Vackra St Petersburg!

Heej! Nu är vi tillbaka på hotellet efter en lång och härlig dag här i St Petersburg, vilken vacker stad det är! Eftersom St Petersburg anlades för endast 350 år sedan är staden väldigt antik, många gamla och ENORMA byggnader från Peter den Stores tid och arkitekturen är helt fantastisk! Vi startade i alla fall dagen med att vandra runt på "the main street" där vi skulle ta vår tour bus lite senare, gatan heter Nevskiy Prospect! Trottoarerna är väldigt breda och på sidorna står de fantstiska byggnaderna längs med gatan, allt från katedraler till köpcenter! 

Vi gick fram och tillbaka en stund tills det var dags att hoppa på vår tour "bus", det var snarare en liten van! Först var det bara pappa och jag plus en chaufför och vår guide, men sedan hoppade det även på ett tyskt gammalt par bara ett par minuter innan avgång! Vi åkte runt i 1,5 timme och fick se flera katedraler och kyrkor, vi passerade även det kände Vinterpalatset som byggdes på 1700-talet Peter den Store! Eller detta är det 4e vinterpalatset då det har funnits 4 och det första var för Peter den Store, det 4e var för Kejsarinnan Anna av Ryssland som flyttade in där när St Petersburg återigen blev huvudstad i Ryssland! 

Efter 1,5 timme på touren hoppade vi av på det sista stoppet för att gå in i en av kyrkorna som var så otroligt vacker, Church of the Savior on Blood! Kyrkan är väldigt igenkänd av dess utseende, med äkta mosaikgolv på insidan och var inspirerat av "nationalistisk romantik". Vi gick runt där inne en stund och pappa köpte även en souvenir, efter det vandrade vi tillbaka till storgatan för att äta lunch! När vi hade gjort det kom vi ut igen och kände hur kallt det var (säkert bara 10-12 grader) så vi gick in i en fantastisk byggnad som jag hade imponerats av tidigare och vandrade runt i deras bibliotek, där fann vi även ett vackert café som gav känslan av ett gammaldags vardagsrum som vi satte oss i några timmar! 

Efter det hade vi krafterna att vandra vidare och då gick vi tillbaka till Vinterpalatset för att se närmare på det (under vår lilla tour bus-rutt så åkte vi bara förbi det lite snabbt), denna byggnad är helt ENORM! Vi vandrade runt hela på 20-25 minuter, hela den platsen påminde mig mycket om Vatikanstaten i Rom då det är en stor plan yta emellan dessa enorma byggnader som mer eller mindre omringar denna plana mark. 

Bildbomb från idag! =)




Likt Indien har även Ryssland alla elledningar över marken, hängandes mellan byggnaderna!

Jag och pappa! 


Denna underbara byggnad som jag blev så fast vid gick vi senare tillbaka för att fika! Högst
upp på byggnaden sitter det en enorm örn, tänkte på min bästis Bonnie & hennes mami då!

Pappa vid vår enorma tour bus ;)


Let the tour begin!

Hade inte dom här äggen kostat ca 800 kronor styck hade jag lätt köpt! De är så himla
vackra och flera av dom har små speldosor i sig, precis som i filmen Anastacia! Andra ägg
hade små prydnadssaker i eller bilder på hela familjen Romanov!


Church of the Savior on Blood 



Jag och dörrhandtag *.* Pappa undrade var jag hade försvunnit när jag stod kvar för att
fota och dra i den stora dörren, tänk er en enorm och tung port med detta handtaget! 
Kändes som jag hoppade tillbaka några hundra år och skulle öppna porten till mitt slott ;)



Vi satte oss och fikade i "vardagsrummet" i den vackra byggnaden jag nämnde tidigare!


Som ni ser så har St Petersburg väldigt många broar (500 st sa vår guide idag) då det
rinner flera kanaler genom staden!


Lägger upp bilder från Vinterpalatset senare annars blir detta inlägg en mil långt! Nu sitter jag och min kära pappa på hotellet och dricker vin, äter mörk choklad och lyssnar på klassisk musik! Senare ikväll ska vi vandra ner till en av restaurangerna här i närheten, vi funderar på pasta.. KRAM!

Postat av: Bonnie

ååå va sööt du är! =D

å Curre! asså shitt va gullig han e!



Sjukt fina bilder å vilka färger!

PUSS miss u <3

2011-10-02 @ 13:43:13
Postat av: Tillan

Bonnie: Saknar dig mer bästis!!

2011-10-02 @ 15:05:31
URL: http://tillantillan.blogg.se/

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0