland ar det roligt att ta sig tiden!




So happy I met you, mi chicas!


Aude och Morgane lanade klader av mig ocksa (haha, jag ager mer eller mindre 10
plagg har sa jag ar forvanad att de fann nagot over huvudtaget, skont att inte ha mkt
klader har dock da det blir sa mkt att bara)




Tog inte med kameran ut men har ar nar vi kom tillbaka for att hamta mer pengar (och
Julian & Morgane som akte tillbaka for en mitt-i-natten-siesta haha) innan vi drog vidare
till flera klubbar!



Dagen efter.. Herregud, en natt i La Paz rackte gott for mig! Julian serverade mig egen-
gjord sallad och guacamole pa sangen, fordelen att dela rum med en kille, moahaha!




Efter tre dagar i La Paz hoppade jag pa en minibuss till Coroico (dar jag ar nu), en stad
uppe i bergen! Det ar sa vackert har och vagen hit fran La Paz var magisk, Aude ar har
med mig ocksa medan Morgane och Julian ar kvar i La Paz men kommer hit imorgon!




Nu ska jag njuta av dagarna har i den har fantastiska staden! Hors om nagra dagar ♥

SALAR DE UYUNI

Har kommer ett inlagg om sjalvaste Salar de Uyuni vilket var bland det coolaste jag nagonsin sett! Forst anlande vi till Chuvica hostel vilket ligger precis vid utkanten av saltfaltet, det ar ett hostel som ar gjort av salt vilket var helt magiskt (bilder nedan). Pa kvallen hade vi middag med var grupp som vanligt och gick sedan och la oss tidigt da vi skulle upp halv fem for soluppgangen over saltfaltet nasta morgon!

Jag vaknar av att Mark star i rummet och pratar hogt "WAKE UP GIRLS, TIME FOR SALT FLATS! Only ten minutes left!" Morgane vrider sig langsamt och ba "Why didn't you wake us up earlieer!" Mark svarade da glatt "I have shaken Matilda for at least 20 minutes now!" Morgane bara tittade pa honom "MARK! I thought you were smart, but the one you choose to try to wake up is MATILDA? Of all three of us to  try to shake, you thought she was the best option? She is impossible to wake up!!" Hahahhahaa!

Hur som helst, 10 minuter senare satt vi alla glada i bilen, pavag ut i natten mot saltfaltet! Lite snabb historia om det forst; Salar de Uyuni ar varldens storsta saltfalt, omradet med sina 10 582 km² ar ungefar lika stort som Skane! For 40 000 ar sedan var saltfältet en del av en gigantisk förhistorisk sjö. När sjön torkade bildades två mindre sjöar istallet. Det later helt surrealistiskt men det ar faktiskt mil efter mil med bara SALT, jag har sett sa manga bilder pa saltfaltet men inget gick upp mot att sta dar sjalv pa den harda kritvita marken!

Saltfaltet ar sa enormt att det motte himlen pa vissa stallen och bildade en horisont! Som ni forstar sa finns det knappt nagot levande dar ute, vi sag nagra lamor men de holl sig nara till on som ligger mitt i saltfaltet dar det bland annat star kaktusar som ar over 1000 ar gamla! Vi spenderade ca 3 timmar pa saltfaltet men jag hade kunnat stanna hela dagen, det var sa fantastiskt! Vart varenda krona, utan tvekan! :)

Nar vi kom fram till Uyuni var det kvall sa vi fick sova en natt pa Chuvica hostel, det ar
ett hostel som ar gjort av salt fran oknen!! Vaggarna, sangarna, golven.. ALLT ar salt sa
det ar bara att slicka om man ar sugen! ;) Helt galet, som att bo i ett pepparkakshus!





Nasta morgon gar vi upp klockan 5 for att aka in till Salar de Uyuni for soluppgangen!








Frukost pa saltoknen med mina harliga vanner! =)  Mark ar riktigt tuff, han cyklar genom
Sydamerika! Ni kan folja honom pa manvsandes.com!


Nar jag tankte efter en stund kom jag fram till.. DETTA AR JU SALTLANDET, sa borjade
jag pussa marken! ;) HEAVEN!!



Photo shoot fran fantastiska, overkliga Salar!









Illusionsbilder, ett maste nar man besoker Salar de uyuni:

Morgane mediterade pa en banan!


Mark forsoker ata lilla mig! =(


Puss pa stora nallen!



Balanserar pa mr saltkar!


Ner, ner med dig saltkaret, till dar du hor hemma! 




Sylvia (kocken under resan) blev sa trott pa oss alla (ja, ni ser ju hennes min) sa hon
bestamde sig for att grilla oss...


Hela harliga ganget! =)



Vilken upplevelse det var!! Jag tipsar alla att aka hit for att se den har overkliga platsen,
helt fantastiskt! Nu ar jag i Sucre och ska stanna har i en natt innan jag aker till La Paz
for att mota upp Julian, Morgan & Aude igen for en partyhelg i huvudstaden! =) Besitos ♥

THREE DAY TOUR TO SALAR DE UYUNI

Hej pa er alla! Nu har jag upplevt annu ett av varldens underverk.. Salar de uyuni och vagen dit fran Tupiza! Man kan ta en tour fran Uyuni pa tva natter och tre dagar eller fran Tupiza som ar tre natter och fyra dagar! Jag hade blivit rekommenderad flera ggr om att gora touren fran Tupiza och ingen av oss var besvikna! Detta inlagg kommer handla om de forsta tre dagarna pa touren, sedan gor jag ett nytt inlagg om bara Salar de Uyuni!

Morgane, Aude och jag var uppe vid sju pa morgonen i lordags (den 19 maj) for att packa vara vaskor och krama var Julian hejda! Han skulle vanta pa sin kompis som var pavag till Tupiza fran Brasilien sa vi bestamde oss for att motas upp i Uyuni om nagra dagar! Sedan tog vi oss till Tupiza tour som vi bokade genom och hoppade in i var jeep tillsammans med en brittisk man som hette Mark och var chauffor Xavier, sen var det dags att aka!

Landskapen pa vagen till Salar de Uyuni var helt fantastiska, i tre dagar i streck var vi alla forbluffade! Det var riktigt kallt dock da vi besokte som hogst 5000 meter(!!), som ni forstar sa bodde ingen dar uppe da varldens hogsta stad ligger pa 4070 meter och ligger har i sodra Bolivia, Potosì heter den! Pa natterna var det ca tio minusgrader och vi sov i sma byar i stenhus utan isolering, dock lag det tre-fyra filtar i varje sang och sa kan man hyra sovsack sa man klarar sig! Varje kvall gick vi och la oss efter middagen runt kl 20 da det blev morkt vi blev anda vackta runt kl fem varje morgon for att rora oss vidare!

Vi har sett fantastiska laguner, vulkaner, bergsvaggar, ruiner, varma kallor, flamingos, llamor och MYCKET mer! Som manga turistattraktioner sa brukar de vara forlangda for att folk ska betala mer men vagen till Salar de Uyuni var nastan lika fantastisk som Salar de Uyuni itself, jag kan inte forklara det battre utan ni far se bilderna nedan sa har jag aven lagt till narmre forklaringar over vissa bilder som vanligt!

Jag och mina tjejer i Tupiza, taggade for Salar de uyuni tour!!




Mark, Aude och Morgan! Grym grupp i fyra dagars tid framat tillsammans med Xavier
som var chauffor!


Landskapen bara runt hornet fran Tupiza var fantastiska och sa fortsatte det i tre dagar!











Forsta natten, vi sov varje natt i sma byar mellan bergen, ca 15 grader kallt pa natterna!



Tupiza tour-gruppen i tre olika jeeps, grym grupp!



Klockan fem nasta morgon, SVINKALLT!


Dessa ruiner var en by for ca 500 ar sedan nar de blev invaderade av spanjorerna
och sen dess har de legat i ruiner!





Dags att aka in i nationalparken for varma kallor och en vulkaner!



Lamor overallt!!



Flamingos!





Varma kallor, jag valde att inte hoppa i da jag inte hade en handduk och vi fick anda
bara vara i i ca 15 minuter, men jag doppade fotterna iaf! =)




Nar vi at lunch hittade jag den har lilla bolivianska sotnosen!


Alla vi 4 vid Laguna verde och bakom den ligger Licancabur Vulcàn. Den har vulkanen
har inte varit aktiv pa flera tusen ar, man har funnit hundratals doda barnkroppar dar
uppe pa toppen! De offrade barnen till Gudarna och tydligen var detta nagot som gav
barnen en hogre status, de foddes in till att bli offrade efter nagra ar! Tydligen gav de
barnen nagon slags alkohol sa de dackade och sedan tog de livet av dem, pga kylan
pa toppen av vulkanen sa var kropparna forvarade som mumier och idag kan man
se nagra av dem pa museum i Salta i norra Argentina!


Stenarna pa sidorna av mig som ligger pa varandra ser man overallt i Bolivia (och i manga
andra lander ocksa), de betyder antingen att ett omrade slutar och ett annat borjar. Den
andra betydelsen (i bildens fall) lagger de stenar pa varandra for att bilda ett samband
mellan jord och himmel.




Detta ar varm luft som stiger upp fran under marken och gjort hal, det bubblade typ lera
som stangte upp overallt.. Detta ligger pa 5000 meters hojd, det kande man i huvudet!







Colorada Laguna, jag forstod inte innan att lagunen verkligen skulle vara sa pass rod i
verkligheten! Det sag ut som ett krig precis har varit har och vi bokstavligt tittade pa
ett blodbad! Forklaringen till vattnets farg ar att det bildas av röda sediment och
pigmentering av vissa alger.





Hittade tva svenskar som satt och drack 96 % sprit, saklart! ;)



Nar vi skulle vanda upp igen mots vi av 100tals lamor som vandrade runt pa kanten!


Andra natten, iskallt utan isolering!


Lagunas!







Alla fyra vid den sista lagunen!


Nar vi stannade for lunch kom det fram massa chinchillas, de ser ut som kaniner forutom
att de har en langre svans!









I nasta inlagg kommer en bildbomb fran Salar de Uyuni!

BOLIVIA

Finally! Nastan sju manader efter jag anlande till Sydamerika ar jag i Bolivia, tank att den rutten jag forst hade planerat hade gjort att jag hade varit i Bolivia i januari! Man jag gjorde en "snabb" instickare till Brasilien och Chile vilket bara tog 4 manader! ;) Hur som helst, nu ar jag har i alla fall och det kanns grymt bra! Det ar SA billigt har sa nu kanns det lugnare med resekassan, vi betalar exempelvis 25 kronor per natt for ett privatrum!

Aude och jag befinner oss i Tupiza just nu och har varit har i tre dagar, Morgane och Julian ville besoka en stad till i Argentina innan Bolivia sa de kom hit forrigar kvall! Aude och jag har skamt bort oss lite har och atit goda middagar pa restauranger varje dag, det ar saa god mat har! Vi har aven varit ute och ridit hastar kring bergen, det var bara vi, bergen och kaktusar! =) Jag var sa nervos over att rida da jag inte har gjort det sen jag var 13-14 ar, Aude daremot har ridit hela sitt liv och forsokte istallet peppa mig!

Nar vi val var ute och red sa gick det riktigt bra och enligt Aude var jag duktig pa att trava med min hast (Mora)! Hur som helst, Nar Morgane och Julian kom tillbaka hangde vi alla med ett gang killar som Aude och jag traffade pa en restaurang! Killarna salde smycken och macrames som de gjort sjalva och levnarde sig pa det nar de reser, jag kopte ett armband och sa fick jag ett par orhangen! Killarna var skona men jag ar sa glad over att ha sana fantastiska manniskor till resesallskap: Aude, Morgane och Julian I love you guys! 

I ovrigt glider vi bara runt i den har lilla staden och gar pa marknader, det ar sa himla billigt som sagt att man blir alldeles till sig! =) Aude och jag ha gjort allt man gora i den har staden nu sa vi vantar bara forvantansfullt pa att aka till Salar de Uyuni imorgon! Igar kvall hangde vi pa hostelet med 27(!!) israeler, de andra la sig tidigt men jag satt uppe och pratade med ett gang killar till halv ett pa morgonen! De var sjukt softa men imorse ville vi alla doda dom da de borjade spela fotboll, spela musik och SKREK kl sju pa morgonen innan de skulle aka till Salar  de Uyuni..

Precis vid linjen mellan Bolivia och Argentina, dags for Bolivia!! 


Tupiza!











En dag tog vi en 5-timmarstur med hastar runt landskapen, det var riktigt ballt!





























Julian ar riktigt bra pa att laga mat och koper ofta mat som vi sedan delar pa fyra, sedan
lagar han en fantastisk maltid! Igar at vi wokade gronsaker med ris och empanadas till!
You guys are great, I love you all!



Idag gick Morgane och jag pa solglasogonsjakt innan vi satte oss ner for Almuerzo!




Imorgon ska vi aka pa den fantastiska 4-dagarsresan till Salar de uyuni, har sett fram emot det hela resan sa det ska bli riiktigt coolt! Vi hors efter det, besoooos chicos!

TILCARA & HUMAHUACA

Det ar helt otroligt hur olika vi manniskor lever i varlden, det far man verkligen uppleva steg for steg nar man reser genom Sydamerika! Jag har sett allt fran strander till berg, oken till djungel, enorm kyla till enorm hetta och mycket mer! Dessa omraden har i norra Argentina ar helt fantastiska, det ar bara enorma berg som klattrar langs med motorvagen och helt plotsligt dyker dessa sma byar upp med ojamna mellanrum mellan bergen! Vi har redan stoppat i tva av dem och naturen ar galet vacker!

Tilcara var vart andra stopp och jag kande bara en varmekansla inom mig nar jag kom fram! I 4 manader har jag nu rest i Brasilien, Argentina och Chile och det har varit HELT fantastiskt, men manga av platserna jag har besokt sa har miljon varit mer eller mindre mer likt Europa. Dessa tre lander (speciellt storstaderna) ar fantastiska men nar jag reser vill jag aven besoka platser dar jag maste andra min livsstil och satta press pa mig sjalv, alltsa besoka en helt ny kultur! Forsta mig ratt, det ar helt annorlunda kulturer har men manga platser har haft en miljo och population som varit valdigt utvecklad vilket jag inte ar van vid att backpacka mig genom!

Har i dessa sma byar mellan bergen ar det helt annorlunda, och jag alskar det! Vi har vandrat runt dessa sma gator och bland ruiner i 3 dagar, pratat spanska med de lokala vi mott for har uppe ar det inte nagon som kan engelska! Vi har aven traffat pa nagra harliga backpackers som vi lagat mat tillsammans med pa kvallarna har pa hostelet, har uppe handlar det inte om att festa och ligga bakis hela dagen utan mer att dricka te pa kvallarna och ga upp i nagorlunda tid vilket jag trivs mycket battre i nar jag reser!

Humahuaca var mer turistigt an Tilcara och inte lika mycket att gora, vi spenderade i alla fall ett dygn dar med att vandra runt i staden, sitta pa torget och lasa bocker och prata med manniskor! Morgane har aven borjat lara sig att gora macramesmycken genom Julian och Aude skaffade sig ett harsmycke.. Det kanns som att vara tillbaka i Indien haha! :)

El Cardon hostel, 20 pesos/natt!





Efter nan timme pa hostelet gick vi ut for att ata middag!







Dagen efter tog vi en lang sovmorgon och gjorde en mysig frukost i solen!


Mannen pa hostelet ar fantastiskt duktig pa flojt, vi var sa glada nar han spelade for oss!


En dag gick vi till ruinerna har i Tilcara som ar ca 1500 ar gamla!
















Llamor :D


Middag pa hostelet pa kvallen, vi lagade en stor sallad tsm!



Tva bilder fran min langpromenad idag!


 

Kvallen innan vi akte vidare fran Tilcara till Humahuaca gjorde Julian & Aude flator pa
mig!
 

Humahuaca!
 

Var fangelsehala till rum!

     
      
    
       
  
  
          
 
   
  


Till middag gjorde Julian en rora med tomatsas, gronsaker och annat han hade sen
innan sa doppade vi brod i det!
  
  

Det var iskallt i rummet, nastan kallare an utomhus!
  

Pa busshallplatsen i Humahuaca dagen efter! Julian och Morgane akte till Uruia och jag
& Aude till Boliiiviaaaaa!

  
   

Underbara norra Argentina, dock kande jag och Aude att vi var klara med detta land.. Nasta inlagg berattar jag om mina forsta dagar i Bolivia!

PURMAMARCA

Stopp nummer ett i Quebrada de Humahuaca (omradet i norra Argentina som vi reser genom nu) efter Salta blev Purmamarca! Vi hade san tur att en kille fran vart hostel (Pierre) hade hyrt en bil och skulle dit samma morgon! Vi betalade honom 50 pesos och fick aka med i bilen, klockan 10 pa morgonen begav vi oss mot Purmamarca! Den staden ar kand for dess fantastiska berg, mer kanda som Cerro de siete colores (The seven coloured mountains)!

Tydligen bildas dessa farger pa bergen genom mineralerna i bergen, hela landskapet sag helt galet ut! Enorma berg i flera farger klattrade omkring oss i detta torra omrade, endast nagra kaktusar gjorde oss sallskap! Dock behover man inte mer an ga upp en bit pa bergen sa ligger det en stad bakom - Purmamarca! Det var fantastiskt vackert och vi var nastan ensamma pa bergen vilket gjorde det annu battre! Manga backpackers skippar den har rutten genom norra Argentina men jag tipsar er verkligen att gora den, inte alls manga turister att trangas bland och fantastiska upplevelser!

Trotta och slitna tjejer i bilen med Pierre, mot Purmamarca!


Helt fantastiskt vad landskapen forandras drastiskt har, forst ser det ut sahar..



...och en timme senare ar det oken och kaktusar!


Purmamarca!



The Seven Coloured Mountains; det sag mer ut som vi vandrade pa manen an pa jorden!
   
  
     
 
















Efterat hade jag och tjejerna tankt stanna en natt i Purmamarca men Pierre sa att han kunde kora oss direkt till vart nasta stopp istallet, sa vi akte till Tilcara med honom dar vi befinner oss just nu! En helt fantastisk liten by mitt bland alla bergen, helt magiskt!

SALTA

Hej hej! Efter en lang tid anlande jag antligen till Salta, narmre bestamt efter 20 timmar med buss fran Mendoza! Salta ar en stad i norra Argentina som med aren har blivit mer och mer backpackertatt! Staden har manga vackra byggnader, ett flertal kyrkor och massvis med uteserveringar! Vid sidan av den stora gatan ligger en stor park och i borjan av staden ligger  ett berg dit man kan ta sig via fot eller med en lift for att fa en utsikt over hela staden!

Jag alskade Salta, sa fort jag anlande kande jag det inom mig! Jag valde att ta mig direkt till hostelet jag hittade i Lonely Planet som var rekommenderat, tillsammans med tva danska tjejer som jag traffade pa bussen gick vi till hostelet fran busstationen! Hostelet var riktigt soft (det tog mig dock nagra timmar att forsta, forst var jag less pa att det kandes sa lamt innan jag larde kanna de som bodde dar), de danska tjejerna var inte mycket att hanga i julgranen heller sa jag tog mig en promenad sjalv i staden!

Pa kvallen la jag mig for att lasa min bok, da hoppsade en glad tjej som hette Morgan in och sa glatt att jag borde komma ut till sofforna och joina de andra som satt och drack ol! Jag hade bara sovit i en timme pa bussen sa jag var helt slut, men kande samtidigt att det var en bra chans att traffa skont folk sa jag joinade! Morgan ar fran Schweiz och reser tillsammans med hennes van Aude, bada tjejerna var sjukt skona och aven killarna fran Argentina som var dar ocksa! Vi var uppe till sent in pa natten och spelade instrumet och sjong!

Dagen efter hangde jag med Morgan och Aude hela dagen och bestamde mig aven for att joina dem pa deras miniresa genom smastader har i norra Argentina en vecka innan Bolivia! Pa dagen besokte vi en utsiktsplats pa ett berg och pa kvallen gick vi ut med ganget pa hostelet, det blev en galen kvall och vi kom inte tillbaka forran tidigt pa morgonen! Jag tror vi alla sov ca 2 timmar innan vi var tvungna att ga upp, vi hade namligen lyckats fixa skjuts genom 2 av smastaderna norr om Salta men han skulle aka redan 10 pa morgonen! -.- Vi tog oss upp i alla fall och hade en fantastisk dag! Mer om det i nasta inlagg, har kommer bilder fran Salta!

Pa bussen pavag upp, det var fantastiskt att se hur landskapen forandrades mer och
mer till farmer, byar och enorma angar med kossor, hastar med mera, ju mer norr
upp vi kom! Med anderna som klattrar bakom ar det en oslagbar utsikt, helt fantastiskt!




Salta!









Det bodde riktigt softa manniskor pa mitt hostel som jag softade med pa kvallen pa
balkongen, manga av killarna var musiker!



Diego fran Buenos Aires har ett eget band dar han spelar trummor, dock spelar han
aven gitarr sa han och jag satt uppe till fyra pa morgonen och sjong! Han satt med min
ipod och lyssnade pa latar samtidigt som han larde sig spela dom han inte redan kunde!



Dagen efter foljde jag med Aude till parken for hon ville ta en springrunda, jag hade
druckit for mycket vin dagen innan for att springa sjalv men jag satte mig ner och laste!






Pa eftermiddagen gick Aude och jag tillbaka till hostelet for att hamta Morgan for att sedan
tillsammans ta oss upp till toppen av ett berg for en fin utsikt! Har ar brudarna och jag
halvvags upp!


Framme!





Sista kvallen i Salta, party!













Haha, den har mannen assa.. wtf???



CIAO MENDOZA.. HOLA SALTA!

Ah, Mendoza mendoza.. vilken underbar stad med hundratals vingardar overallt och runtomkring klattrar Anderna som ar obeskrivligt vackra! Jag har haft det sa himla bra har i helgen, mycket tack vare Leandro som latit mig bo hos honom fran i torsdags till idag (mandag)! Vi har besokt en fantastisk vingard, borjan av Anderna, gatt pa fodelsedagsfest med ett stort gang av hans harliga vanner och saklart druckit tonvis med vin! Har lagt upp tva inlagg om Mendoza innan detta med bilder fran vingarden vi besokte forsta dagen plus fodelsedagsfesten, kika dar med! =)

Mitt rum hos Leandro!
   

En biltur till Anderna!
 
        

Jag snodde Leandros troja! ;)
 

Hit akte vi mer bestamt! Det har hotellet ni ser nedan har inte varit oppet sen 70-talet
men ar fortfarande en turistattraktion att aka upp dit och vandra bland bergen och
langre ner vid vagen finns det aven ett cafè! Jag och Leandro var dock jattenyfikna av
hur det ser ut inne i hotellet som ar helt igenbommat och overgivet, det sag sa kusligt
ut nar vi kikade in genom ett fonster som var sonder! Wah, ville verkligen ga in och kika!
 


Sota Mariana foljde med mig och Leandro till bergen! =)   
  
      
    
   
 

Pa kvallen akte jag och Leandro hem till Mariana for att hanga med henne, Maira och
Mairas 2 killkompisar! Vi drack lite drinkar och spelade kort, jattetrevligt men jag var
sa trott att vi akte hem igen kl 2 (ja, det ar tidigt har haha), det ar ocksa anstrangande
att konstant forsoka prata spanska da ingen pratar engelska, men bra ovning!
   
          

Egentligen skulle jag akt tillbaka till Buenos Aires nu efter Mendoza, men har bestamt mig for att aka direkt upp till Salta istallet! Jag alskar Buenos Aires men jag har redan varit dar i 5 dagar och maste prioritera lite da det ar dyrt att aka buss och leva i Argentina, jag maste spara mina pengar! Dock kommer jag atervanda pa nagon semester nan gang och da aven ta en eller tva veckor i Uruguay som jag ocksa tyvarr skippar nu! BESOS amigos ♥

UNA NOCHE DE FIESTA LOCA EN MENDOZA

Jag maste saga att det ar sa nice att resa ensam, jag har hangt med fler lokala an vad jag gjort pa hela min resa har! I lordags foljde jag med Leandro som jag couch surfar hos till hans vans fodelsedagsfest, jag var lite nervos i borjan da knappt nagon pratar engelska och jag ar inte sa saker pa min spanska an! Men ah, det var sa himla roligt! Det var nastan bara tjejer dar och vi pratade och skrattade i timmar hemma hos Pau (tjejen som fyllde ar). Nagra tjejer kampade med deras knackliga engelska men mest av allt kampade jag jarnet pa min spanska, haha!

Senare pa kvallen (eller ah, snarare 1-2 pa natten) tog vi bilarna till klubbarna! Vi akte bil i over en halvtimme och jag borjade undra var vi skulle egentligen, de forklarade da for mig att vi skulle till de basta klubbarna i Mendoza och de ligger en bit bort! Det var sjukt vart det for shit vad kul det var, vi dansade och drack goda drinkar till 6 pa morgonen och jag tror aldrig jag pratat sa mycket spanska forut haha! Har flera nya vanner nu som jag snart ska lamna, de har tjejerna ar guld varda!

Sahar ser vinavdelningen ut i ett vanligt supermarket i Mendoza! Ja tack!
     

Jag och Leandro kakade middag och drack vin (saklaart) innan vi akte pa fodelsedagsfest
hos en av hans tjejkompisar!

     

Feliz cumpleaños Paulette!
  
   

Sol & Pau!
  
     

Vi akte sedan bil i ca 30 minuter till platsen dar de basta klubbarna i Mendoza ar!
   
 
 
      
     
 


Min nya bastis haha, Maira! vi hade sa sjukt kul tillsammans och blev tillslut utdragna fran
klubben av vara vanner som ville aka hem kl 6 pa morgonen! ;)

  
  

Muchas gracias para todos, tuve un noche muy divertida! :)

WINERY TRAPICHE EN MENDOZA

Holaa, estoy de vuelta en Argentina!! =) Det kanns riktigt bra att vara tillbaka, Mendoza ar heelt fantastiskt! Jag anlande hit igar imorse och visste da inte riktigt var jag skulle ga, jag gick fram till en tjej pa gatan och fragade efter stadens centrum och hon skulle sjalv ga dit sa vi gick tillsammans! Vi pratade spanska hela vagen in och hon berattade om staden och sa, jag fragade var jag kunde hitta hostels osv och sa splittrades vi pa den centrala gatan! 

Jag vandrade runt i nan timme innan jag hittade ett hostel for 45 pesos/natt vilket ar bra, dock nar jag checkade in insag jag att det knappt var nagon annan som bodde dar.. Efter att ha rest sjalv i 3 dagar kande jag att jag inte ville vara sjalv mer, speciellt inte i en stad som Mendoza nar allt ar om att dricka vin! Sa jag gick ut pa gatan och letade upp ett internetcafé och borjade soka pa couch surfing for att hitta nagon att bo hos som samtidigt kan visa mig runt har, vem vet battre an de som faktiskt ar harifran? 

Jag fick tag pa en kille som heter Alejandro som jag bodde hos en natt (fran igar till idag), pa dagen vandrade jag sjalv till ett museum som handlade om jordbavningen som forstorde hela staden ar 1831! Efter det gick jag tillbaka och hangde mest i hans lagenhet, jag var sa trott efter bussresan! Jag gick och la mig tidigt och gick upp idag for att mota upp en annan kille (Leandro) jag hittade via couch surfing, han kan namligen ha mig hos honom anda tills pa tisdag da jag ska vidare till Buenos Aires! 

Han hamtade mig med sin bil och sa akte vi hem till hans hus, ja han har ett tva vaningshus for sig sjalv (dock kommer hans pappa pa besok i nagra dagar)! Vi lamnade bara av mina vaskor i gastrummet och tog sedan bilen till vingardarna, GUD sa vackert det var och vad mycket historia och information det finns om vin! Tank sa fantastiskt, ett museum OM VIN, de hade vinfalskor inglasade och flera provsmaker.. Underbart!

Bilder fran vingarden idag, har skrivit mer detaljerat om det over nagra av bilderna!


Trapiche wine yard!


Redo for vinturen att starta, jag i mina svarta klader! Suck, i Indien hade jag tusentals 
farger pa mig varje dag men har ar jag precis som hemma, haha!


Forst fick vi en 10 minuters introduktion pa TVn! 


Har gjorde de viner forr i tiden, detta anvands alltsa inte idag! Forr satt de och skalade
varje vindruva for hand, galet! Tydligen gor vissa vingardar fortfarande det for hand,
dock de mycket mindre vingardarna som har tiden till det!

Har forvarar de vinerna under processen, de kan forvara upp till 10 MILJONER liter har!


Det har var riktigt coolt, precis utanfor vineriet (ni ser byggnaden till hoger pa forsta bilden) 
lag det tagrals! Var guide berattade att forr i tiden (mer exakt fran ar 1920-1975) gick det
tag mellan vineriet och Buenos Aires for de behovde slussa vinerna dit forst efter en viss
tid i deras procedur, sedan slussades vinerna tillbaka! Tank, det ar 1000 km enkelvag!! 
Var guide berattade att vinerna var valdigt sura, nastan som vinager pga det!


Hahaha, ciao Leandro, va a ir a Buenos aaaaires! =)


Det var sa himla vackert! Har vaxer olivtrad for att gora olivolja, dessa traden ar runt
120 ar gamla, oj tankte jag men tydligen kan de har traden bli upp till 1200 ar gamla!!




Forvaring av vin! 

Dags att smaka fa provsmaka nagra viner!



De tre roda vinerna vi smakade pa! 

Jag och Leandro som jag bor hos nu! =) Vi gar riktigt bra ihop, pumpade skon rockmusik
i hans bil hela vagen dit & hem!


Leandro tog min kamera och sa att han ville gora en photo shoot pa mig, han har sjalv
bara sin ipod och blir helt i ekstas nar han far leka med en kamera haha!




Tack Leandro for en fantastisk dag! Han tog en powernap darfor passade jag pa att skriva om detta, nu ska vi dock laga middag (som jag bjuder honom pa) och dricka mer vin! Senare ikvall ska vi mota upp Alejandro och Gabriella som jag bodde med igar! Vi hors om ett par dagar igen, Leandro ska ta mig upp till Anderna i helgen woop!! Besos ♥

SANTIAGO Y VALPARAÌSO

Hola amigos! Nu sitter jag har i Valparaìso och filosoferar, detta ar namligen min sista kvall har i Chile! Jag har haft en san fantastisk tid har, jag ar sa oandligt glad over att jag reste genom Chile ocksa vilket inte var en del av min reseplan fran borjan! Dock var inte Brasilien en del av min resa heller, sa fantastiskt hur spontan man kan vara nar man reser! =) Hur som helst, jag hade 5 harliga dagar i Santiago med min fina Natti! Chiles huvudstad ar sa mycket mer an vad jag trodde! 

Santiago ar en stad FYLLD av arkitektur, san stor skillnad till sodra delen av Chile dar alla de sma staderna ligger omfamnade fantastiska landskap och ar mest byggda av tra! De stora staderna i sodra Chile har inte varit charmiga alls men sa kom vi upp till Santiago och blev totalt overraskade! Natti har nagra vanner i Santiago, sa en kvall lagade vi middag tillsammans och forade innan vi gick till en hemmafest! Festen var full av studenter da alla kande varandra genom universitetet, det var manniskor fran varlden over men alla hade arkitektur gemensamt! 

Det ar sa manga museum i Santiago, speciellt konstmuseum och arkitekturen i staden ar riktigt fin! Det paminner sa mycket om Spanien och Italien tycker jag, man kan se hur Europèerna har haft stor influens! Natti trivs som fisken i vattnet da hon sjalv studerar arkitektur, jatteskont da hon ska bo i Santiago en manad nu och plugga spanska! Jag skulle dock vidare till Valparaìso en natt, vi valde da att ha en grym sista dag tillsammans! Vi tog oss till Sydamerikas storsta shoppingcenter och hangde dar hela dagen och kvallen! Jag kopte mig en kamera och Natti en troja, vi at bade lunch och middag dar och hade en fantastisk dag! 

Dagen efter (igar, 1 maj) var det dags for mig att aka vidare dock, lite trakigt for vi funkade riktigt bra ihop! Naja, vi ses nog snart igen! =) Valparaìso ligger 2 timmar fran Santiago med buss och jag kom fram hit kl 16 pa eftermiddagen! Jag tog en buss in till center och borjade leta hostel men insag att jag behovde ta mig hogre upp, arean med alla hostels ligger uppe pa en kulle i staden och for att ta sig dit maste man ga genom grander och smala vagar!

Jag kande inte direkt for att gora det ensam med alla mina grejer efter ha blivit ranad 2 dagar tidigare, sa jag tog sallskap med 2 chilenska tjejer som hjalpte mig! Senare nar tjejerna skulle vidare kom en kille och hjalpte mig ocksa, nar vi gatt en stund fragade jag var han skulle och da sa han att han skulle svangt hoger dar vi traffades vilket var ca 3 kvarter at andra hallet! Sa snallt av honom att ga med mig, folk ar sa genuint hjalpsamma och snalla har! 

Jag hittade ett trevligt hostel och checkade in direkt, hoppades pa fler backpackers men hamnade i ett dormrum ensam! Haha, jaja jag tog mig da en kvallspromenad i alla fall och tappade nastan hakan over hur vackert det ar har, typiskt bara att det var 1 maj sa nastan allt var stangt! Jaja, jag kopte da en pizza pa take away och at pa rummet framfor min bok! Klockan nio imorse vaknade jag utvilad och tog mig en dusch innan jag tog mig ut pa stan och vandrade runt i 5-6 timmar! Jag visste inte hur farligt det skulle vara har men det ar inte riktigt latt att strosa runt overallt har, en vakt kom fram till mig en gang och bad mig att vanda om for annars skulle jag bli ranad!

Efter det kande jag mig lite illa till mods men senare pa dagen var gatorna fulla, blandat med turister och chilenare som skulle till och fran jobbet sa da kunde jag glatt vandra runt resten av dagen och se staden! Valparaìso ar som en hippievarld med alla vaggmalningar och sma butiker & ateljèer, som en liten dromvarld!

Jag ar helt slut i fotterna efter att ha vandrat runt hela dagen, jag fixade mig en ceasarsallad pa hostelet stor nog for tva portioner sa jag packade ner resterna i en matlada som jag kan ha ikvall pa bussen! Nu sitter jag pa ett internetcafè en stund och arrangerar lite infor imorgon i Mendoza, tank att imorgon ar jag tillbaka i Argentina igen och ska denna gang inte aka tillbaka in till Chile igen..! 

Som ni vet blev min kamera stulen i Santiago, sa bilderna fran Santiago ar bara fran de 2 sista dagarna fran Nattis kamera! Sen kopte jag ju en ny kamera som jag fotat med har i vackra Valparaìso =)

Bilder fran Santiago!







Katedralen vid Plaza de armas, jag alskar katedraler/kyrkor och har besokt manga och
denna ar nog min favorit sahar langt! Det var sa otroligt vackert dar inne, 2 ggr under
min vecka i Santiago besokte jag katedralen for att bara sitta dar inne! Jag ar inte religios
men alskar dem anda, de ger mig en trygg och fridfull kansla.









Sydamerikas storsta shoppingmall, Natti och jag hade en san fantastisk dag & kvall har!
Pa kvallen var det sa vackert nar alla lamporna tandes och folk satt pa uteserveringarna!


Vart hostel hette Terra Extremus och lag centralt och bra, vid metrostationen Baquedano!


Sota Natti! Jag bad henne kolla upp nagra hostels at mig pa hostelworld med sin dator och
hon tog det uppdraget pa storsta allvar och skrev upp typ 10 st i min bok med markeringar
vid sidan om de var centrala/backpackertata/bra reviews osv. haha ♥


Mot Valparaìso! Lite udda att jag laser Stieg Larssons bok pa engelska.. Jag ar btw helt
beroende av klubborna, de har en san syrlig och god smak i sa manga olika sorter! 


Har bott pa trevliga Allegretto's Bed and Breakfast som ags av en man fran London! 


En heldag i Valparaìso, Chiles kulturella huvudstad! 





Stadens arkitektur ar ocksa helt fantastisk, de har verkligen bevarat den gamla stilen!









Tack underbara, vackra Chile for en fantastisk manad, om jag maste namna ett land sahar langt som ar mitt favoritland sa blir det Chile. Manniskorna ar sa snalla, landskapen ar fantastiska och andras hela tiden vilket ger en fantastisk variation! Nu ska jag bege mig tillbaka till Argentina, aantligen ar det dags for Mendoza och 5 dagars vindrickande! =) BESOS ♥