Afrikas horn

Hungerkatastrof i Östafrika

Miljontals barn under fem år riskerar att svälta. Vi är på plats och att räddar liv och behandlar undernärda barn. Vi ser också till att utsatta familjer har tillgång till rent vatten, sjukvård och skola. 

Barnen drabbas, som alltid,
värst i katastrofer. Vi gör allt vi kan för att ge alla barn den hjälp de behöver. Men mer resurser behövs för att vi ska kunna hjälpa alla.
Din gåva behövs nu. 

Några exempel på vad dina pengar kan användas till:

306 kr
räcker till 1 350 påsar näringspulver, som ger ett undernärt barn alla de livsviktiga vitaminer och mineraler som behövs för att överleva och växa!

540 kr
räcker till 150 påsar Plumpy Nut, en näringsrik jordnötskräm som kan rädda livet på ett undernärt barn. Krämen är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt. 

1 160 kr
räcker till 2 000 påsar vätskeersättning, som kan snabbt och effektivt bota uttorkning som följd av svår diarré.



Ovan är kopierat från Uncief:s hemsida, Unicef är organisationen jag alltid donerar till! Det är bara att dra upp mobilen lite då och då och slå ett sms, vips så har man donerat 50 kr eller mer! Det är inte alls mycket pengar för oss men gör stor skillnad för människorna där borta! Sveriges befolkning har tillsammans donerat väldigt mycket pengar till Afrika och det får mig att bli väldigt stolt över att vara svensk! :)

Jag läste om en kvinna i tidningen idag som var från Somalia, hon hade varit tvungen att lämna sin man för att vandra med sin dotter i 18 dagar till lägret, de hade inte råd att ge sig av båda två! När hon kom fram var det fullt så hon har nu bott med sin dotter under ett träd i 6 månader utanför lägret, i väntan på att få plats!

 Smsa LIV till 72900 så donerar du 50 kronor!

  

I see kids on the street with not enough to eat, who
am I to be blind pretending to not see their needs?  

I've been a victim of a selfish kind of love
It's time that I realize that there are some with no
home, not a nickel to loan! Could it be really me,
pretending that they're not alone?

Vi måste starta med oss själva, om alla gör någonting så kommer vi kunna förändra!


Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0