Shoppinghelg i Chennai!

Tjuhu! I fredags akte jag och Sandra som sagt direkt efter skolan till Chennai där vi stannade hela helgen! Vi checkade in pa ett hostel som Sandra hittat i Lonely Planet som lag ganska centralt! Sa fort vi kom dit sa tog vi en varsin dusch innan vi drog ut pa stan, eftersom vi kom fram typ vid 5 pa eftermiddagen sa fanns det inte sa jättemkt att gora sa vi bestämde oss for att hänga i ett kopcentrum (air condition är det bästa som hänt en här!!)

Det var ett kopcentrum pa tre-fyra vaningar som hade in princip allt, dock var det typ svenska priser i de flesta affärerna men jag kopte i alla fall en fin sjal och ett par solbrillor! Pa kvällen tänkte vi testa pa bio da de hade engelska filmer som de visade, vi valde att se filmen Eat, Pray, Love med Julia Roberts och svenska skadespelerskan Tuva Novotny!

Det kostade oss 10 rupies var att ga pa bio vilket är typ 1,5 kronor :P Sa lojligt billigt! Filmen var sa perfekt for oss att se, den handlade om en tjej som precis skiljt sig och kände att hon behovde finna sig själv! Sa hon stack fran hennes hemland (USA) och akte forst till italien i 4 manader och sen vidare till Indien ett halvar och sen avslutade hon aret pa Bali!

När hon kom till Indien testade hon pa meditation och träffade pa massa härliga människor, det var sa häftigt att se en sadan film när man själv gor samma sak! Vi gick fran bion jätteglada och akte sedan hem for att sova! Dagen efter gick vi upp redan vid nio for att inte sova bort dagen, vi gick ut och fangade en richa for att aka till nagot frukostställe!

Vi ville till kopcentrumet idag ocksa da Sandra holl pa att välja vilken kamera hon skulle kopa men richachaufforen sa att det inte oppnade forran kl 12! Da foreslog han att han kunde kora oss till frukoststället och sen kora runt oss till olika shops och kolla pa smycken och annat tills kopcentrumet oppnade, endast for totalt 50 rupies! Sa det gjorde vi och jag har saan beslutsangest om jag ska kopa ett halsband eller inte (koper det isf innan vi tar natt-taget nästa onsdag)

Sen var vi i alla fall i kopcentrumet och softade i den svala luften, det är sa sjukt varmt här sa ni forstaar inte! Typ 35 grader mitt pa dagen, jag svettas lixom i Sverige typ jämt haha.. Hur som helst, Sandra kopte sin kamera och vi at även lunch där innan vi akte därifran pa eftermiddagen! Vi tog en sväng ner till den enorma stranden när det borjat morkna och overallt var det stand där de salde allt mojligt och sa satt det familjer lite overallt pa stranden med tända ljus! =)

Sandra och jag kopte oss varsin fruktsallad och vandrade runt där ett tag innan vi gick tillbaka till hotellet for att duscha! Sen pa kvallen hade vi inget att gora och vi hade inte hittat nagra andra backpackers att hanga med sa vi kollade vad som gick pa bio pa kvallen igen, sa sjuukt skont och svalt det var dar inne i biografen! De visade Avatar extended version sa det var flera scener vi inte hade sett an, aven med 3D sa det var kul!

Vi kopte jattedaliga platser i biografen da det inte fanns plats nagon annanstans kvar men nar vi kom in fanns det massa lediga platser sa vi satte oss bara pa forsta basta lediga! Dock fick vi flytta runt typ 3-4 ggr da indier kommer in typ mitt i filmen! De stanger heller inte av telefonen utan det ringer hogt fran olikas mobiler lite hela tiden och de svarar garna och pratar hogt mitt under filmen! Sen ar det aven en paus mitt i filmen sa folk kan kopa mer snacks och sa, det var det t o m pa Eat, Pray, Love och den filmen var inte langre an typ 1,40 h..?

Filmen slutade typ 1 pa natten sa da tog vi bara en richa hem! Val i richan sa stoppade en polis oss och fragade var vi skulle och var vi hade varit, som att det ar en synd att vara ute pa natten! Dagen efter sov vi till typ 10 pa morgonen eftersom vi kom hem sa sent dagen innan! Vi gick till en restaurang och at frukost och sen packade vi vaskorna for att aka hem till skolan igen! Det vart en ganska vasterlandsk helg med kopcenter och bio men det var ganska skont faktiskt!

Nar vi kom tillbaka gick vi ner for att bada en stund och pa kvallen at vi en trerattersmiddag pa restaurangen mittemot var skola, vart stammisstalle Lydie's! Pa sondagar ar det bara brod till middag och vi hade bara atit frukost den dagen sa vi var sjukt hungriga! Nar vi kom hem var klockan bara atta men vi la oss anda da vi hade skola idag, jag somnade dock anda inte forran 12 som vanligt..

Imorse var vi bada sa sjukt trotta men slapade upp oss till frukosten! Nar vi kom dit var nunnan som ar ledare for skolan lika kort mot oss som vanligt, hon och de andra nunnorna har varit konstiga mot oss nastan hela tiden vi varit pa skolan! Typ som de inte varit nojda med vad vi gor och mest tyckt att vi ar i vagen! Sa vi tog tag i henne imorse och fragade hur hon tyckte att vi var har pa skolan, vi bad henne helt enkelt om lite feedback!

Hon tittade bara pa oss (de forstar inte alls bra engelska sa var kommunikation ar ju jattdalig pga det) och tillslut nar hon forstod sa hon bara att hon har en hel klass att ta hand om och att hon inte har tid att springa ner till oss och se vad vi gor med barnen! Vi sa att det forstod vi forstas men undrade bara hon tyckte om iden att hon plockar ut ett par eleverpa formiddagen och ett par pa eftermiddagen som hon tar till oss som behover mer fokus och ar med dom!

Da svarade hon nej och sa att hon tyckte det var utfrysning nar man gjorde sa! Vi bara tittade pa henne och fragade varfor hon inte sagt detta tidigare nu nar vi jobbat sahar i 2 veckor redan, vi hade ju forklarat for henne att eftersom barnen inte forstar oss sa kan vi inte halla en klass pa 60 elever samtidigt! Det har vi aldrig sagt att vi ska gora heller men klart vi kan kompromissa fram nagot om vi bara pratar med varandra! Hon bara gick darifran och betedde sig valdigt otrevligt!

Sandra och jag gick da till Father Thomas (Inte Father Thomas Kurian utan Father Thomas pa skolan) och berattade vad som hade hant och vi sa att vi inte visste hur vi skulle hantera situationen! Han sa att vart satt att jobba ar jattebra och att nunnan inte forstar situationen, hon vill egentligen att vi ska halla i egna klasser och lara eleverna pa samma satt som hon gor men hon har missforstatt situationen. Vi sa att vi garna anpassar oss och gor det vi kan for att gora alla nojda men sa lange de pratar med oss och sager vad som ar problemet!

Father Thomas pratade med nunnan och kom sen tillbaka till oss och sa att vi kunde ha en klass 15 minuter/dag och ha da olika klasser varje gang sa alla elever far chans att traffa oss och det kunde vi absolut gora! Vi har sagt flera ggr att vi kan ha alla olika elever i olika aldrar och lara de vad som helst, sa lange de ger oss instruktioner och sager hur de vill ha oss! Sa vi loste det i alla fall men stamningen ar fortfarande sadar, bade jag och Sandra blev sa sjukt irriterade pa nunnan nar vi har kampat sa mkt och tagit hand om barnen och hon ar anda bara sur!

Sen var vi med barnen hela dagen och de skrattade nastan sa de grat sa roligt vi hade och da insag vi att det ar skit samma vad nunnorna nu tycker, sa lange barnen ar glada sa ar vi glada! Nu har vi dock kompromissat sa vi som sagt ska halla i en klass ca 15 minuter eller mer per dag och halla en kort lektion med alla elever! Nu ar vi i alla fall i Mamallapuram och ska fixa lite grejer har i stan innan vi aker tillbaka, laang uppdatering det blev idag haha! Grattis till er som orkat lasa, har kommer massa bilder oxa!

Sandra på vårt hotell i Chennai!


Köpcentrumet vi hängde i!



Köpte en blå sjal =) 


I richan dagen efter då vi åkte runt till massa olika småshops!



Det här halsbandet kostar 2300 rupies vilket är lite mer än 400 kronor, handgjort och
så himla fint men jag vet inte om jag ska köpa det eller intee!! Vill ha hem något stort
halsband och dom alla kostar asmkt för att vara Indien, vissa kostar mer än 1000 kr!


Vad tkr ni, ska jag köpa det lr inte?


Sandra väntade på golvet medans jag velade hehe!


HAHA, Sandra och jag fikade i köpcentrumet när jag såg världens minsta rumpa!!


Alla stånden vid stranden!



På kvällen åkte vi tillbaka till köpcentrumet för att se Avatar, som sagt!



Vi kom dit lite tidigt så vi åt middag på ett litet fik innan bion!



Redo för Avatar i 3D, glasögonen är alltid lika snygga!


Paus mitt i filmen haha!


Dagen efter under frukosten, snygga mina nya solbrillor är va?



Måste bara visa hur folket här åker runt på motorcyklar och mopeder! Gärna trycker de
på en hel familj och ingen har hjälm på sig och de kör ju som galningar här också!




Trerättersmiddag på Lydies, så sjukt gott!



Gah detta tog tid, nu ska vi dra oss vidare men ha det bäst där hemma! Sitter här och småler för mig själv for om 1,5 vecka drar Sandra och jag från skolan och har då ca 4,5 månader kvar att resa runt här i underbara Indien, waaaaah taggad!! Btw fortsätt kommentera mkt, det är kul att läsa härifrån! =)

Postat av: Anonym

Det är bra att gå i skolan. =)

Föresten, vad tycker du om min blogg? Jag försöker få fler läsare så jag undrar om du vill göra bloglovinbyten? ;)

2010-10-13 @ 21:27:13
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0