POOL CHATTI ASHRAM

Detta inlagg skulle kommit upp igar men internet slutade fungera igar kvall innan jag hann publicera det!

Namaste! Sandra och jag ar nu tillbaka i Rishikesh "city" igen efter en helt underbar vecka pa Pool Chatti Ashram uppe i bergen! Vi har traffat sa mycket harliga manniskor och upplevt sa mycket att vi ar helt hyper, jag ska nu forsoka sammanfatta den har veckan i det har inlagget! Forst tankte jag beratta om hur dagarna sag ut och sen lite mer detaljer! (Det finns aven en bild langre ner pa hela schemat men jag beskriver det med ord nu ocksa i alla fall)

Till att borja med kan jag beratta att vi inte fick prata fran att vi vaknade till och med efter lunch (12.30) varje dag, plus att vi inte fick prata under maltiderna eller efter sista meditationen innan laggdags (9.30)! Dagarna borjade klockan 5.30 med att klockan ringde (eller egentligen var det en metallbricka man slog pa med en metallpinne men jag vet inte namnet pa det), da var det dags att ta tag i filten och ga till yogasalen for meditation som borjar klockan 6 varje morgon! Vi mediterade och sjong chantis anda tills det var dags att gora cleansing, vilket betyder att man rengor nasan!

Det gick till sa att vi gick ut tillsammans fran yogasalen, ner till Gangesvattnet dar vi fick en varsin liten "vattenkanna" me varmt vatten sa hallde vi vatten i ena nasborren och sa kom det ut genom den andra! Det ar svart att forklara men man star lite snett framatbojd i alla fall, det ar jattebra att rengora nasan pa sa satt sa det ska Sandra och jag forsatta med nu!

Hur som helst, efter det gick vi upp till yogasalen igen for att ha andninsovningar innan vi borjade med morgonyoga! Efter det har var det dags for frukost klockan 9, varje morgon fick vi frukt och grot vilket var jattegott! Efter frukost sa hade vi en timmes fritid innan klockan ringde igen for Karma Yoga (klockan 10)! Karma Yoga betyder att man ska gora nagonting osjalviskt, till exempel i vart fall att stada ashramet! Sopa, stada badrummen, plocka undan i yogasalen etc.

Efter det var det samling for att starta walking meditation! Vi besokte vattenfall, strander osv under vara walking meditations och var saklart tysta under hela vagen! Walking meditation var antingen att vi skulle fokusera pa vara fotter eller var andning! Landskapen dar uppe ar (om mojligt) mer otroliga an dom har nere i staden sa flera ganger gick jag med hakan slapandes i marken! Nar vi kom tillbaka till Ashramet var det dags for lunch (ALSKAR MATEN), det var saklart endast vegetarisk mat och det har varit gudomligt! Den har veckan har fatt mig att fundera pa att vara vegetarian resten av tiden har i Indien da det var sa gott!

Hur som helst, efter lunchen hade vi fritid fram till klockan 3 da det var dags for "lektion och diskussion", da satt vi oftast i smagrupper och diskuterade yoga och meditation mer ingaende for att forsta att yoga ar sa mycket mer an bara sjalva traningen! Traningen inom yoga kallas for Asanan yoga och det hade vi 2 ggr om dagen; efter cleansing pa morgonen innan frukost och sen direkt efter lektion och diskussion!

Efter yogapasset var det samling vid templet for temple ritual och sen satte vi oss vid elden (det forsta som byggs pa ett Ashram ar eldstaden, detta Ashram ar 121 ar gammal) och sjong hinduiska sanger tillsammans! Sedan klockan 7.30 var det middag och sen hade vi en timmes fritid innan kvallsmeditationen, varje kvall fick vi testa pa en ny slags meditation! Exempelvis att sjunga mantras, ligga ner istallet for att sitta etc. Efter det var det laggdags da vi gick upp 5.30 varje dag!

Sa Hur funkade Ashram life for mig.. De forsta 2-3 dagarna var jag och Sandra jatteseriosa och pratade knappt ens under tiden vi fick prata och socialiserade oss inte med dom andra eftersom vi kom till Ashramet for att finna vart inre lugn och lara oss mer om yoga, inte finna vanner! Mina magproblem forsvann bara efter nan dag och jag madde sa himla bra! Luften dar uppe ar sa otroligt frisk och forutom nagra jeeps som passerar sa ar det ingen trafik utan bara natur! Det gar inte att beskriva kanslan att sitta i yogasalen pa morgonen med nagra tanda ljus, det var kolsvart ute och allt vi horde var Gangesfloden och sen borjade vi sjunga chantis!

Jag har blivit galen i vegetarisk mat (bonor, linser och annat, indisk mat med alla dess kryddor ar ju himmelskt gott) och jag har fatt mig mycket tid till att tanka for mig sjalv! Det var en otroligt lattnad for mig att komma till en plats dar jag inte kant press pa att prata med andra och socialisera mig (ta det inte fel, jag alskar att traffa nya manniskor) for da fick jag verkligen tid till att fokusera pa mig sjalv! Det var sa haftigt vilken energi ashramet hade, jag vaknade av mig sjalv vid 5-tiden varje morgon och annars vaknade jag av mitt laga mobilalarm! Pa kvallarna somnade jag nastan alltid innan klockan 10 oxa, helt otroligt!

Dock efter 2-3 dagar sa borjade alla prata med varandra mer och mer och vi blev ett riktigt tajt gang! Var grupp bestod av ca 20 personer fran hela varlden! Finland, Sverige, Israel, Japan, USA, England, Ryssland, Portugal och Indien! Nu nar vi kommit tillbaka till Rishikesh sa flyttade de 2 finska killarna in till samma Guest House som mig och Sandra och sen bor resten pa samma gata som vi! Alla utom 3 stycken som tar tag vidare redan ikvall! Vi blev ett riktigt tajt gang och manga av oss reser nu tillsammans! Hela gruppen tyckte det var sa roligt hur jag typ "exploderade" efter 3 dagar av tystnad, sen fick de se vilken oversocial person (mao pratar nonstop) jag ar, haha! Saklart var jag tyst under tiderna vi inte fick prata men annars pratade vi konstant!

Jag fick lite Kjesaterkansla efter ett par dagar pga schemat vi hade och hur tajta vi blev, det basta var nar vi fick testa pa Skrattyoga! Forst fick vi vara tigrar, da skulle vi sta mot varandra med tungan hangandes ut fran munnen och vrala i varandras ansikten! Gud vad vi skrattade, efter det skulle vi skratta med stangda munnar och det var minst lika roligt! Till sist ska man bara ta i fran tarna och skratta rakt ut, det slutar med att alla ligger och vrider sig av skratt tillsammans! =)

Nar Sandra och jag sedan reser vidare sa kommer vi aka tillsammans med Dani fran Israel, Mark och Gemma (2 helt underbara manniskor, fran England som vi blivit nara med denna vecka) och sen hakar aven Mark och Gemma pa till Goa sen for att fira jul och nyar med oss! Forhoppningsvis nar vi aker vidare nu sa moter vi upp resten av israelerna i Rajasthan oxa! =) Jag agerade fotograf (som alltid) under var ashramvecka sa alla vill ha bilder fran mig, tog nastan 500 bilder haha! =)

Nu later jag bilderna tala for sig sjalva om fler detaljer!


I Jeepen pavag upp till Ashramet, vagarna var heelt galna och de kor som darar haha!


Schemat!


Pool Chatti Ashram!








Sandras och mitt lilla rum!


Yogasalen, forsta kvallen! Var forsta meditation!



Dag 2, Karma Yoga!



Walking meditation! Vi gick langs med vattnet och satte oss tillslut pa en mysig plats vid
Gangesfloden, folk som ville bada fick gora det men jag satt bara och badade fotterna!









Lunch!




Efter lunchen tog jag en promenad sjalv pa stranden vid vart Ashram, det ar sa vackert
dar nere! Jag fick kanslan av filmen Lillefot nar de ser "den stora dalen" haha! :P






Frukost onsdag, dag 3. (fotade ingenting under meditationen, cleansing och yogan innan
frukost denna dag)



Walking meditation nr 2, denna dag gick vi till vattenfallen langre upp i bergen! Spindel-
naten dar uppe var HELT enorma, flera meter och satt mellan stora trad, aven spindlarna
i naten var jattestora och var gula, svarta och jattelaskiga!














Ren efter forsta duschen pa 4 dagar...


De mantras vi sjong!


Temple ritual!


Vid eldstaden pa kvallen innan middagen!


Jag har lart mig att sitta i halv-lotuspose, borjar bli bekvamt faktiskt!


Middag!


Knot sjalar runt fotterna for det var sa kallt pa natterna! Ca 10 grader ute och det ar 0
isolering i rummen sa det ungefar samma temperatur inne som ute, 3 filtar hade vi oxa!



Dag 4, torsdag! Hanger upp tvatt pa taket innan frukost!





Efter varje maltid sa diskade vi vara tallrikar, skedar och glas sjalva!



Samling infor den 3e walking meditation, denna dag till en strand vid Ganges dar vi fick
plocka med oss ett varsitt blomblad fran vart Ashram! Vi gjorde sen en ritual i Ganges
dar vi holl blombladet mellan vara hander och sjong "Ganga mai" flera ggr om, efter
det skulle man doppa hela sig sjalv eller atminstone halla Gangesvatten over huvudet! 









En av mina favoritplatser i Pool Chatti Ashram! Den har balkongen satt jag pa och laste
nastan varje dag, allt man horde var Gangesfloden och faglar! =) Underbar utsikt oxa!



Naglarna mar battre an nansin btw, jag som gnagt pa dem in princip jamt! 


Lunch!


Lektion och diskussion!



Dag 5, fredag klockan 05.45 pa morgonen i vantan pa att meditationen ska borja och
att efter det ga och gora nas-cleansing! Det Sandra haller i ar vattenkannan jag forsokte
forklara med ord som vi anvander oss av!


Meditation, har i slutet da solen gatt upp!


Har vantar vi pa att fa varmvatten i vara sma vattenkannor for att gora nas-cleansing!


Efter frukosten satt jag och Frances pa balkongen och malade naglarna i tystnad!


Efter lunchen samma dag hangde jag nere vid stranden med bl a Gemma & Mark!


Pa kvallen efter middagen passade vi pa att prata innan kvallsmeditationen!


Dag 6, lordag! Walking meditation denna dag var att ga tillbaka till stranden vi var vid
2 dagar tidigare och bara med oss ved tillbaka infor kvallens bonfire som Pool Chatti
Ashram har for varje grupp i slutet av deras vecka! Forlat Mark men jag maste lagga
ut den har bilden, ser ni hans horn i pannan..?? Ett myggbett HAHA!



Sista samlingen vid eldstaden pa kvallen for att sjunga!




Pool Chatti Ashrams hund Johnny och Sandra!


En liten video fran sista kvallen vid eldstaden!


Smyg-rokarna, haha!


Inbar fick kalla oss till middag sista kvallen ;)


Dani satte sig utanfor matsalen nastan varje kvall efter han atit och tog med sig nagra
chappatis och at dom med sylt, burken stod alltid i sakert forvar bakom bankarna ;)


Bonfire vid Ganges! Vi skulle alla sjunga en sang fran vart hemland, t ex israelerna sjong
en, Sandra och jag sjong en (i ett hus i skogens slut) etc. Det var riktigt roligt, synd bara
att det var sa kort! Vi behovde ga upp redan 9.30 igen da vi skulle upp 5.30 dagen efter!




Israelerna sjong sin sang (eller tydligen sjong de 3 sanger haha)



Asskona Frances fran Amerika rappade The Fresh Prince of Bel-Air, haha sa skon!


Jag och mitt hjarta, Sandra!


Dag 7, sista dagen!




Vi hade en ceremoni som avslutning, da sjong vi ett mantra 108 ggr som man ska gora
och fick sen lagga in en lapp i elden dar vi skrivit nagot som vi vill bli av med, t ex sluta
vara osaker, sluta vara negativ etc.



Varldens finaste par!






Harliga Metoo som bott pa Pool Chatti Ashram i 1,5 ar och gjort Karma Yoga, vi kallar
honom aven Chapatti-guy for han gav alltid ut det under maltiderna! Alska Chapatti!!


Sandras typ 6e chapatti :P




I Jeepen pavag fran Pool Chatti Ashram med Sandra, Jukka och Ollie!


Gruppbild i slutet, riktigt harliga manniskor som jag tackar sa mkt for en grym vecka!


PUH, det dar tog tid! Nu ska jag mota upp Ollie, Jukka och Sandra, hon ringde nyss och vill ha chokladboll haha! Ha det bast mina kara och hoppas ni ar minst lika lyckliga som jag ar ♥

Postat av: Amanda

SHIT Tillan! vad hälsosamt! Sitter och tänker så hela tiden jag läser. Din kropp måste ju må helt underbart. Här är det -7 och snö och vanlig vardag. Igår var det första advent. Mysigt. Jag och Viran jobbade i ett stånd på Älvsjömässan i helgen. Hade rätt roligt, bara hon och jag =P Kan ju tänka dig hur vi cepade oss.

Du verkar ha det så himla bra. Skönt att höra att magen mår bra också! Miss u like crazy, men vet att du har det kanon där! PUUUSSSS xxxx

2010-11-29 @ 12:04:14

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0