Beautiful!

  

Så himla vackert, de räddade valens liv! =) Jag ÄLSKAR valar, jag är så otroligt faschinerad av dem! Gud vad jag ska dyka med valar i Centralamerika!! 

Postat av: Alex

Hej!
Jag undrade bara eftersom att du reste runt i Sydamerika ganska länge, hur mycket spanska lärde du dig? Sen såg jag att du också har varit i Brasilien och Portugal så, Falas Português? :)

Svar: Tja Alex! Jag kan ta mig fram på min spanska, är inte flytande men det funkar! Portugisiskan var helt omööjlig för mig alltså, det värsta är att de pratar inte spanska heller och även om spanskan och portugisiskan är lika varandra i text så är uttalar man orden helt olika så det är svårt att förstå varandra! Jag lärde mig några fraser i Brasilien så jag kunde ta mig fram meen, Eu não falo português! =)
Matilda Berglund

2013-01-08 @ 23:49:24
Postat av: Alex

Haha jag kan förstå att du tycket det många jag har träffat har sagt att spansk går men portugisiska förstår man absolutamente nada, och eftersom portugisiska är mitt modersmål tyckte jag alltid tvärtom :) Under den senaste månaden har jag börjat tränat spanska eftersom jag har planerat att resa genom Mellan Amerika och Karibien med start någon gång i vinter. Det blir min första lång resa, själv också så jag undrar hur det var för dig? :)

Svar: Coooolt att du ska iväg! Bra att du åker själv, man möter ändå alltid människor så fort man börjar, ett tips är dock att kolla upp ett typiskt backpackerhostel (säg vilket land och stad du ska starta i så kan jag hjälpa dig) som du ska bo på först för du träffar du andra travelers direkt! Kom ihåg det viktigaste när du reser runt, var aldrig rädd men alltid försiktig och streetsmart! Typ bär inte på kameran, väskan och allt synligt för de kommer bli snodda, gå inte ut själv sent på kvällen på gatan där det inte är andra människor osv! Men vad menar du med mellanamerika? Centralamerika? och typ öarna i karibien? coolt, det är dit jag själv ska om ett år!! =) Kramkram!
Matilda Berglund

2013-01-09 @ 01:49:51
Postat av: Alex

Va skönt att höra att man träffar folk skulle vara lite tråkigt att resa runt själv hela tiden. Jag hade tänkt börja i Norra Guatemala i El Petén regionen, har inte kollat upp hostels än, Har du tittat på några? Förlåt, aa jag menar Centralamerika och öarna i Västindien. När jag gick på lågstadiet kallade alla det för mellanamerika så det har typ fastnat. Va coolt vart har du tänkt att åka? Jag hade tänkt resa igenom Guatemala, Belize, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica och Panama. Jag skulle också gärna vilja besöka de flesta öarna i Västindien, men det beror på pengarna. :) Kramkram!

Svar: Coolt! Nej du, det är fuuullt med backpackers i hela central- och Sydamerika! :) Jag kommer börja i Mexico och resa genom alla länder Panama, sedan även åka till Colombia och Venezuela som jag inte hann när jag var i Sydamerika! Låter ju som en jättebra rutt du har där, jag har inte kollat upp nåt än då jag åker om ett år, jag brukar kolla typ veckan innan jag drar haha, men jag kolla lite hostels och fråga mina resevänner efter nåt bra backpackerhostel i El Petén åt dig! kramkram!
Matilda Berglund

2013-01-09 @ 15:14:03
Postat av: Alex

Åh Mexiko har jag alltid velat åka till, jag hade först tänkt att starta där men bestämde mig för att inte göra det. Det är så mycket jag vill se där och det är ett så stort land, skulle typ behöva 5 månader minst. Tackar så mycket din rutt låter as bra den med. Haha jag är likadan fixar allt utom biljetten veckan innan. Åh va gulligt av dig tack så mycket :) Kramkram!

Svar: Aah förstår dig, man vill inte resa genom ett land om man känner sig tidspressad, det tar bort magin! Kolla in den här hemsidan för hostels: http://www.cloudpeopleadventures.com/2011/01/a-hostel-guide-to-guatemala/
Matilda Berglund

2013-01-10 @ 00:26:47

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0