3 små men SÅ viktiga saker för mig från min resa i Sydamerika.

 
  • Den runda nyckelringen högst upp i mitten är den första souvenir jag köpte i Sydamerika, som ni kan se är den från Galápagosöarna!

  • Den lilla rosa dockan längst ner till vänster är från Salvador, Brasilien! Som ni ser bär hon en stor klänning som står ut som en cirkel runt hennes höfter vilket är influerat från Afrika, just staden Salvador i Brasilien har influerats mycket från Afrika då de afrikanska slavarna "importerades" till Salvador förr i tiden, Kate och jag gick både på en show där de dansade med klänningar som dessa och på ett museum där de berättade mycket om denna kultur). 

    Jag fick den här lilla dockan för 2 reals (1 dollar) när jag gick upp till balkongen i det blå huset som står på torget där Michael Jackson spelade in videon They don't really care about us, det var även det torget där de afrikanska slavarna hängdes förr i tiden! Jag fick ställa mig på samma balkong där han stod under videon, man var tvungen att köpa något för 2 reals för att få gå upp så då blev det den lilla dockan som jag älskat sen dess! 

  • Den blå stenen till höger är från Galápagos. En kväll var jag extremt ledsen och kände mig väldigt ensam, min resevän Louise låg inne på rummet och var väldigt upprörd efter en dålig dykning på dagen, jag hade ingen telefon att ringa hem till någon och ville inte sätta mig och gråta på ett internetcafé så jag satte mig på kajen bredvid en enorm pelikan och mer eller mindre började prata med honom/henne tills den flög iväg. Då påväg hem började en man ropa efter mig men jag hade hörlurarna i öronen så jag hörde inte, tillslut sprang han ifatt mig och ville prata! 

    Han var från Guayaquil men flyttat till Galápagosöarna för många år sedan, jag satte mig ner med honom och pratade i säkert 3-4 timmar, han såg att jag var ledsen så jag berättade lite och han sa de mest nyttiga saker jag kunnat höra i den stunden, jag berättade om min tatuering Make that change och när han inte visste låten så sjöng jag lite  av låten för honom, jag minns att han sa att jag sjöng så fint att han spelade in det som ringsignal, haha. =) Han berättade om sin familj och hans barn i en väldigt lång tid tills jag behövde gå tillbaka till Louise, precis innan jag gick gav han mig den här stenen och sa att den ska ge mig bra energier! Sedan den dagen hade jag den nära min på resten av den resan, inte vet jag om den egentligen hjälpte men jag tror det, han räddade mig ivf den kvällen på Galápagos! 

Postat av: Jorge

Hittade den här sidan när jag kom hem från sydamerika i somras. www.indianmarknad.se
Finns liknande affärer i sthlm men det blir billigare om du köper via nätet.
Vet du om man kan köpa Galapagosgrejer i sthlm?


Svar: Hejsan! Okej, det enda jag köper på nätet från Indien är mina älskade parfymoljor från Indien jag inte får nog av. Hmm, jag vet faktiskt inte ifall det finns någon sida med Galápagosgrejer, vad för grejer tänkte du dig? jag köpte typ ingenting där, bara en nyckelring, armband och så. Väldigt dyra priser där men lite minnen ville jag ha! =) Kramkram!
Matilda Berglund

2012-11-26 @ 17:19:10

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0