Ranakpur Jain temple

En otroligt upplevelse i Indien var att besöka Ranakpur Jain temple i Udaipur som ligger i Rajasthan! Jag har redan bloggat om det här när jag var i Indien men eftersom jag bara bloggade runt 1 gång i veckan så blev det väldigt mycket att skriva om och väldigt många bilder att lägga upp! Resultatet av det blev ju att de större upplevelserna inte fick så stor plats som de förtjänat så nu har jag kopierat de stycken ur texten från den veckan då vi besökt templet, här kan ni läsa vad jag skrev: 

Jain är en religion som växt ur hinduismen, religionen är över 8000 år gammal och påminner lite om Buddhismen! Till skillnad från hinduismen så tror de inte på kastsystem och de har inga gudar, istället har de 24 profeter (gurus) och de är väldigt fokuserade på meditation! Jag fann en guide där inne så fort jag kom in och gick runt med honom under hela vistelsen, han berättade om religionen och sa även att jag är välkommen att bo där ett par dagar och lära mig meditation om jag vill! Jag funderar faktiskt på det då det lät otroligt intressant och jag fick inte så mycket kunskap som jag hade velat om meditation från Ashramet! Dock blir det jobbigt att åka upp till norra Indien igen efter att ha varit i södra, men jag får se om jag har tid kvar! 

Vid 5 stängde templet för besökare och då var det dags för oss att gå, precis innan jag gick ut tog guiden tag i mig och frågade vad jag hette och hur gammal jag var! Efter jag berättat det stod han tyst ett par sekunder och sen tittade mig rakt i ögonen och sa "du borde verkligen komma tillbaka hit, jag känner bra energier!" Hade någon sagt det till mig för 3 månader sen hade jag bara flinat och gått ut, men nu kändes det verkligen bra och jag är verkligen intresserad av att lära mig mer!



Väldigt bra tips att besöka om ni åker dit någon gång, otroligt som ni kan se ovan!

Postat av: Ingela

Hej!

Jag är så sugen på att åka till Indien, besöka/bo på ett tempel och bara meditera hela dagar med guidning av en guru. Jag har googlad länge nu och hamnade tillslut på din blogg. Jain Temple intresserar mig mkt, men kan man åka dit för att bo och meditera. Inte bara besöka. Vet du det?

Tacksam för svar!

Tack på förhand!

Mvh Ingela Persson

2012-03-18 @ 11:22:18

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0