SANTARÉM - BELÉM

Hej hej! Insag nu vad lang tid sedan jag senast bloggade, det har inte funnits sa mycket tid for det och sa har vi inte gjort sa mycket som varit vart att blogga om! Hur som helst, Kate och jag lamnade Manaus i torsdags (den 29 dec) vilket var tidigare an planerat, vi upptackte dagen innan att vi kunde ta en bat till Santarém (en stad mellan Manaus och Belém) istallet for att aka direkt till Belém! Vi anlande till Santarém pa fredagen mitt pa dagen, vi valde da ett hostel nara hamnen da vi bara skulle stanna dar i 2 natter!

Santarém ar en ganska liten stad sa det finns inte sa mycket att gora forutom tours ut i amazonasdjungeln, det hade inte vi tid med sa forsta dagen gick vi bara runt i staden hela dagen och at lite street food till middag! Dagen efter akte vi daremot till en stad utanfor Santarém som heter Alter do Chão, dar fanns det namligen en strand som ska vara den finaste i amazonas, man tog en buss i en timme och sen en bat pa nagra minuter sa var vi framme! Det var sa harligt att vara pa en strand igen, aven om det inte var vid kusten utan vid en sjo! Hur som helst, vi var dar hela dagen och atervande sedan framat eftermiddagen till vart hostel for att duscha och fixa oss lite infor kvallen!

Var nyarsafton var inget speciellt men vi hade det fett bra iaf, vi hangde nere vid en hamn med tusentals andra brasilianer dar de hade satt upp en stor scen med livemusik! Kate och jag kopte nagra smirnoff fran gatan och strosade runt tills det var dags for 12-slaget, da tog vi oss fram till scenen och dansade och blev filmade av nan TV-kanal haha! Harlig kvall, det blev dock inte sa sent for oss da vi skulle vidare med en bat dagen efter kl 10!

Baten fran Santarém till Belém var var sista bat for nu ar vi vid kusten, det var lite sorgligt da vi alskar att sova i vara hammocks pa batarna.. Samtidigt ar det riktigt skont att vara framme, vi ar antligen vid kusten.. BEACHES, HERE WE COME! Belém ar staden vid kusten vi haft som mal att ta oss till anda sen Peru! 3 veckor senare ar vi har och det kanns sa himla bra, we made it!

Bilder fran de senaste dagarna!

Vart dormrum och under det ar roof topet fran hostelet i Manaus!



Dags att aka vidare, mot Santarém!



Santarém!




Pa lordagen akte vi till den fina stranden i Alter do Chão, som lag 1 h utanfor Santarém!







Bread and jam, standard!








Tillbaka pa rummet nagra timmar innan vi drog ut!









Best burgers ever!! Vi satt och at pa jultomtens fot!


Tillbaka pa baten i 2 dagar till!







Ikvall ska vi ga pa bio har i Belém, imorgon ska vi besoka en stor park (som djungel mitt i stan) och dagen efter det aker vi vidare med nattbuss till Sao Luis! =)


Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0