Onsdag 31 oktober 2012

Godmorgon på er! =) Åh, vad skönt att det är sol idag! Igår var det en sådan grå och tråkig dag, dock lyckades jag göra den bra i alla fall då jag hade en After Work med mina fantastiska vänner på Medis kök & bar! Micke, Erica, Carolina som jag inte träffat sedan innan jag åkte till Sydamerika och såklart hängde även Filip, Viran och Mika på också! Det var en sådan härlig kväll, vi satt och drack vin, öl och pratade och skrattade i flera timmar, vad jag saknat alla er!! 

Idag då, jag sitter här och dricker en stor kopp te efter en god frukost som bestod av två ägg och två ostmackor, jag ska nämligen snart iväg till gymmet igen! Kenza ligger hårt på mig nu haha, vi ska köra en halvtimmes springning på bandet först och sedan en halv-
timmes Core-pass! Skitkul att träna igen faktiskt, har saknat det mycket! 

Micke, jag och Viran igår! =) 
  

Ska försöka blogga igen när jag kommer tillbaka efter träningen, puss! 

Tisdag 30 oktober 2012

Godmorgon! =) Elvira hade inte med sig kameran till Jossans inflyttningsfest i lördags så det vart inga bilder, men åh vad kul det va! Vi körde drinkspel hela kvällen med kort vilket blev väldigt många flashbacks till Sydamerika, typiskt spel för backpackers haha! Sedan på söndagen hade jag tänkt ha en bakisdag men icke sa nicke, då fick jag ett jobbpass från 12-21.15 vilket är gryyymt! Var dock helt slut efter det så både måndagen och idag var jag ledig och det känns sköönt! Imorgon och torsdag jobbar jag igen, känns bra! 

Igår kväll dock, d¨tränade jag för första gången på över ett år! På sportlife här på Lidingö körde jag och Kenza MRL (mage rumpa lår), typ som ett skivstångspass som jag ÄLSKADE för några år sedan, det var jobbigt som fan men jag älskar dom fortfarande! Jag har fått ett gratis veckokort av min mamma på sportlife så det är därför Kenza och jag kan träna ihop nu, jag borde ju skaffa ett heltidskort så vi kan fortsätta träna såhär tillsammans för det skulle vara grymt att komma igång igen! 
 
Nyvaken =) 
    
    

Ha en grym lördagskväll!


  
 


Fick sotade ögon fixade av Viran, tack sis!! Har på mig en ny tröja från Vero Moda, visar den imorgon när bilderna från ikväll kommer upp, örhängena fick jag av Anna på min 20årsdag från Topshop, första gången jag använder dom haha! Nu drar jag till stan och möter upp polarna, pusspuss! 

Lördag 27 oktober 2012

Heej! Fyfasen att gå upp så tidigt på morgorna som jag måste göra när jag börjar kl 7, halv 6 ringde klockan imorse och som tur är fick jag skjuts till tunnelbanestationen av min käre far då bussarna inte ens går så tidigt!! =/ Jag jobbade i alla fall i 9 timmar idag och kom precis hem, nu ska jag bara slänga i mig lite middag och fixa iordning mig innan jag sticker iväg igen! Ikväll är det Jossans inflyttningsfest på listan, ska dit tillsammans med Cissi, Eugenia, Aron, Filip och Viran! Ska bli sjukt roligt, efter det drar vi nog ut på en vända på Söder som vanligt! =) 

Jag uppar igen innan jag drar, vad taggad jag är för jag har bara jobbat och åkt hem varje dag senaste veckan! Kul att dra ut med mina bästa vänner, pusspuss! 

Fredag 26 oktober 2012

Woho, även om jag jobbar i helgen är det härligt med fredag! =) Det blir så löjligt betydelsefullt när jag är hemma i Sverige, när jag reser däremot då spelar dagar och tid ingen som helst roll förutom när man måste hinna med en buss eller ett flyg! Det kanske är anledningen till att jag var på de flesta stationerna i sista minuten eller satt där flera timmar innan! ;) 

Hur som helst, idag jobbade jag som vanligt hela dagen och kom precis hem! Mamma är på en väns landställe över helgen med hennes vänner så det är bara pappa, Viran och jag hemma den här helgen! Jag blir hemma ikväll då jag börjar jobba kl 7 imorgon bitti så det blir filmkväll, köpte hem lite naturgodis att överraska pappa med! LillViran ska ut en sväng tror jag, men inget hårt har hon lovat mig för imorgon blir det en stor kväll! =) För det första ska nästan alla mina vänner ut och för det andra är det Jossans inflyttningsfest i hennes fantastiska lägenhet och jag ska dit med Cissi, Eugenia, Filip, Aron och Viran! Efter det drar vi ut på söder, ska bli grymt! =) 

Såå glad att jag ska få träffa min galna Eugenia imorgon, har inte setts på över ett år!! 
  

Haha hon kommer döda mig för den här bilden, tagen precis när jag kom hem från Indien så typ 1,5 år sedan! Hörs imorgon igen, då ska ni få se min nya snygga tröja (haha ja Mika, jag köpte den döda mig inte nu) kramkram! 

Torsdag 25 oktober 2012

God kväll! Jobb jobb jobb, det är vad jag gör just nu, imorse gick jag upp 4.45(!!) då jag började kl 7 och det tar mig en timme att åka till dit jag jobbar! Imorgon jobbar jag 8-17 och på lördag 7-16 så jag sover och jobbar mer eller mindre, dock idag slutade jag kl 15 så då mötte jag upp lillasyster för en sväng på stan! Hon köpte sig ett par asbilliga pumps och jag 2 svarta tröjor + svarta nylonstrumpor! =) 

Efter shoppandet + en kaffe för Virans del på Helmers som vanligt, så åkte jag hem! Jag har haft en mysig hemmakväll med mina föräldrar, ätit god middag och pratat massa med bästa mamma med stora koppar te! Jag vet inte vad jag skulle göra utan min kloka mamma, hon är bara bäst! 

Btw, det SNÖAR ute?! Herregud, tänk att för ca 2 år sedan stod jag på en strand i Indien! 
  

Nu måste jag snart gå och lägga mig, ska ju upp kl 5.45 imorgon! Kramkram ♥ 

Onsdag 24 oktober 2012

 
Tja!  Idag har jag jobbat  sen 10 imorse,  kom hem för  en timme  sedan  men la  då ner
mamma på golvet och gav henne en 20 minuters massage med lugn musik i bakgrunden!
Hon  hade  så ont i  axlarna  efter att  ha skrivit hela  dagen på datorn  på jobbet att  hon
verkligen behövde det! Jag masserade  massor i Sydamerika  (självlärd) och fick  mycket
beröm så  det är kanske något  extrajobb jag hoppar  på när jag åker  till Centralamerika,
masserar för några dollar i timmen på stränderna! ;) 


Imorgon börjar jag klockan 7 så det är snart läggdags, sitter och chattar lite med Kate
nu och hör hur hon har haft det i Venezuela! Så skönt att jobbtiderna börjar rulla på allt
bättre nu, och snart får jag nog reda på om jag kom in på turismvetenskaps-kursen,
späännande! =) Det skulle vara kul att börja plugga lite igen, faktiskt! Länge sedan nu! 

Trötta Tillan atm, gäsp! 
  
  

Buenas noches, amigos ♥ 

Tisdag 23 oktober 2012

Hej på er! Ännu en ledig dag idag, men jag ska i alla fall på en intervju på ett extra jobb då jag redan har några andra men det är bara inte så mycket tider att jobba för tillfället! Jag behöver jobba MYCKET nu om jag ska kunna spara ihop till ett ännu äventyr om ett tag, det är nog då det är som roligast för er att läsa min blogg också! Jag tänker mig Colombia och Venezuela och efter det hela Centralamerika, sedan kanske Afrika.. hmm! 

Hur som helst, det är inte än på ett tag framöver och här hemma har jag lite andra planer, jag har sökt in till en kurs som heter turismvetenskap på distans i vår! Jag vill använda mig av de erfarenheter jag har med allt resande så det är ju en bra kurs för mig! Hoppas jag kommer in, då blir det jobb och plugg som gäller för mig i vår! =) 


Jag har fått två låtar på repeat så jag kan lika gärna dela med mig av dom här! 
   

Mammas 50årsfest!

  
    
    
  
  
  
  
  
  
      

Mamma och hennes bästa vän sen hon var 10 år! ♥ 
    

Jättelyckad fest, grattis igen världens bästa mamma! ♥ Nu ska jag åka in till stan och hänga med frugan, vi är båda lediga idag så nåt får vi hitta på! 

Måndag 22 oktober 2012

Hej! Jag har helt tappat lusten att blogga såhär om mig själv som ni märker, men jag vill fortfarande hålla den uppe då det kommer vara kul att ha sen och ni verkar ju tycka om det! ;) Hur som helst, jag ska försöka bli bättre! I helgen har det varit mycket, i fredags träffade jag min gamla sambo Anna som jag inte hade sett på ca 14 månader, det var väldigt konstigt men också bra, vi hade mycket att ta igen!

På lördagen firade vi mammas 50årsdag med alla hennes närmsta vänner och festen blev fantastiskt lyckad! Jag som tog hand om maten var uppe och sprang till 4 på morgonen när de sista drog, då däckade jag i soffan i 2,5 timmar innan det var dags att slita mig upp för att gå till jobbet! Aldrig har jag känt mig SÅ sliten, men jag tog mig dit och jobbade mina 4,5 timmar innan jag fick åka hem igen! Resten av min söndag bestod av degande i soffan framför massa grymma filmer med mamma och Elvira, vi tryckte ostbågar, chips, brownie och indisk mat hela dagen haha! 

Min underbara lyckliga mamma i lördags ♥♥ 
  

Efter denna slitna och onyttiga helg tänkte jag starta min måndag (efter att ha sovit i 12 timmar) med en springrunda, pusspuss! 

T R A V E L I N G

Jag hade sådana galna drömmar häromnatten, som vanligt om när jag är ute och reser och alla möjliga människor jag mött under min resetid är med! Inte bara från min Sydamerikaresa utan även från Indien och säkert många platser i Europa & New York också, galet! Vad jag saknar det, hur skönt det ändå är att vara hemma och ha mina nära och kära vid mig igen så saknar jag spänningen och  kicken jag får av det! Varje dag är något nytt och man vet aldrig var man kommer hamna eller hur det kommer gå! 

Jag får så många frågor av alla möjliga personer som undrar "Hur vågar du sticka iväg själv?" "Hur vågar du resa runt, och så länge??" Det är bara att slänga iväg er själva och testa, jag har gått igenom många break downs och panikångester, precis som man gör hemma också! Reser man så pass länge som jag brukar göra så blir det som ens liv där borta! Jag möter också många människor under min resa som blir så själsligt nära till mig, vi pratar självklart än idag och vi delar så mycket som vi tillsammans har upplevt. 
 


Jag har rest alltid mycket, ända sen jag var tonåring! ni ser nog hur jag växt (bilderna blir nyare ju längre ner ni kmr, de första bilderna är från en resa i norra Spanien, i en av mina favoritplatser i Europa år 2006, de andra platserna är Italien, Irland, England, Tyskland, Frankrike, Ryssland, New York..). När jag var yngre var det weekendresor i Europa nästan hela tiden, tills jag tog an Indien & Sydamerika!  
 
// 

I've got a lot of complaints from my traveling buddies that I only write in Swedish so here you get a translation about the pictures; I've been traveling a lot since I was a teenager! You can probably see how I've grown (the pictures below lies in order, starting with the oldest trip at the top! The very first 2 pics is from a trip in 2006 in one of my favourite cities in Europe in north Spain,the other places is Italy, Portugal, England, Ireland, Germany, France, Russia, New York...). When I was younger I did tons of weekend trips in Europe, until I started traveling long term to India and South America. 
 
EUROPA & NEW YORK 
  
  
  
   
   
  
  
  
    
  
   
    
   
  
  

  
  
  
   
   
  
  
 
INDIEN / INDIA 
 
SYDAMERIKA / SOUTH AMERICA 
   
  
  
    
  
  
  
   
   
  
  
   
  
    
   
 
Ni som inte följt mig under mina resor men tyckte det lät intressant, ni kan läsa mer detaljerat här: 

WEEKENDRESOR 
 
INDIEN 
 
SYDAMERIKA 
 
 
Åh hur fantastiskt är det inte?? Jag har bara varit hemma i en månad och det sticker redan i fingrarna, antar att det blir Centralamerika härnäst! =) 

Torsdag 11 oktober 2012

Hej hej guys! Igår såg Fredrik och jag filmen Looper, den var faktiskt riktigt bra! Jag trodde det skulle vara en galen actionfilm som inte hade mycket handling alls, men jag kom verkligen in i den så gå och se den! =) Idag ska jag träffa Nadia en snabbis innan jag börjar jobba ikväll! Jag jobbar 16-21.15, jag vet att jag säger detta många gånger men jag får verkligen igång jobbandet mer och mer nu och det känns såå bra! 
 
Fredrik&jag hade tråkigt med hans Iphone ♥ 
  

Vi hörs imorgon ♥ 

Onsdag 10 oktober 2012

Fotvård, sökt kurs inom turistvetenskap, fikat med Viran och Mika, jobbat... Ja det är väl kortfattat vad jag har haft för mig de senaste dagarna, har ju (som ni märkt) helt tappat bloggandet men det är väl inte så konstigt efter att jag hade fantastiska Sydamerika att blogga om så då blir mitt svenska vardagsliv rätt tråkigt i jämförelse! ;) Jaja, ikväll ska jag i alla fall gå på bio med min Fredrik, vi har ju inte setts på så länge och vi gick alltid på bio tillsammans, Mirre också! ;) 

Fredrik och jag sommaren 2010, aah bästa sommaren nånsin! :) 
  
 
♥ 

Måndag 8 oktober 2012

Hej hej, vilken fin måndag det är idag! =) Jag vaknade runt 12 idag och tog då en 6 km springtur, första gången på ett år (förutom när jag sprang lite i Montanita och Brasilien) så det kändes bra! Jag har precis ätit en jättestor frukost/lunch och måste nu hoppa in i duschen, jag ska åka till jobbet om en liten stund! Det är så sköönt att ha jobb igen för nu kan jag verkligen börja komma på fötterna igen och även börja planera nästa stora äventyr! =) 

Orkar inte krångla med dumma webcamen just nu men jag hittade två bilder från innan 
jag åkte till Sydamerika med pappas stora tjocktröja, typ som jag ser ut just nu ^^, 
  
  
 
Ikväll jobbar jag bara 4 timmar men efter det ska jag kanske hänga med Nadia, vi hörs ivf imorgon igen ♥ 

Söndag 7 oktober 2012

Hej hej! Vilken helg det har varit, i fredags kväll var jag först med Elvira, Vishii och några andra på Vishiis brors bar och sedan åkte vi till Slakthuset! Jag var helt slut på lördagen, men det var Dilays födelsedagsfest då så jag tog bara en dusch och åkte över! Det var en härlig kväll så jag är glad att jag åkte över, äntligen träffade jag Humlan också som jag inte sett sen innan Sydamerika och hon åker själv iväg snart ett tag! 

Idag har jag bara viljat vila, så jag tog en 2 timmars promenad i skogen med mina föräldrar för att leta svamp och sedan åkte vi och handlade en god middag som vi lagar just nu! Mamma fixade en drink till henne och mig också, Baileys med kaffesmak! Nu ska vi snart äta och sedan titta på film med glass och naturgodis! =) 

Tog inga bilder igår men här är fina födelsedagsbarnet & Kenzapenza! 
  
 
Ha en fin söndagskväll, bbs! ♥  

Fredag 5 oktober 2012

Hej på er! Tänk att idag har jag varit hemma i Sverige i två veckor, och jag har inte någon ångest! Efte Indien fick jag panik mer eller mindre, jag behövde bara ta mig iväg och se och resa igen! Men jag tror det är för denna gång har jag ingen press på mig själv att jag borde plugga än, jag borde "ta ansvar". Jag är 23 år och vill se hela världen och det är inte på andra sätt man kan växa sig så mycket starkare som när man reser och träffar miljontals människor från hela världen, ser nya platser och förstår hur andra människor har det också. 

Hur som helst, idag var det mammas mormor Sveas begravning som vi precis kom hem från. Det var sorgligt men ändå skönt att hon dog av gammal ålder, hon hörde knappt och började glömma mer och mer så det var dags för henne. Jag grät så mycket i kyrkan när Sveas äldsta och bästa väninna, Birgit gick fram till kistan och grät så att hon skakade. Hur coolt är det att dom känt varandra sen 1941 och varit bästa vänner sen dess? De var bara 20 år när de träffades och har hållt ihop så tills nu, idag är Birgit 91 år (som Svea också var). 

Några bilder från idag, på fikat efter begravningen. 
  
  
  
   
  
 
Birgit och jag, gammal och dement men fan vilken cool tant! 
    

Nu ringer Vishii, hörs sen ♥ 

Torsdag 4 oktober 2012

Hallu! Idag var min första jobbdag på mer eller mindre ett år, gaalet! Det kändes bra,
det är så skönt att vara tillbaka på spåret igen! Nu har jag fler tider också så jag känner
mig säkrare ekonomiskt, jag kommer jobba dag ut och dag in så fort jag får något!
Det var grymt att jobba hela dagen och sen komma hem och byta om till mjukiskläderna
och se på Friends, det är mycket bättre när det är välförtjänt! ;) 

Innan jag åkte hem idag mötte jag upp Elvira och hennes vän Angie för en fika på Helmers, jag släpade runt på flera kg ost i olika former haha (mozzarella, fetaost, halloumi, riven ost..) för vi sålde ut det idag på butiken! Hur som helst, i helgen då.. imorgon kväll ska jag nog ut på Söder med Filip, Viran och några och på lördag är det dags för Dilays födelsedagsfest! =) Så det är bra att jag vilar idag, jag kommer förhoppningsvis jobba i helgen också så det blir inte mycket sömn hehe, jobb först! 

Min mysiga enorma halsduk, de sköna sockorna från Peru och mammas nattlinne! =) 
  
  

Vi hörs imorgon igen, då är jag ledig för vi ska åka till Sveas begravning.. Hörs imorgon! 

I GOT WORK!

Tjuhu, äntligen dök det upp lite lediga tider! Fick ett samtal i eftermiddags om att få
jobba imorgon, jätteskönt! Nu ska jag jobba järnet så mycket jag bara kan, det är bara
att börja spara som en galning! Jag ska jobba 8-17 imorgon så jag måste upp redan
kl 6 imorgon bitti, därav anledningen till att jag bara varit hemma idag/ikväll! Jag har
hängt med lillasyster, sett på film och pratat! 

Nu ska jag skypea lite med Kate innan jag ska sova, snart åker hon till Venezuela, avis! 

Onsdag 3 oktober 2012

Hellu! Det var riktigt nice att jobba igår, även om vi bara inventerade i några timmar var det ändå något att göra igen!  Det var också härligt att jobba med min bästa vän, efter jobbet åkte vi in till stan tillsammans och mötte upp Christoffer, Elvira, Mika och Filip så satte vi oss på Göta Ark och drack vin i flera timmar! Elvira och jag tog 12-bussen hem och då fastnade jag på skype med Kate ända till 5 på morgonen haha, samma som varje natt! Hon ska snart resat ill Venezuela i några veckor och jag är SÅ avundsjuk!! 

Vi hade alla sovit mer eller mindre 2-3 timmar på natten innan så vi var sjukt över-
trötta och skrattade så vi grät hela kvällen, Elvira körde hästminen tehehe! 
  

Nu ska jag fortsätta ringa runt till coop-butiker, ända tills jag får tider!! xx 

Tjejkväll!

  

Nu åker jag och handlar lite middag och drar hem till Jossan, OC & Friends-marathon på G! Imorgon ska jag jobba till kl 16 och sedan hänga med Filip & Mika, vi hörs nog imorgon ♥ 

Måndag 1 oktober 2012

Herregud, oktober! Nu ska jag börja jobba som fasen, väntar på att första tiden ska dyka upp och sen kör jag! Imorgon ska jag jobba extra med inventering på en kompis jobb som lite extraknäck, jag behöver verkligen pengar! Så idag sov jag till halv två, det är inte bra när man har en bästa vän/andra halva i Colombia som ligger 7 timmar efter i tid, Kate och jag låg och pratade till kl halv 6 imorse! 

Nu ska jag ta en dusch och sedan packa ihop lite grejer och ta mig en låångpromenad hem till min Jossan, vi ska ha myskväll i hennes lägenhet med massa serier! Vi båda jobbar tidigt imorgon och det blir närmre för mig från stan än härifrån, sen måste jag också göra nåågonting idag då jag sov bort halva dagen! -.- 

Tittade tillbaka vad jag gjorde för ett år sedan idag, då var jag i St Petersburg
med papppa och det var en sån mysig weekendresa! =) 
  
  
  
  

Överraskningen på Arlanda!

 
Brorsan filmade ju när jag överraskade familjen på Arlanda när de kom hem från Grekland, de trodde aldrig jag skulle komma hem och så stod jag där (eller jag gömde mig bakom en pelare så när de kom gåendes ropade brorsan TILLAN så kom jag fram). Brorsan och jag hade planerat detta i veckor så det var kul att det fungerade, dock var hela min familj i sån chock, de bara stirrade på mig som jag var ett spöke haha! Se den, det är verkligen kärlek!