Walt Disney

Igår när jag var hemma hos familjen så blev jag lycklig när jag upptäckte att vår VHS funkar igen, jag har längtat efter att få se Skönheten och Odjuret i månader! Jag grät mig igenom hela filmen av flera olika anledningar, jag älskar Disney! Deras filmer (speciellt de äldre) är så otroligt bra gjorda och funkar lika bra idag som när jag var barn! Det är så kul att se på dom nu när jag är äldre för jag förstår så mycket mer, det är mycket information som jag missade och inte förstod som barn!

Dock är det konstigt att jag är äldre än Skönheten och Odjuret, den släpptes år 1991 vilket är 2 år efter jag föddes! Jag tycker bäst om de äldre Disneyfilmerna, de från 40-90talet än de som släpps idag för de har mer personlighet och känsla! Filmer som Pinocchio, Peter Pan och Snövit är några exempel på de äldre Disneyfilmerna; 
Pinocchio är från 1940, Peter Pan från 1950 och Snövit från år 1937!

Några av mina absoluta favoriter med Disney är:

Skönheten och Odjuret
Lejonkungen
Peter Pan
Pinocchio
Tarzan
Snövit
Fantasia 
 
Svärdet i stenen
Ringaren i Notre Dame
Lady och Lufsen
Törnrosa
Dumbo
Askungen
Djungelboken
 

..Åh, det finns så många! Jag älskar typ alla Disneyfilmerna! Även musiken i filmerna är helt magisk, världens bästa! Sedan älskar jag Kalle Anka, Musse Pigg, Långben och alla dom! Vilken fantasi den mannen hade, han har gett oss mycket glädje genom den!

 

Jag tror faktiskt jag ska sova hemma hos föräldrarna ikväll igen och kolla på fler Disney-filmer, har ni någon stor Disney-favorit?

Postat av: Mandy

Heeey, jag kanske kommer till Lidingö ikväll oxå =P

2010-02-18 @ 12:49:34
Postat av: Sarah

Walt Disney är GULD... kan inte välja :O

2010-02-18 @ 20:20:09
Postat av: Lina

Det är så svårt för mig att välja... tycker om dom flesta och har för mig att det är någon jag gillar lite mindre... det är ju så jävla många filmer! Haha. Jag älskar Pirates Of The Carribbean men inget slår dom äldre filmerna så som Snövit, Den lilla sjöjungfrun osv :)

2010-02-19 @ 00:25:27
URL: http://thereturnofglamrock.blogg.se/
Postat av: Johanna

Skönheten och odjuret, lejonkungen, ringaren i notre dame, peter pan, anastasia, askungen, tarzan...alla är bra på sitt vis:D

2010-02-19 @ 11:37:51
URL: http://themusiclives.blogg.se/

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0