USHUAIA, PART TWO

Dags for del tva! Pa eftermiddagen igar var vi inbokade pa en tur till en o full av pingviner tillsammans med 15 andra! Forst akte vi bil i en och en halv timme innan vi tog en bat i ca 10 minuter till on dar pingvinerna bodde! Vi fick se tva olika sorters pingviner; The Magellenic (svarta och vita) och Gentoo (svartvita men med orangea fotter och nabb), de ar sa otroligt underhallande att titta pa! De gar och springer sa klumpigt och ramlar ofta pa magen om de inte springer runt bakatlutande med vingarna rakt ut! De ar fantastiska djur, de finner en partner som de stannar med resten av livet! Forutom om honan inte ar nojd med boet som mannen fixat, da soker hon upp en ny!

Pingvinerna ar sa tama da manniskor kommer dit och halsar pa varje dag, dock ar det en alltid en grupp med fa manniskor och ingen ror vid dem eller ar hotfulla pa nagot satt! Pingvinerna vandrar bara runt kring oss lite nyfikna och gar sedan tillbaka till sitt! Det var jattehaftigt att se dem i verkligheten, aven om jag inte ar lika excited kring pingviner som Kate som bara alskar dem, haha!

Sista dagen besokte vi den stora nationalparken har i Ushaia, den ar 630 kvadratkilometer stor och ar belagen mellan Ushuaia och den chilenska gransen pa Tierra del fuego (eldslandet). Nationalparken bestar av en kuststracka langs Beaglekanalen som innehaller en dramatisk miljo med bade berg, klippor, glaciarer, vattenfall och delar av varldens sydligaste skogar. Det ar sa otroligt vackert dar inne att det knappt gar att beskriva mer, se bilder langre ner!

Dags att se pingviner!














Landskapet fran hamnen dar vi tog baten till pingvinon, allt ar sa vackert har!





Kvallens middag; Kott med potatis! Vi ar sa stolta over att vi lagar middag varje kvall! :P


Dag 3, sista dagen har i Ushuaia! Idag besokte vi nationalparken Tierra del fuego, det
tog nastan andan ur mig hur vackert det ar!




Stenarna ar sa platta har sa vi stannade for att kasta macka ett tag, Kate lyckades for
forsta gangen i hennes liv! =)






Fantastiska Ushuaia, jag vill inte aka harifran! Det ar dock sa himla dyrt har(!!) sa vi maste tyvarr rora oss vidare, och vi har hunnit med allt vi ville! Imorgon bitti aker vi vidare in till Chile for att se om det ar mojligt for oss att gora det kanda W-trekket, ar aven kant som ett av varldens svaraste trekk! Gah, vi hors dar i alla fall.. Besoos!


Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0